Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wij moeders. Steun elkaar.

Moeder en mama zijn is een verantwoordelijke job. Een job waarbij support meer gewenst is dan een vooroordeel.

Met enige regelmaat komen er op diverse social media berichten, blogs, items of dergelijke inzake moeders en mama zijn, opvoeden, regels en meer voorbij die een pittige stelling innemen, een harde waarheid bloot leggen of een kwetsbaar verhaal vertellen. Wat mij opvalt is dat de ongezouten meningen maar ook oordelen én vooroordelen niet te min zijn. Helaas maken we ons er allemaal schuldig aan, ja ook ik. Bewust en onbewust.  

Maar wie ben jij? Wie ben ik? Wie zijn wij? Wie zijn wij allemaal om zo snoeihard te oordelen en onze mening ongezouten op tafel te leggen? Wat maakt het uit of een moeder borstvoeding of flesvoeding geeft? Wat maakt het uit of een kind 15 min. in de hoek moet of een corrigerende tik krijgt? Wat maakt het uit of het een huishouden van Jan Steen is of een ultra strak gelijnd huishouden? Wat maakt het uit of je je kind een bruine boterham met kaas geeft of het zijn/ haar vingers af likt bij sushi? Zo lang het allemaal vanuit de essentie 'het beste voor het kind' en 'onvoorwaardelijke moederliefde' komt, uitzonderingen daar gelaten, dan doet de vrouw als moeder het goed. 

Wij vrouwen mogen elkaar als moeder, ouder of verzorgende dan ook meer steunen. Weg met die ongezouten meningen en kritische oor- en vooroordelen. Support it is! 
Moeder zijn en opvoeden is iets heel bijzonders en tevens apart. Er is geen leerschool of handleiding. Negen maanden heb je de tijd om je klaar te stomen. Maar voor wat eigenlijk? Want pas ná de bevalling is het echt en wordt de nieuwe taak werkelijkheid. Die werkelijkheid is toch net even anders dan het klaarstomen alvorens in negen maanden. Elke moeder doet maar wat. En dat 'doet maar wat' pakt verbazingwekkend vaak nog goed uit ook. Een oerinstinct, een oergevoel. Handelen naar gevoel. 

Laten we dus met elkaar proberen onze ongezouten meningen, oordelen én vooroordelen iets te beperken en deze om te zetten in steun naar elkaar. Achter elke man staat een sterke vrouw. Wie of wat staat er achter de (sterke) vrouw? Wij allemaal, wij met elkaar! 

 

7 jaar geleden

Mooie blog! En zo waar. :-)

7 jaar geleden

Mooi geschreven. Niemand zit te wachten op een vingertje en waarom het toch gebeurd? Raar hoe sommige mensen zo respectloos kunnen zijn, ik snap dat niet. Leven en laten leven. Zeker als iemand zich kwetsbaar opstelt. Het jammere is dat er al zo vaak is gevraagd om respect, maar op 1 of andere manier komt het niet aan bij de zogenaamde toetsenbordhelden...

7 jaar geleden

Mooi geschreven en zeker waar! advies en tips zijn altijd welkom, maar niemand wil graag veroordeeld worden. jammer dat nog zo veel mensen geen rekening houden met het gevoel van de mede moeder... laten we hopen dat als we hier maar genoeg aandacht voor blijven vragen de moeder wereld stukje bij beetje toch wat minder hard word!