Terug
Blog header image

Wel of geen anticonceptie?

Welke soort anticonceptie moet ik kiezen.. we willen na deze derde eerst geen kinderen meer...

Toen ik 16 was ben ik aan de pil gegaan. Omdat ik vaak heftige buikpijn had zou de pil verlichting moeten geven. Zo'n 10 jaar later ben ik gestopt omdat we een kinderwens hadden. 
Inmiddels ben ik in verwachting van de derde... Tussen de tweede en deze derde had ik weer veel last van heftige buikpijn en ook hevige bloedingen met bloedarmoede tot gevolg. Daarbij zorgden de hormonen voor extra haargroei op plekken die ik niet wil, stemmingsbuien, pukkels en zo verder... Voor mijn omgeving ook niet zo heel gezellig.. 

Na deze derde wil ik graag iets waardoor mijn hormoonspiegel weer iets minder pieken laat zien. Mijn man gaf aan dat hij zich wel wilde laten steriliseren, maar dat vind ik wat te gortig. 
Ik zie het niet zitten om elke dag weer een pilletje te moeten slikken. Dus ik ben echt even zoekende naar wat wil ik! 
Ik weet dat mijn huisarts me hier goed in kan adviseren, maar ik ben ook wel benieuwd naar wat andere vrouwen doen! 

Anoniem
6 jaar geleden

Spiraaltje zonder hormonen lijkt me een goede optie voor je.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik gebruik zelf niks, omdat wij wel nog een er bij willen, maar een vriendin van mij heeft een spiraal en is daar zeer tevreden over!

MommyLove
6 jaar geleden

ik heb de implanon dit is een staafje wat onder de huid in je arm wordt geplaatst. Het werkt net als de pil maar je hoeft geen tabletten te slikken en het werkt 3 jaar. Ook is de hormoon af gave een stuk lager dus is het direct uit je lichaam als je hem eruit laat halen.

SwoosyQ
6 jaar geleden

Ik heb ook lang de pil geslikt. Ook ik kreeg steeds meer klachten. Tussen onze zoon en deze zwangerschap condooms gebruikt. Dat zal na deze zwangerschap ook wel weer zo zijn. Spiraal vind ik geen optie. Ik hoor er hele slechte berichten over in mijn omgeving & ik heb een keizersnede gehad, dus vind het zelf geen fijn idee.. Maar dat zien we na deze bevalling wel weer. Sterilisatie vind ik in ieder geval geen optie. Uiteraard moet iedereen zelf bepalen wat voor hun werkt.

Anoniem
6 jaar geleden

Herkenbaar! Ik wilde ook geen hormonen meer door pil of spiraal oid. Mijn man heeft zich laten steriliseren, zo lief! En zo fijn voor mij, geen troep meer in mn lijf en geen angst voor zwangerschappen. Plus voel ik me veel beter zonder de pil, en meer libido dus dat is voor manlief ook weer mooi meegenomen :-)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik wou zelf nooit aan de spiraal. Het idee dat daar iets zit. Nu heb ik heb sinds dec 2015. En vindt het heerlijk. Geen buikpijn meer door ongesteldheid. En mijn ongesteldheid neemt ook af. Hoop dat ik hem helemaal niet meer krijg. En je bent voor 5 jaar klaar. Kosten tegenover de pil : goedkoper uit met de spiraal. En mijn verzekering betaald de spiraal ook nog eens. Dus ja wat wil je zelf. Zou het gewoon met je huisarts of verloskundige bespreken zij kunnen je er goed bij helpen. En wat iemand zei spiraal zonder hormonen die worden helaas niet meer gezet omdat die een verhoogde kans op infectie gevaar hebben. Anders had ik die ook graag gewilt. Succes met zoeken.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik gebruik ook de implanon, en vind hem ideaal! Ik had met de pil voornamelijk het probleem dat ik 'm nog wel eens vergat. Van de implanon heb je verder helemaal geen last en bijkomend voordeel is dat ik ook helemaal niet meer ongesteld wordt

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb een Mirena spiraal( wel hormonen) sinds de komst van onze 3de nu bijna 8 jaar geleden. Ik heb geen last van stemmingswisselingen en ook geen menstruatie meer. Een echte aanrader vind ik!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb ook de implanin gehad, van de 4 maanden ben ik 10dagen!! niet aan het vloeien geweest.. Waaardeloos voor mij dus. De gyn gaf aan dat een spiraal of d prikpil hoogstwaarschijnlijk hetzelfde effect zou geven. Dus hij adviseerde om dat niet te doen. Nu aan de pil,maar dat wil ik liever niet omdat ik bij onze 4de erdoorheen zwanger ben geraakt.. Heb daar weinig vertrouwen in. Nu opzoek naar wat anders...

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben bijna uitgerekend van de 2e en ga dalijk voor een staafje als anticonceptie. Deze gaat 3 jaar mee en dan kan ik m weer vervangen. Zo heb ik geen zorgen dat ik de pil weer eens zou vergeten, wat ik vroeger wel regelmatig vergat. Ik wil geen spiraaltje, want daar hoor ik regelmatig dingen van die me niet aanstaan. Verkeerd geplaatst of veel pijn dus kwam ik bij het staafje uit. Lekker makkelijk, wordt in je arm geplaatst en dan heb je er geen omkijken meer naar.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb ook de implanon gebruikt. Ideaal, nergens om denken en toen hij eruit is gehaald (vorig jaar augustus) had ik gelijk weer een redelijk regelmatige cyclus!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik ben van mijn zoontje zwanger geraakt door de pil heen. Dus die vertrouw ik niet meer. Een spiraaltje zag ik ook niet zitten want dat duurde met BV te lang om te kunnen plaatsen en wou geen risico dat er meteen een 2e zou komen... nu heb ik de inplanon in mn arm. Bevalt super mn zoontje is 19 mnd en nogsteeds niet ongesteld geweest...

Anoniem
6 jaar geleden

Implanon gehad, eerste half jaar niet ongesteld daarna elke twee weken.. Eruit dus! Nou dat ging ook niet zomaar, door n chirurg eruit gehaald en nu een litteken van ruim 4 cm (en ook nog waar die erin gegaan is) Spiraaltje (koper) daar ben ik zelf het resultaat van... Ik heb de laatste tijd veel goede dingen gehoord over de prikpil.. (Nu zelf nog zwanger)

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Hij is 1,5 en zegt nee!

En hard ook!!

Een hele tijd stil geweest hier. Geen tijd en vooral rust om iets te schrijven, maar ook niet echt de behoefte.

Vooral erg druk geweest met onze dreumes van ruim 1,5 inmiddels. Morris is een heerlijk ventje, maar ook zeker pittig op zijn tijd. Ik vind de fase waar we nu inzitten fantastisch. Hij is echt veel aan het ontdekken en leert iedere dag bij, maar hij komt er ook achter dat hij dingen nog niet kan en vooral ook dat hij dingen niet mag van ons.

Vooral in het laatste geval krijgt hij een soort tantrum waar je u tegen zegt. Niks helpt, je kan hem niet troosten, hij wil zijn aap (knuffel) niet en zijn speen niet. Hij rent naar de dichtstbijzijnde muur/deur of kast en werpt zichzelf er dramatisch tegenaan, om vervolgens weer terug te komen bij het gene wat hij eigenlijk wil, maar als je hem wil helpen begint hij weer met rennen naar iets waar hij tegenaan kan botsen.

Als je gaat vragen wat er is of dingen aanbied zoals eten, drinken of iets te spelen of zelfs zijn all time favorite filmpje (Bing) roept hij al huilend alleen maar nee, nee, nee, nee.

Ook vanmorgen was er weer zo’n uitbraak. Hij werd vrolijk wakker, maar helaas had zijn luier het niet volgehouden en was hij dus behoorlijk nat. Ik wilde hem meteen verschonen en vanaf dat moment begon het eigenlijk al. Drama op het verschoonkussen, daarna drama omdat hij niet met mijn telefoonkabel mocht spelen. Drama omdat hij wilde tandenpoetsen, toen ik zijn tandenborstel voor zijn mond hield, drama omdat dat schijnbaar de bedoeling niet was.

Meneer mee naar beneden genomen en toen ging het heel even goed. Hij doet zelf de lampen aan en helpt vaak met de gordijnen open doen. Toen vroeg ik hem of hij een broodje wilde en zei hij nee. Daarna vroeg ik wat hij dan op zijn broodje wilde, want meestal komt hij dan heel blij naar de la rennen om de pindakaas aan te wijzen. op dat moment begon het gehuil en geroep weer en begon hij weer driftig heen en weer te rennen. Eerst naar mij, naar de la en toen ik de pindakaas liet zien weer hoofdschuddend weg van mij. Toen ik de pindakaas voor de appelstroop wilde wisselen, was ook dat niet goed. Kortom, er was niks goed. Ik heb zijn brood gesmeerd (met pindakaas) wat fruit erbij gesneden en een beker melk neergezet. meneer kwam nog steeds in dezelfde mood naar zijn stoel, en ging uit zijn plaat toen ik hem in zijn stoel wilde helpen. Uiteindelijk in zijn stoel gezet en compleet genegeerd (al het andere maakt het alleen maar erger) en na 10 minuten begon meneer toch maar te eten.

Dat Morris een eigen willetje heeft was al wel duidelijk, maar ik kan niet wachten op het moment dat hij ook echt duidelijk kan maken wat hij dan precies bedoeld. Hij heeft duidelijk erg veel last van frustratie en zichzelf niet kunnen uiten op een manier die wij begrijpen.

Gelukkig is meneer het overgrote deel van de dagen nog steeds een heel vrolijk en makkelijk mannetje, maar op dat soort momenten denk ik…. hij is nog niet eens 2! en zegt nu al zo vaak nee hahaha. Dat wordt nog wat!