Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Maak ik de keuze met mijn hoofd of hart?

Dat ik iets moet opzeggen staat als een paal boven water... De grote vraag is echter WAT geef ik op; mijn vaste baan, of mijn droom.....

Voordat mijn leven op zijn kop stond sinds een paar weken geleden was ik een bezige bij (al zeg ik het zelf). Ik had/ heb een leuke vaste baan als researchanalist, een lieve vent waarmee ik af toe leuke dingen deed zoals uit eten en de bios, een lieve dochter en een eigen fotografiebedrijf genaamd PiktureFrame Photography. 

Mijn vaste baan had ik eerst voor 36 uur (ene week 40 uur en andere week 32), maar omdat mijn bedrijf beter begon te lopen ben ik lekker terug gegaan naar 32 uur in de week. Sinds ik mama ben, heb ik zelfs nog 1 dag ouderschapsverlof opgenomen en werk ik dus nog maar 3 dagen in de week. Aan een kant vind ik dat heerlijk, want ik ben immers ook 2 dagen thuis met mijn dochtertje, maar aan de andere kant vind ik het ook lastig om mijn werk nu in 3 dagen te moeten afmaken. Zo nu en dan levert dat best stress op....

Mijn bedrijf ben ik eind 2010 begonnen; in 2011 had ik een super goed jaar gedraaid en was ik dolblij met mijn keuze om enkele uren minder te zijn gaan werken, zodat ik (voorlopig) mijn droom - een fulltime fotografiebedrijf - voor 1 dag in de week (soms 2 als er zaterdags getrouwd werd) kon waarmaken. Al jaren was ik bezig met fotograferen. Kinderen van familie, zwangerschappen en een huwelijk. Super leuk natuurlijk, maar ik vond het tijd worden voor een KvK inschrijving en mijn passie een andere wending te geven. 2012 werd een ander jaar, iets minder opdrachten en geen huwelijken (behalve de 2 die ik voor mijn zwangerschap al geboekt had) meer, want ik moest het iets rustiger aan doen omdat ik zwanger was. Al hoe wel, tot 1 week voor de uitgerekende datum stond ik nog een zwangerschapsshoot te fotograferen. Ik kon het niet loslaten....

Nu is het juni 2013..... En sta ik voor de moeilijke keuze.....Door mijn hartfalen, waar ik in mijn eerste blog over schreef, ben ik genoodzaakt het rustiger aan te gaan doen. Zoals mijn moeder (en ook partner) al tussen neus en lippen door lieten schemeren zou het verstandig zijn als ik zou stoppen met mijn bedrijf. Ik moet eerlijk bekennen dat sinds de bevalling in nou niet echt veel opdrachten heb gekregen, ookal had ik veel tijd en energie gestoken in nieuwe websites, logo's en acties. Maar ik WIL helemaal NIET stoppen met mijn bedrijf! Het is mijn passie, mijn droom, waarom zou ik nou net dat moeten opgeven? 
Oke ik begrijp ook wel dat een vaste baan en dus een vast inkomen wel erg handig is in deze tijd, maar betekent dat dan dat ik maar mijn droom moet opgeven?? Dat nooit! Ik heb altijd gevochten voor mezelf en dat blijf ik nu ook doen.... maar hoe vertel ik dat mijn moeder en mijn partner?? Zij hebben er geen goed woord voor over wanneer ik hun vertel dat ik toch doorstart met mijn bedrijf en dat ik liever stop met mijn baan als ik toch iets moet opzeggen...

Ik maak nog even geen definitief besluit, want ik wil eerst eens kijken hoe alles de komende tijd gaan lopen, hoe ik me de komende maanden ga voelen en wat ik allemaal nog kan volhouden. Alles is nog zo vers na mijn diagnose.....

10 jaar geleden

Je beschrijft een heftig verhaal en ik hoop dat je al tot een keuze bent gekomen. Alle goede adviezen zijn natuurlijk goed bedoeld maar kunnen je niet altijd helpen. Probeer naar je eigen stem te luisteren en investeer in je gezondheid. Een goede gezondheid is de basis van alle toekomstige successen van je gezin, partner, familie en uiteindelijk je zaak. Heel veel wijsheid en sterkte gewenst!

10 jaar geleden

wat een heftig verhaal. ik geloof dat ik toch voor mijn gezin zou kiezen ( heb ik ook gedaan) Daar zal je nooit spijt van krijgen en je kunt je werk later denk ik echt wel weer oppakken. je gezondheid is toch het belangrijkste. Misschien kun je al vrij snel er wat bij gaan doen aan opdrachten, tenslotte houd je je ervaring en kennis toch! Maar nu eerst even rust lijkt e erg belangrijk voor jou en je gezinnetje!

10 jaar geleden

Wat een lastige keuze! Het is goed om een droom te hebben en die te kunnen nastreven is natuurlijk wat je wilt. Bedenk wel wat je nodig hebt om je droom lange tijd te kunnen naleven. Een droom in de vriezer kan er ook zeker weer uit als je hemt wilt gebruiken! Misschien moet je elke dag een kort plus-min lijstje maken. Na twee weken kijk je wat je totaal hebt opgeschreven en hak je de knoop door!

10 jaar geleden

Een lastig dilemma. Ik zou voor gezondheid en gezin kiezen. Ik ben zelf ziek. Maar draait je gezin niet dan wordt je passie ook geen succes. Bovendien je gezin gaat verder en daar zul je waarschijnlijk ook een hoop van missen. Misschien, komt er een tijd dat je fysiek iets beter gaat voelen of dat je gezin minder aandacht vraagt omdat de zelfstandigheid groeit en kun je het tzt weer oppakken en nu alleen maar een opdracht aannemen wanneer het te overzien is, qua hoeveelheid en timing.