Snap
  • Mama
  • mom
  • working
  • gezinvanvijf
  • eigenbedrijf

Werkende Oer Mama

Carrière of fulltime moeder?

Ik ben een soort van oer moeder, wist al vroeg dat ik moeder wilde worden van een groot gezin. (inmiddels een geweldig gezin van 5 plus hond 😁 zegt ze trots). 

Maar naast dat ik oermoeder ben, ben ik ook eigenaar/directrice van een goed lopend bedrijf. Ik heb namelijk samen met mijn moeder een zorgboerderij waar we dagbegeleiding en individuele begeleiding geef aan volwassenen en ouderen. 

Beide geven ze me onwijs veel plezier en geluk. Komt er ooit een moment dat ik moet kiezen tussen werk en gezin zou ik absoluut kiezen voor mijn gezin maar toch mijn werk, mijn bedrijf maakt een wezenlijk groot deel uit van mijn leven en zou ik ook echt niet kunnen missen. 

Zoals jullie misschien van mijn voorgaande blogs weten heb ik een vreugdevol gezin waarbij gezondheid helaas geen gegeven is. Dit brengt de laatste jaren flink zijn onrust, onzekerheid en stress met zich mee. Hierdoor wordt ik bewust en onbewust in rol als oermoeder geknald. Eentje die me gelukkig ook op het lijf geschreven staat. Mijn kinderen zijn mijn alles en er is niets wat ik niet zou doen voor mijn kleintjes. Maar dit kost veel energie en veel tijd om dit allemaal te regelen overzien en er elke stap van de weg bij te zijn. 

Anderzijds heb ik dus een eigen bedrijf waar ik bloed zweet en tranen in gestopt heb om het zover te schoppen als wij het nu geschopt hebben. Ik ben giga trots op wat we allemaal voor elkaar hebben gebokst en hoe we zeker in deze corona tijd zo veel kunnen betekenen voor zo'n kwetsbare groep mensen. Maar je begrijpt ook dit kost veel tijd energie en vergt aanpassingsvermogen om het zo voor elkaar te krijgen. 

Ik ben nooit echt ambitieus geweest.. Ben slecht in economie en vind geluk vele malen belangrijker dan geld. Maar toch heb ik heel bewust gekozen voor het starten van een eigen bedrijf en heb dit samen met mijn moeder tot een waar succes kunnen maken. Wel heb ik altijd grootse plannen gehad en van grootse plannen gedroomd. Ik wilde iets kunnen betekenen voor anderen op mijn manier op mijn voorwaarde. En in the end betekende dat voor mij het starten van een eigen bedrijf. 

Ik lees regelmatig over andere dames/vrouwen met eigen bedrijf en of juist van stay at home moms die daar weer bewust voor gekozen hebben. En wat dan juist de pro's en con's zijn. Zelf merk ik regelmatig dat ik best wel even zoekende ben in een goed evenwicht te vinden. 

Bij mijn laatste zwangerschap heb ik bijvoorbeeld doorgewerkt tot de dag voor mijn verlof. Terwijl ik eigenlijk wel een hele zware zwangerschap had en juist op het eind meer rust had moeten nemen. Maar goed op dat moment zeker met corona was het heel heftig druk op het bedrijf en kon de lasten daarvan niet alleen op mijn moeders schouders laten komen. 

Iets als een echt vastgelegd verlof bestaat met een eigen bedrijf niet. Je bekijkt van week tot week/dag tot dag wat de mogelijkheden zijn waar jij met je gezin staat en hoe het op dat moment op het bedrijf is. De gulden middenweg is telkens ergens anders en mee kunnen deinen is de belangrijkste eigenschap die je moet bezitten. 

Maar ik weet ook dat ik onwijs veel geluk heb, juist omdat ik een eigen bedrijf heb. Er zijn weken bij dat ik meer bij het ziekenhuis ben dan in vrije tijd heb en dit kan ik dan juist omdat ik een eigen bedrijf heb weer goed inplannen. Ik ben me er heel bewust van dat als ik op contract bij een bedrijf zou werken dit echt niet mogelijk zou zijn om zo vaak en zo veel vrij te moeten zijn voor een medische afspraak voor 1 van je kinderen. En daarmee heeft mijn man dus ook veel voordeel, aangezien hij de meeste zorgen en afspraken aan mij over kan laten. Normaliter hoeft hij daar dus geen vrij voor te regelen en zijn werk daarmee dus niet te belasten. Al kan hij gelukkig ook weg als het nodig is en zijn ze bij hem op het werk ook echt meedenkend en flexibel. 

Ik ben dus echt niet pro thuisblijven als je kinderen hebt, maar ook echt niet tegen thuisblijven. Ik kan nu ook niet zeggen dat ik mijn werk belangrijker vind dan mijn thuisleven maar het is zeker niet onbelangrijk. 

Wat voor mij werkt is naast mama zijn voor mijn kinderen ook nog een werkende vrouw zijn die daar weer andere uitdagingen kan vinden en kan aangaan. Dit geeft normaliter een goed balans tussen werk en family life. 

I love my life ❤️

Dank voor je reactie, wauw deze beschuldig deed me echt wel even pijn! Wat naar ook deze te maken als je mij, de situatie of het hele verhaal niet kent zeg. Maar misschien was je zelf ook wel tot die conclusie gekomen aangezien je hem toch weer verwijderd hebt.

3 jaar geleden

Jouw blogs zijn echt een grote leugen. Je dikt alles aan en je bracht zelf jullie kind in gevaar door voor een derde te gaan.