Blog header image

Werk werk werk, moeilijke keuzes!

Van vaste baan, naar ontslagen, naar weer een nieuwe baan, weer ontslagen enzo verder!

Tegenwoordig is het in de wereld die werken heet niet meer zo mooi als vroeger!

In 2004 mocht ik beginnen bij een mooie baan in de peuteropvang/ peuterspeelzaal. Ik heb vroeger SPW gestudeerd en kon hier na een sollicitatieronde terecht. 4 en half jaar lang met plezier gewerkt, maar in die tijd kwam juist de kinderopvang steeds meer in het nieuws en kregen wij te horen dat er bij de peuterspeelzaal steeds minder kinderen werden aangemeld en dat er groepen zouden verdwijnen. Ik heb toen zelf de keuze gemaakt om over te stappen naar de kinderopvang, die ook in de SPW opleiding zat, waar ik dus ook voor gediplomeerd was. Deze organisatie van kinderopvang zat in mijn woonplaats zelf en was dus dichter bij huis. Inmiddels was de oudste dochter al geboren en kon ik zelfs voor meer uur gaan werken dan bij de peuteropvang. Ook in verband met minder reistijd ernaartoe.

Ook hier heb ik met heel veel plezier gewerkt, maar je raadt het al, ook hier kwam een einde aan deze baan. Helaas door een reorganisatie moest ik in augustus 2013 vertrekken. De organisatie was groot en dit was de 2de ronde al van ontslag. Er werd gewerkt met het last in first out model en bij de eerste ronde kreeg ik al wel in de gaten dat ik er de volgende keer bij zou zitten. Het heeft nog een jaar geduurd voor de 2de ronde kwam en dit werkte niet prettig, maar wachten op het bericht, onrust onder de medewerkers enzovoort. 

In augustus 2013 was het dus zover. En tja wat ga je dan doen! Je zit bij de deur, de WW uitkering van het UWV is ook niet eindeloos en ook nog eens maar 70% van je oorspronkelijke loon. Daarbij was de tweeling inmiddels ook al geboren! Solliciteren werd mijn hobby en het ontvangen van afwijzingen hoorde daar uiteraard ook bij! Ik reageerde op van alles, ook banen die niet bij mijn profiel of CV pasten, maar ja je moet toch iets, in de kinderopvang was geen werk te vinden, dit werd zelfs alleen nog maar minder overal. Peuterspeelzaal ook allemaal niets. En andere onderdelen van mijn SPW diploma, kwam ik weer niet in aanmerking voor, omdat ik daar geen ervaring in had.

Rond september dat zelfde jaar kwam op Facebook een flyer langs over een opleiding tot zwemonderwijzer ABC. Dit leek mij wel wat! Wel met kinderen bezig, maar kortere tijd het zelfde kind (afhankelijk van de zwemlesduur) en allerlei verschillende extra taken die erbij kwamen. In overleg met man, ouders en schoonouders, toch maar eens gaan kijken bij de informatieavond over deze opleiding. Het leek erg interessant en uiteindelijk heb ik deze opleiding behaald en de opleiding tot toezichthouder/lifeguard ook. Tijdens deze opleiding moest ik ook stage lopen bij een zwembad. Gekozen voor een zwembad bij mij in de buurt en na het behalen van mijn diploma kon ik daar een baan krijgen. Een flex contract voor 12 uur in de maand, ja dat lezen jullie goed IN DE MAAND! (eigenlijk niks dus) maar werd regelmatig ook extra gevraagd. Men was tevreden. (deze baan heb ik nu nog steeds!) Ook kon ik voor een kennis haar zwangerschapsverlof overnemen en zo had ik weer een paar uurtjes in de week om te werken. Continue schuiven met de meiden, alles regelen zodat mijn meissies niks te kort kwamen, was soms lastig, maar ook weer een uitdaging!

In november van dat jaar werd ik gevraagd om in te vallen bij een zwemschool gevestigd bij een universiteit hier in de buurt . In het sportcomplex daar, zit een zwembad en men gaf daar bij een redelijke nieuwe zwemschool, zwemles. In januari van dit jaar kreeg ik een jaarcontract en tussentijds werd er al gesproken over uitbreiding en vaste uren op papier. Helaas kreeg ik eind oktober te horen dat het college van bestuur besloten had om geen enkel contract te verlengen. Dit betekende dus voor mij dat per 1-1-16 ik alleen nog maar die 12 uur in de maand had bij het ene zwembad in de buurt. 

Flink balen allemaal, dit betekende weer dat ik opnieuw op zoek moest naar iets anders, want alleen die 12 uur in de maand is niet voldoende. Nu zullen jullie denken, en haar man dan! Nou die werkt de benen uit zijn lijf, 40+ uur in de week, maar heeft als timmerman geen vetpot aan loon...

Zodra ik het nieuws hoorde van het niet verlengen van mijn contract ben ik weer op zoek gegaan. Via een uitzendbureau ben ik nu bij een bedrijf geweest die maaltijden voor zorginstellingen maakt, lopende band werk, maar wel erg leuk! Vanaf volgende week zal ik daar ingezet worden een paar keer per week, en na 1 januari ben ik natuurlijk nog breder inzet baar, omdat dan het andere contract afgelopen is. 

Maaaaaaaaaaaaaar, nu heeft die kennis weer contact gezocht, waar ik het zwangerschapsverlof van heb overgenomen, anderhalf jaar geleden, of ik niet vanaf 1 januari elke vrijdag middag voor haar zwemles wilde gaan geven!

AAHHHH wat een lastige keuzes allemaal, zwembad/zwemles heeft wel mijn voorkeur! Daar ben ik ook voor opgeleid nu en heb ik veel geld gestoken in de opleidingen ervan. Maar aan de andere kant, alleen zwemles is weer te weinig in de week/ maand! 

Wat zouden jullie doen?????

7 jaar geleden

Ik probeer altijd te kiezen voor de baan waar ik het langste blijven kan. Behalve als ik moet kiezen tussen full-time en part-time, dan ging ik voor full-time en als ik kon kiezen tussen oproep of vaste uren ging ik voor de vaste uren. Maar het is eignelijk heel persoonlijk en ook je gezin heeft invloed op wat het beste bij je past. Volg je hart en bij twijfel niet doen. ;)

7 jaar geleden

Ik zou gaan voor het gene wat de beste toekomst heeft. Ik heb geen betaalde baan maar zodra zoolief naar de basisschool gaat wil ik wel werk gaan zoeken. Ik zou dan kijken wat binnen mijn mogelijkheden pas en wat de beste toekomst geeft. Heel veel sterkte met je keuze.