Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Wij gaan niet op vakantie

Niet iedereen gaat op vakantie in de zomervakantie, wij gaan ook niet.

"We gaan op vakantie, dat vinden we fijn! Niet meer naar school toe, dat geeft veel gein!"

Bovenstaande is het begin van het vakantielied dat gezongen wordt op de laatste schooldag voor de zomervakantie bij maxispruit op school. Het lied gaat verder over Spanje en Parijs, maar ook over het zwembad en zonnen op het balkon. Gelukkig maar, want laten we eerlijk zijn, niet iedereen gaat op vakantie.

Sommige mensen gaan niet op vakantie omdat ze meer plezier beleven in hun eigen achtertuin (dat kunnen wij ook prima), sommige mensen blijven thuis omdat ze slecht tegen de stress van inpakken/ reisroute zoeken/ tent opzetten/ thuis alle was weer wegwerken kunnen (daar heeft deze moeder ook regelmatig last van), sommige mensen hebben hun vakantiegeld al besteed aan andere zaken, als verbouwingen of een nieuwe auto o.i.d. en dan zijn er nog de mensen die helaas het geld niet hebben om op vakantie te gaan. Zomervakanties zijn namelijk erg duur!

Wij gaan ook niet op vakantie deze zomer. We hebben ons vakantiegeld voor een deel uitgegeven aan theatertickets en een deel gebruikt om onze spaarrekening weer aan te vullen. Ik heb het idee dat sommige mensen dat raar of zielig voor ons vinden, maar geloof mij, wij zijn niet zielig! Er zijn hier in de buurt zoveel leuke dingen te doen. Er is een doepark met een speeltuin, een kinderboerderij vlakbij, een waterspeeltuin en een groot grasveld om op te spelen. Verder zijn er wel 3 grote plassen met strandjes in de buurt en speeltuinen en een zwembad en onze eigen achtertuin en familieleden en vrienden om te bezoeken en nog veel meer. Wij vermaken ons wel deze zomer!

9 jaar geleden

Oost West Thuis Best. Hier vermaken wij ons prima. Dit is alweer de 2e week. Een badje achter in de tuin, af en toe naar het zwembad en vooral niet teveel 'moeten'. Wij gaan een week op vakantie, dat vind ik meer dan genoeg.

9 jaar geleden

Bedankt, dat is inderdaad het eerste waar ik naar kijk.

9 jaar geleden

Bedankt voor de waarschuwing, daar kijk ik inderdaad altijd eerst naar, want voor je het weet zit je met een vakantie opgescheept die meer dan het dubbele kost van het veilingsbod.

9 jaar geleden

Inderdaad. wat Kim zegt: de bijkomende kosten zijn soms enorm. Een kennis van mij werkt daar, en soms gaat een veoling de deur uit voor 5 euro, maar dan moet je beddengoed bijbetalen, schoonmaak, servicekosten en weet ik niet allemaal meer.. Dan zit je uiteindelijk nog op een paar honderd euro (met boodschappen en alles erbij. Ik hoop dat je wat leuks kunt vinden, succes!