Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Werken tijdens de zwangerschap?

Mijn verhaal over de zoektocht naar werk, vastlopers met uitkeringen e.d. en de hoeveelheid afwijzingen.

Werken tijdens de zwangerschap? Ja graag!! Vorig jaar mei ben ik helaas werkloos geraakt. Sinds die tijd had ik een WW-uitkering tot en met december 2014. In deze periode heb ik uiteraard hard mijn best gedaan een baan te vinden (straal Leeuwarden - Amsterdam), maar dit is mij niet gelukt ondanks de gemiddelde 4 sollicitaties per week.

Wel had ik een aantal opdrachtgevers gevonden wanneer ik als ZZP'er aan de slag zou gaan. Dat heb ik van januari t/m maart dan ook gedaan om te proberen inkomen te genereren naast het 0-uren contract van mijn vriend. Inmiddels heb ik besloten mijn bedrijf op te heffen i.v.m. de moeizame aanvraag van een bijstandsuitkering en stress die het oplevert. De winst hoefde ik het niet voor te doen..

Helaas zit mijn vriend nu ook al anderhalve maand thuis wat inhoud dat de bijstandsuitkering wel enige spoed heeft gekregen. Zoektijd van 4 weken en dan nog afwachten of het wordt toegezegd... Wat geeft het een onrust in mijn lijf!

Mijn zoektocht gaat nu uit naar tijdelijke functies en vrijwilligerswerk zodat ik aan de gang blijf tot mijn 'verlof' en ik hoop dat mijn vriend in die tijd een fulltime aanstelling vind :) Het komt allemaal niet zo lekker uit, maar we houden hoop.

8 jaar geleden

Thanks! We hebben gelukkig samen al meer overwonnen, dus het komt heus goed. Het is alleen wel rottig, zo met een kleine op komst, dat we gewoon helemaal geen zekerheid hebben. Nesteldrang enzo... ;)

8 jaar geleden

Wat heftig, en super knap dat je er zo positief in staat! Vasthouden... want uiteindelijk momt het allemaal goed!!!! Succes