Snap
  • Mama
  • Relatie

Weer een stap naar zelfstandigheid

Wat een hoop reacties op mijn vorige blog....Ik ben er gewoon een beetje stil van!

De reacties die ik gehad hebben zijn variërend van: 'Je bent knettergek dat je dit allemaal doet' tot: 'Respect voor de manier waarop je het doet'.

Ik kan jullie vertellen dat ik eigenlijk alle reacties snap, er is ook niet 1 reactie geweest die me boos of verdrietig gemaakt heeft. Wel heb ik aan alle reacties steun want allemaal laten ze zien dat jullie met me meeleven. Dankjulliewel daarvoor!

 Je kunt pas weten hoe je ermee om gaat als je er zelf middenin staat denk ik en iedereen doet dat op zijn eigen manier en dit is mijn manier.

Om even globaal op wat reacties terug te komen.....Ja, ik heb therapie voorgesteld maar dit was voor hem allemaal geen optie. Er is op dit moment niet veel ruzie en een andere woning betalen met de woning die we op dit moment nog hebben is helaas geen optie. Ik ben inmiddels zelf al wel zo ver dat ik absoluut niet meer terug wil naar waar we waren. Ik wil dus zelf ook echt scheiden van hem. Als je een gezin hebt en getrouwd bent dan gooi je dat niet zomaar weg en dat heeft hij in mijn ogen wel te makkelijk gedaan. 

Ik loop inderdaad hele dagen op mijn tenen en het vraagt ontzettend veel van me, dat merk ik aan alles en ik merk ook dat mijn energiereserves behoorlijk aan het dalen zijn.

Maar nu! Deze blog heet: weer een stap naar zelfstandigheid en daar wilde ik het dan ook even over gaan hebben. Ons huis is namelijk verkocht! Hoera! Dit betekent dat als de scheiding erdoor is, dat ik echt op zoek kan naar een plekje voor mij en de kids en we met zijn drietjes een toekomst op kunnen gaan bouwen. Ik kijk er echt naar uit om mijn eigen huisje te gaan kopen. Het maakt niet uit hoe het eruit ziet, ik zal zorgen dat het ons paleisje wordt!

Natuurlijk komen dan ook weer al die positieve herinneringen even aan me voorbij van dit huis en onze relatie. Over hoe het allemaal begonnen is, de kindjes die hier geboren zijn, onze trouwdag enz. enz. Maar als ik dan denk over hoe de situatie hier nu is en hoe die de afgelopen maanden geweest is dan kan ik mezelf al weer redelijk snel bij elkaar rapen en verder gaan met de dingen die echt belangrijk zijn. Dit huwelijk en deze relatie gaan mij en onze kinderen niet gelukkig maken.

MommyDear's avatar
7 jaar geleden

Wat knap dat je zo positief bent! Ik kan niet uit ervaring spreken, maar het zal ongetwijfeld een achtbaan zijn, waarbij jouw positieve instelling alleen maar kan helpen! Hulde voor jou!

Regallie's avatar
7 jaar geleden

Wat een super goed nieuws. Knap dat je het allemaal zo positief kunt bekijken. Petje af hoor. Moeten julie er al snel uit?

Ashley83's avatar
7 jaar geleden

Nou super goed fijn dat een uitzicht en vooruit kan kijken dat heb jij en je kinderen ook wel nodig ik heb het ook mee gemaakt ik moest ook helemaal opnieuw beginnen maar uit eindelijk helemaal goed gekomen succes met alles

MvM's avatar
7 jaar geleden

Ik heb in een soort gelijke situatie gezeten alleen hadden wij een huur huis. De situatie is verre van ideaal, maar gelukkig is jullie huis nu verkocht en kun je verder met je eigen toekomst voor jou en de kinderen. Hopelijk valt er nu een hele spanning van je af en hoef je niet meer op je tenen te lopen! Ben super blij voor jou

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mismaartje?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.