Snap
  • Mama
  • moederschap
  • werkendemama
  • Zelfontwikkeling
  • Studerendemoeder
  • Dromenenwensen

Werken, studeren & een jong gezin!

Het hele leven van mijn gezin op zijn kop, mijn leven op zijn kop. Van een lange tijd weinig werken, ziektewet en zwangerschapsverlof waardoor ik altijd vierentwintig uur per dag beschikbaar was voor mijn gezin naar ineens: achtentwintig uur werken, een deeltijd studie vroedkunde/verloskunde (in België) en sinds drie maanden een tweede opgroeiend kindje.

In mijn omgeving verklaart iedereen mij voor gek maar tóch ga ik de uitdaging aan. Allemaal onder de noemer: ‘Ik heb het nog nooit geprobeerd dus ik denk dat ik het wel kan!’

Het hele leven van mijn gezin op zijn kop, mijn leven op zijn kop. Van een lange tijd weinig werken, ziektewet en zwangerschapsverlof waardoor ik altijd vierentwintig uur per dag beschikbaar was voor mijn gezin naar ineens: achtentwintig uur werken, een deeltijd studie vroedkunde/verloskunde (in België) en sinds drie maanden een tweede opgroeiend kindje. Deze beslissing heb ik heus niet in een nacht gemaakt. Het is een weloverwogen besluit. Ik ga mijn hart volgen en doen waar ik gelukkig van word. De afgelopen anderhalf jaar zijn emotioneel heel zwaar geweest voor mij. Het verlies en gemis van Daaf, een nieuwe zwangerschap met als goede afsluiter een droom van een baby. Maar nu is het tijd om mijn persoonlijke droom te volgen. Doen waar ik gelukkig van word, dat willen we ook aan onze kinderen mee geven. Je leeft ten slofte maar één keer.

Gelukkig heb ik een man achter mij staan die niets liever wil dan dat ik gelukkig ben. Dat zijn leven hierdoor op zijn kop komt te staan neemt hij op de koop toe. Hij zegt: ‘Doordat jij drie keer in drie jaar zwanger bent geweest hebben wij wel ons prachtige gezin, nu is het tijd dat jij in jezelf investeert’. Iets met happy wife happy life.

Ik realiseer mij maar al te goed hoe veel geluk ik met hem heb.

Naast een man die mij steunt helpen ook mijn schoonouders mee. Samen met de kids mag ik daar iedere zondag logeren. Op maandag wanneer ik naar school ga passen zij op de jongens. Zij wonen in Eindhoven en vanaf daar is het (nog maar) drie kwartier naar Turnhout waar de school zich bevindt.

Naast alle praktische regelzaken heeft dit natuurlijk ook invloed op onze financiën. Al met al is het een hele opoffering voor mijn gezin en word het heel hard werken voor mij. Maar ik heb er zó onwijs veel zin in. Aan mijn motivatie zal het niet liggen in ieder geval.

Uit liefde groeit niets dan liefs♡

Liefs Danique❁

1 jaar geleden

Hai Danique mag ik vragen wat de reden is dat je in België de deeltijd studie doet en niet in NL? Groetjes Roos

1 jaar geleden

In Nederland is de opleiding tot verloskundige enkel voltijd. In België is een deeltijd variant. Voltijd is niet mogelijk voor mij in combinatie met mijn werk en gezin. 😊

1 jaar geleden

In Nederland is de opleiding tot verloskundige enkel voltijd. In België is een deeltijd variant. Voltijd is niet mogelijk voor mij in combinatie met mijn werk en gezin. 😊

2 jaar geleden

Dankjewel, helemaal mee eens!

2 jaar geleden

Mooi stuk! Samen is alles mogelijk 👍

2 jaar geleden

❤️❤️❤️