Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • Zwanger
  • meisje
  • zwanger
  • jongen
  • geslacht

Wil jij weten wat het wordt?

Je bent zwanger en jij en de aanstaande papa zijn helemaal door het dolle heen. Een meisje of een jongen, het maakt allemaal niks uit zolang het maar gezond is! Of toch wel? Wil je het graag weten of niet? Hier zitten voordelen en nadelen aan. Je durft het niet uit te spreken maar misschien heb je stiekem wel een voorkeur.

Ik wil het weten! Het is onder andere erg praktisch om te weten wat het geslacht is van je kindje. Lekker shoppen voor je kindje, shirtjes, broekjes of jurkjes in slaan en natuurlijk de babykamer! Wanneer het kindje er is kan deze gelijk in zijn of haar prachtige kamer. Ook de familie kan alvast opzoek gaan naar cadeautjes. Oma kan alvast de brei naalden pakken en beginnen! Je hoeft je alleen te concentreren op meisjesnamen of jongensnamen. Het is nu wèl moeilijk om je mond niet voorbij te praten of je moet het al willen vertellen aan familie en vrienden.

Hou het nog maar geheim! Als je er voor kiest het onbekend te houden kun je heerlijk fantaseren over wat het wordt. Ook kun je niet je mond voorbij praten aangezien je toch niet weet wat het wordt. Je kunt na gaan denken over jongens en meisjes namen en wat betreft de babykamer.. die hou je toch lekker neutraal!

Oeps.. stiekem voorkeur!? Het kan zijn dat je een voorkeur hebt, je vind dit niet eerlijk om uit te spreken tegenover het kindje. Het geeft niet, elke moeder of vader kan dit hebben maar wanneer het kindje van het andere geslacht is dan je hoopte ben je er toch even gek op als hij of zij ter wereld komt, maak je maar geen zorgen! De bekendste uitspraak blijf natuurlijk een feit: ‘’ Zolang het maar gezond is’’.

De uitslag in een taart Er bestaat nu in Amerika een geweldige trend, genaamd: Gender Reveal Party. Met de 20-weken echo laten ouders het geslacht door de gynaecoloog op papier zetten en in een gesloten envelop doen. Vervolgens brengen de ouders deze naar de bakker. De bakker maakt een taart met de vulling roze of blauw, dit ligt aan het geslacht. De taart wordt aangesneden door de aanstaande ouders bij een familie/vrienden bijeenkomst, om op deze manier het geslacht op een originele manier bekent te maken. Dit concept gaat als een trein in Amerika, laten we dit als ouders ook in Nederland  introduceren!

Vertel hieronder waarom jij het wel of niet wil(de) weten en discussieer met andere moeders!

11 jaar geleden

Als mensen ons vragen wat het wordt, zeggen wij standaard: "Een baby!" We weten het zelf ook niet, maar dat is toch ook helemaal niet relevant? Ik vind het gek dat mensen (ook vreemden) dat vragen.

12 jaar geleden

Wij kunnen niet wachten! Wij zien door de bomen het bos niet meer, het zal qua aankopen dus een stuk makkelijker worden. @lobkehaas iedereen hoopt toch altijd dat hun kind gezond geboren word. Het feit dat dit bij uiteindelijk niet het geval is hoeft niet te betekenen dat een ander niet mag hopen?

12 jaar geleden

Ik kan er echt niet tegen als mensen zeggen dat ze niet willen weten wat het is, 'als het maar gezond is'. Maar wat als het kindje niet gezond is? Wat doe je dan? Ons tweede kindje was niet gezond, maar daarom niet minder welkom. Nu na drie jaar gaat het redelijk goed met onze zoon, heeft dus wel een tijd geduurd.

12 jaar geleden

wat een leuk idee van die taart