Terug
Blog header image

Wie heeft advies????

Mijn man en ik weten eigenlijk niet meer wat we moeten doen en we zijn het niet helemaal met elkaar eens... Wie kan ons helpen?
Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik heb wel een "oplossing" maar dat is wel zwaar.. Wij zitten ook met een hoop schuld. Ik was niet van plan hier een blog aan te wiede maar ik ben er verder in mijn blogs wel open over.. Wij gaan bijvoorbeeld naar de voedsel bank. Maar wat be dus KAN doen: huis verkopen voor wat je ervoor kan krijgen en de restschuld op je nemen. Totaal heb je dan dan zo'n 80.000 euro schuld? Neem contact op met de met de Gemente of je in aanmerking komt voor wettelijke schuldsarnering. Het is moeilijk er vervelend, je moet op een strak budged leven en het is NIET makkelijk.. Maar, je zou voor max 3 of 5 jaar zo moeten leven (aan je schuld te zien denk ik 5 jaar). Op budged, naar de voedselbank, je auto en al jr waardevolle bezittingen verkopen. Het is klote! Maar na die 5 jaar word je rest schuld kwijtgescholden en heb je een schone lei. 5 jaar nadat je "schoon" ben kom je ook pas weer in aanmerking om een huis te kopen, dus je zou naar een huurjlhuis moeten gaan ipv kook. HEEL VEEL SUCCES EN STERKTE!!!

Annemiek2
6 jaar geleden

Infromeer als je dit wil gaan doen wel of je punt 1 makkelijk in een huurwoning komt want soms zijn er lange wachtlijsten en gelt een koopdatum van je huis niet als inschrijfdatum en kijk na of je ünberhaubt wel in aanmerking komt voor de wsnp. Het kan ook zijn dat er eerst een aanloop periode is van vrijwillige schuldsanering. Er zijn ook gemeentes en schuldeisers die heel moeilijk doen. Hoe dan ook het wordt een lastige weg als je hier voor kiest. Maar dat er iest moet gebeuren is wel duidelijk. Heel veel sterkte.

Wordygirl4ever
6 jaar geleden

Ja,het probleem is dat een hoop 'vrijwillige' oplossingen alleen kijken naar inkomen. En ons inkomen (dat van mijn man ten minste) is best goed, als je verder niet kijkt naar alimentatie en schuld en waardevermindering van het huis enzo. Bovendien is onze situatie op het moment (nog) niet 'slecht genoeg'. Zo bot als het klinkt, voor een hoop dingen moet je gewoon echt aan de grond zitten. Op het moment maken wij nog keurig alle betalingen, we houden alleen geen rooie cent over. We kunnen niet sparen en als er dus iets onvoorziens gebeurd (stel de auto gaat kapot of i.d.) dan is dat voor ons dus een regelrechte ramp. Huur is ook geen optie omdat we niet in aanmerking komen voor huursubsidie en dan dus méér gaan betalen in huur dan we nu in hypotheek betalen (ook omdat sinds 1 januari ook gekeken wordt naar inkomen in bepaling voor wat voor huurwoning je in aanmerking komt en wij zouden dus in de duurste huur categorie vallen). Als je alleen kijkt naar inkomen dan vallen er al een heleboel mogelijkheden weg. Snijden in het budget kan, zoals gezegd, ook niet heel veel. We hebben al het goedkoopste van gas, licht, elektra en telefonie. We doen niet aan nieuwe telefoons en onze kleren en meubels komen van hergebruik of marktplaats. Het enigste wat nog kan is de kinderen van activiteiten verwijderen. Dat is voor ons echt een laatste redmiddel. Je leeft dus met zo'n regenwolkje maar het is nog geen onweersbui. Daarom wil ik nu ook kijken wat de mogelijkheden zijn, voordat het wél erger wordt!

Annemiek2
6 jaar geleden

Dat RTL 4 programma inschakelen??? Een dubbeltje op zijn kant? Ik ken ze niet allemaal maar er is er 1 van die helpt met de verkoop van huizen? Ik neem aan dat je al de goedkoopste suppermarkt pakt die in je omgeving te vinden is :( dit is echt een hele beroerde situatie want het is het net wel en net niet. Ik weet even niet of er siciale instanties in julie omgeving zijn die kunnen helpen en of je het aandurft om bij de clubs war de kinderen zitten je verhaal te doen zodat ze korting krijgen op lidmaatschap.

Wordygirl4ever
6 jaar geleden

Dat programma kijken wij ook wel eens maar dat lijken vooral mensen te zijn die hele onverstandige uitgaven doen en gewoon hele duidelijke besparingen kunnen maken. Dat valt voor ons al niet meer te doen. Ja, we doen boodschappen op een contant budget per week. We gooien geen voedsel weg en we eten de 'leftovers' ook. Wij zitten inderdaad in die groeiende middenmoot van mensen die de eindjes nét allemaal aan elkaar vast kan knopen (en, geloof me, ik ben dankbaar dat dat nog steeds het geval is!), maar tegelijk zitten we vast. We kunnen geen kant op, lijkt het. Ik vraag me af of het dan tijd is voor drastische beslissingen? Als je uiteindelijk toch gaat falen (daar lijkt het in elk geval wel op nu), is het dan beter om nog een sprong in het diepe te wagen? Wellicht pakt het toch goed uit? Bij één van de activiteiten zijn ze al heel coulant omdat ze mijn man nog kennen van vroeger en kaboutervoetbal is gelukkig nog gratis. Alleen de zwemlessen zijn vreselijk duur dus, ondanks het feit dat we het erg belangrijk vinden dat ze leren zwemmen, het is wel een overweging om dat stop te zetten...

Annemiek2
6 jaar geleden

he ik weet het weer, uitstel van exicutie is er ook 1. Daar zat ik naar te zoeken. Ik ga er ook niet vanuit dat jullie geld verspillen, soms kun je niks meer en is zoiets een laatste oplossing. Die zwemlessen, ja dat is niet te doen. Ik weet ook niet hoe we dat over een jaar of wat moeten betalen maar dat even ter zijde. Loesvanderleer suggereerde de voedselbank. Dat is een optie, ik weet niet of het bij jullie in de buurt zit... Kunnen ze bij het leger des heils helpen? Ze delen niet alleen soep en brood uit. Kun je een moestuin onderhouden??? Kun je een fruitboom aanschaffen die het komende jaar al vruchten geeft? Dat zijn nu weer een paar dingen

Wordygirl4ever
6 jaar geleden

Voor de voedselbank komen we niet in aanmerking en er zit ook niet een in de buurt. We hebben inderdaad al wat fruitboompjes en bessenstruiken enzo en ik zet ook altijd wat aardappelen tussen de sierplanten.

Annemiek2
6 jaar geleden

pfff dan begin ik ook uit ideeën te raken :(. Je bent al zo creatief bezig. Lastig dat jullie in dat gebied wonen. De NAM zal ook wel moeilijk doen en als ik het zo lees vallen jullie met heel veel dingen tussen wal en schip.

Wordygirl4ever
6 jaar geleden

Lol, ja, maar ik waardeer het meedenken!!! We gaan nu de komende twee jaar echt op een houtje bijten, het hele budget weer langs en ook wat drastischer denken over onze banen, kijken of we daar nog extra mee kunnen verdienen!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar als je echt niet meer in je huidige huis wilt wonen en kleiner wonen geen probleem vind is het dan niet een idee om te kijken wat er is, wat jullie zouden kunnen betalen na verkoop en wat de bank kan betekenen, stel je vindt iets goedkoops en het is wat dan kan he je man ook makkelijker meekrijgen omdat het concreet wordt, bovendien wordt het misschien wat minder uitzichtloos omdat je niet alleen hoeft te wachten, straks wordt 2 jaar 5....en dan 10, als je op zoek gaat kan het ook nog lang duren voor je iets hebt wat bij jullie past, maar dan ben je wel bezig en energie om het vol te houden

Blog header image

My family

💜