Snap
  • Mama
  • moederschap
  • emoties

Weten wie je bent

Lang geleden schreef ik een van mijn laatste blogs. Had daarna even geen ruimte, inspiratie of tijd. Maar sinds ik een nieuwe baan heb voel ik meer lucht en ruimte in mijn hoofd. 

Sinds de laatste blog is er veel gebeurd. De grootste dingen zijn wel, hersteld van een depressie, reïntegratie, nieuwe baan, en twee vriendinnen die in een tijdsbestek van 3 weken een kindje zijn verloren. 

Bam. Dan voel je even hoe stevig het fundament is waar je op bouwt. Ook voel je hoe sterk je mentaal eigenlijk bent. Ik heb besloten maar gewoon te voelen, te huilen als dat moest. En proberen er voor hen te zijn. 

Want o, hoe voel je jezelf te kort schieten. Hoe heb je de juiste woorden. Maar soms is stil zijn bij elkaar al goed. 

Maar zeker in zo'n tijd kan ik wel contact houden met mezelf. Voelen wat ik nou nodig heb. En door er voor mezelf te zijn, kan ik dat ook voor een ander zijn. 

De 2.0 versie van mijzelf bevalt me daarom wel. Ze trekt zich ook niet meer zoveel aan van wat anderen eventueel zouden kunnen denken. Ze kiest wat goed is voor haarzelf en haar gezin. 

Nee, dat gaat niet altijd goed, en nee, ik beheers mijn emoties ook niet altijd;) maar wel in balans, en dat voelt goed!