Terug
Blog header image

Who is The Daddy????

Even een kort quizje om te zien wat voor papa jij hebt voor je (potentiele) kind...WIE IS DE BESTE PAPA?
Lindsy83
6 jaar geleden

A, B,,B, C en de laatste geen van allen, maar als hij kon had hij nog vast een boomhut gebouwd ook! Nu was hij fotograaf voor de cakesmash ;) En bij de eerste vraag was hij echt super blij, alleen noemt hij me geen lieverd, dat vind hij geen leuk woord. Ook zitten in ons dorop maar liefst 2 mcdonalds filialen, en wij wonen precies tussen de twee in ;) Oh ja dat kolfen bood hij wel aan, maar wilde ik weer niet. Ik heb met mijn vriend echt niks te klagen, maar dat wist ik zonder deze test ook al ;) Ik hoop dat jij (het liefst binnekort) ook zo'n lieve man tegen mag komen die je aan gaat bieden om zelf een weekendje bij je dan inmiddels dreumes te blijven, zodat jij een lekker verwen weekend kan doen in een spa ;)

Annemiek2
6 jaar geleden

mmm over het algemeen 1a, 2c met een vette knipoog en dan gelijk over naar b, 3b, 4 was lastig, c en b maar ik gaf kv. Ik mocht hem wakker maken maar hij moest wennen. Als hij het kon en mocht van mij was het 5a geworden

6 jaar geleden

1) Geen van allen.. Meer een: Say what?! Oké fijne avond ik ga met de boys chillen.. doei! 2) A of "ZzzzzZZzz negeermodus" 3) Leuk dat je zo enthousiast bent over de schopjes maar ik heb er allemaal niet zoveel mee.. Haal hem er nu maar uit.. Dan kan ik er iets mee.. 4) A 5) Hij doet mee en helpt.met de taart maar ik ben een veeleisende z**kerd omdat ik samen de taart wil snijden met de familie terwijl hij op dat moment even een jointje wilde roken op het balkon..

MummySuze
6 jaar geleden

Chiara ARE YOU SERIOUS? Are you still with him???????????????????? (Ik had allang in bed moeten liggen, maar ik ben nu écht geshockeerd!)

MummySuze
6 jaar geleden

Oh oh oh oh prik mij met een vork, ik droom... Wat een fantastische vent heb je, en ik ben super SUPER blij voor jou! Thanks for your lovely wish, and dat weekendje SPA klinkt mij als cello muziek ik de oren....

MummySuze
6 jaar geleden

Argh huh?? Was het 5A geworden?? Maar hij is toch juist helemaal weg van jullie kleine? Dan zou hij toch niet het eerste jaar gemist willen hebben om vervolgens op te bellen om te vragen of hij Baby voor het eerst mocht zien? Of bedoelde je toch de boomhut??? I am confused!!! (En gelukkig was er een knipoog in het spel...)

6 jaar geleden

Nee dat ben ik niet ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Aha! OK. That explains a lot. Sorry to hear!!

Chiara
6 jaar geleden

Het valt allemaal wel mee hoor, dit zijn een paar dieptepunten op een rij en er zijn ook genoeg hoogtepunten en een goede relatie met baby-daddy (hij is ook een hele goede papa!)

Annemiek2
6 jaar geleden

oeps uhh ik bedoelde de boomhut de tuin is er groot genoeg voor.

nijn81
6 jaar geleden

1) Tussen A en B in. 2), B (lucky me) maar onze Mac is niet zo ver weg ;-), 3) B, 4) A (ja, helaas viel het hem in het begin allemaal erg tegen...), 5) C Hihi. Laat alles maar aan mama over. Kan het nooit mis gaan.

rebo1982
6 jaar geleden

Hahaha... die van mij doet t best goed geloof ik. Soms kan het best een hork zijn (en gelukkig kan ik lompe grappen ook wel eens waarderen), maar als het ertoe doet, dan is hij er :)

MummySuze
6 jaar geleden

Wat fijn dat jouw "papa" voor jullie kind de 'hele-goede-papa' titel krijgt, plús hoogtepunten!

MummySuze
6 jaar geleden

Lijk, dát is échte liefde: Hork en Lomp samen in een giechelende schuit!

MummySuze
6 jaar geleden

5C: je houdt dan in iedergeval totale controle over die meest belangrijke verjaardag!!!!

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

1 c 2 a (hij gaat echt niet midden in de nacht naar een MC toe!) 3 B/C alleen had hij niet de baby kamer geschilderd :P Die hadden we ook niet 4 c (gebeurde na paar weken alleen ;)) 5 euhh iig geen boomhut want hij heeft 2 linker handen :P Hij had maar een xylofoon/piano gekocht :P

MummySuze
6 jaar geleden

Hahaha maar over het algemeen ben je tevreden met het resultaat van Manlief?? Hope so!!!!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
3 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
21 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Mamma is ziek

En toen werd het mei 2022 en kreeg ik van de longarts te horen dat de longontsteking die ik had niet meer behandeld kunnen worden omdat ik nergens op reageer en de antibiotica en prednison hun werk niet doen  voor het lijf en ik onder een steen ging leven en allerlei leuke dingen ging doen met mijn gezin en nog doe want dat het elke keer je doelen verplaatsen.  Stichting Vaarwens en met stichting ambulancewens naar Aladin.   Ben veel aan het  haken en breien bezig om toch bezig te zijn.                                   Aangezien onze middelste verstandelijk beperkt is hebben we net de Sinterklaas gehad wat voor hem heel spannend was en nu gaan we proberen om de kerstdagen te halen.  We zijn op dit moment een wonder want in mei kreeg ik 2 weken en ik ben er al 9 maanden!