Snap
  • Mama
  • Gezond

Wel of geen anticonceptie?

Welke soort anticonceptie moet ik kiezen.. we willen na deze derde eerst geen kinderen meer...

Toen ik 16 was ben ik aan de pil gegaan. Omdat ik vaak heftige buikpijn had zou de pil verlichting moeten geven. Zo'n 10 jaar later ben ik gestopt omdat we een kinderwens hadden. 
Inmiddels ben ik in verwachting van de derde... Tussen de tweede en deze derde had ik weer veel last van heftige buikpijn en ook hevige bloedingen met bloedarmoede tot gevolg. Daarbij zorgden de hormonen voor extra haargroei op plekken die ik niet wil, stemmingsbuien, pukkels en zo verder... Voor mijn omgeving ook niet zo heel gezellig.. 

Na deze derde wil ik graag iets waardoor mijn hormoonspiegel weer iets minder pieken laat zien. Mijn man gaf aan dat hij zich wel wilde laten steriliseren, maar dat vind ik wat te gortig. 
Ik zie het niet zitten om elke dag weer een pilletje te moeten slikken. Dus ik ben echt even zoekende naar wat wil ik! 
Ik weet dat mijn huisarts me hier goed in kan adviseren, maar ik ben ook wel benieuwd naar wat andere vrouwen doen! 

8 jaar geleden

Implanon gehad, eerste half jaar niet ongesteld daarna elke twee weken.. Eruit dus! Nou dat ging ook niet zomaar, door n chirurg eruit gehaald en nu een litteken van ruim 4 cm (en ook nog waar die erin gegaan is) Spiraaltje (koper) daar ben ik zelf het resultaat van... Ik heb de laatste tijd veel goede dingen gehoord over de prikpil.. (Nu zelf nog zwanger)

8 jaar geleden

Ik ben van mijn zoontje zwanger geraakt door de pil heen. Dus die vertrouw ik niet meer. Een spiraaltje zag ik ook niet zitten want dat duurde met BV te lang om te kunnen plaatsen en wou geen risico dat er meteen een 2e zou komen... nu heb ik de inplanon in mn arm. Bevalt super mn zoontje is 19 mnd en nogsteeds niet ongesteld geweest...

8 jaar geleden

Ik heb ook de implanon gebruikt. Ideaal, nergens om denken en toen hij eruit is gehaald (vorig jaar augustus) had ik gelijk weer een redelijk regelmatige cyclus!

8 jaar geleden

Ik ben bijna uitgerekend van de 2e en ga dalijk voor een staafje als anticonceptie. Deze gaat 3 jaar mee en dan kan ik m weer vervangen. Zo heb ik geen zorgen dat ik de pil weer eens zou vergeten, wat ik vroeger wel regelmatig vergat. Ik wil geen spiraaltje, want daar hoor ik regelmatig dingen van die me niet aanstaan. Verkeerd geplaatst of veel pijn dus kwam ik bij het staafje uit. Lekker makkelijk, wordt in je arm geplaatst en dan heb je er geen omkijken meer naar.