Snap
  • Mama
  • mama
  • werken
  • #ptss
  • goedvoelen

Weer aan het werk na mijn ptss

Het is weer even geleden dat ik een blog geplaatst hebt. Ik heb een tijdje rust voor mijzelf genomen en hard gewerkt om mijn ptss weer onder controle te krijgen. Ik zou willen zeggen dat mijn therapeut mij goed geholpen heeft, maar eerlijk, aan deze man heb ik niet veel gehad. Gelukkig kan ik goed zelf reflecteren en heb ik veel van mij af geschreven. Niet in een blog maar gewoon voor mijzelf. Dat heeft mij veel geholpen. En na een tijdje dacht ik, het is weer tijd om aan het werk te gaan. Ik voel mij goed, ik slaap weer goed, en heb weer voldoende energie. Het thuis zitten en tijd door brengen met mijn meisje vind ik heerlijk. Dit jaar heb ik ook echt heel bewust van haar meegemaakt, en dat is toch wel heel speciaal. Maar ik merk dat ik het werk toch mis, en voor haar is het ook fijn om weer onder de kinderen te zijn.

Eind april 2019 kwam ik thuis te zitten. Begin februari 2020 een nieuwe baan, een nieuw begin. Wel even wennen hoor als je ergens bijna 11 jaar hebt gewerkt, om dan weer ergens anders te beginnen. Maar het heeft ook wel weer iets verfrissends. Op mijn oude baan zat ik denk ik toch een beetje vastgeroest. Hier leer ik weer een nieuwe kijk op bepaalde dingen te hebben. 

Ik was wel heel benieuwd hoe Hailey het ging doen, aangezien we al een jaar aan elkaar “geplakt” zitten. Maar ze deed het gelukkig super. Ze vond de kindjes helemaal geweldig en vermaakt zich prima. Ook zij leert nieuwe dingetjes zoals stukjes fruit eten (wat ze bij mij niet wil), korstjes eten, en het belangrijkste is omgaan met andere kinderen. 

Ik kan met een gerust hart zeggen dat mijn ptss weer onder controle is en dat ik weer vol goede moed het werk leventje binnen stap.