Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Werkende mama's of mama de onderneemster?

Zijn er nog meer onderneemsters die een eigen bedrijf(je) hebben en actief zijn op Mamaplaats? Hoe pakken jullie dat aan?

Werken als je kinderen hebt. Het is een heel geregel en geplan. Maar met een beetje inzet en doorzettingsvermogen kom je al een heel eind, tenzij je kinderen ziek zijn of een ziekte hebben. Dan wordt het toch wel veel moeilijker zo niet onmogelijk.

Toch ben ik weleens benieuwd naar de onderneemsters die een (jong) gezin hebben. Hoe pakken zij de combinatie aan? Kun je je wel volledig focussen? En wat doe je als je net een heel belangrijk telefoontje voert en je kind komt luidhuilend binnen?

Snaveltjes toe Omdat ik een webshop run heb ik daarin veel voordelen ten opzichte van een kantoorbaan die ik eerder had. De bedrijfsruimte is achter het huis gevestigd dus de kinderen kunnen, als ze niet op school of de peuterspeelzaal zijn, in hun vertrouwde omgeving spelen. En de afspraak staat: 'als mama aan het telefoneren is, zijn de kindjes stil of spelen buiten.' Tot nu toe werkt het.

Schooltijd & avonduren Onder schooltijd werk ik volgas. Dan moet ik pakken wat ik pakken kan. En dat lukt dan ook altijd. Na schooltijd zorg ik dat ik klusjes heb waar ik niet keihard voor na hoef te denken of waarbij het niet heel stil dient te zijn. En 's avonds. Dan merken de kinderen er niets van en vaak ben ik dan wat teksten schrijven betreft op zijn best. Of als er een deadline is.

Ook op zaterdag En ja, zelfs op zaterdag wordt er gewerkt. Zeker in de drukke periode zo rond Sinterklaas en Kerst. Maar we zorgen er altijd voor dat we toch nog iets leuks doen met de kids zoals bijvoorbeeld wandelen, naar het strand gaan voor een strandwandeling of vliegtuigen spotten rondom Schiphol, of gewoon naar een neefje of nichtje gaan. Ze raken er echt aan gewend. Ze weten niet beter dan dat dit erbij hoort. Wat heerlijk dat kinderen zo flexibel kunnen zijn.


Onderneemsters actief op Mamaplaats?

Zijn er nog meer onderneemsters die een eigen bedrijf(je) hebben en actief zijn op Mamaplaats? Hoe pakken jullie dat aan? Werken jullie ook met een rolverdeling in het gezin? Wie brengt de kinderen naar school of wie haalt ze op, wie zorgt voor het huishouden of schakelt een hulp in? Maar vooral, hoe creatief zijn jullie in het creeren van quality time voor je bedrijf en je kinderen?

11 jaar geleden

Dit is precies waar ik ook mijn blogs over schrijf! Wij hebben 2 kinderen met de derde op komst. Een dag in de week zijn ze bij oma en 1 dag is papa thuis. En vaak pak ik nog een halve zaterdag en de avonden. Ik heb ook een webwinkel (geboortekaartjes) wat ook altijd doorgaat. Het huishouden gaat er wat tussendoor en mijn man helpt ook goed mee! Soms is het best stressen, maar met een beetje flexibiliteit komt het vaak wel goed!

11 jaar geleden

Dat heb je toch goed geregeld allemaal. Mijn man en ik hebben een transportbedrijf. Hij werkt en rijdt en ik doe de administratie, financien en klantafhandelingen. Ook hier geldt de regel dat als mama belt dan zijn de kinderen stil. Dat werkt hier best goed. Ik werk vanuit huis. Ik doe zelf alle huishoudelijke zaken, bedrijfszaken en zorg voor de kinderen en de boodschappen. Wij hebben 4 dochters, waarvan er 3 nog thuis zitten. Per half november gaan de tweeling ook naar school. Dan ga ik zelf ook meer rijden. Er is hier genoeg tijd voor de kinderen en voor het gezin.

11 jaar geleden

Dat is wel goed geregeld van je, ook fijn dat de kids zich daar aan kunnen houden en prettig bij voelen. Kan me voorstellen dat het in het begin even zoeken is naar de juiste weg voor allemaal maar als je eenmaal hebt ontdekt hoe het voor iedereen werkt is het super. Zo kunnen je kids toch nog veel van mama genieten want ook al is ze aan het werk, ze is wel lekker in de buurt.