Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Weer aan het werk?

Ik wilde weer aan het werk na de geboorte van onze dochter. Dit ging niet helemaal volgens ons plan!

Zoals jullie misschien weten ben ik in april bevallen van onze dochter. Omdat ik een webwinkel run met geboortekaartjes, liep het werk wel een beetje door. Een paar stressmomenten gehad rond mijn bevalling, maar dat is allemaal goed gekomen!

Het kabbelde allemaal wel lekker door en ik dacht na ongeveer 3 maanden; ik wil wel weer goed aan de slag, nieuwe kaarten ontwerpen, op beurzen en markten staan en nog meer van dat soort ambitieuze plannen!

We hebben 3 kinderen nu, dus best een geregel hoe we dat aan gaan pakken met opvang, school en overblijf enzo. Mijn man en ik hadden het heel erg goed geregeld… vonden wij… maar onze dochter dacht daar dus heeeel anders over…

Ik bleek een rasechte flesweigeraar op de wereld gezet te hebben.

We hebben verschillende flessen geprobeerd, gegeven door mij, juist niet door mij, lopend voeden, niks hielp. Daar stonden we dus met onze geniale oppasplannen. Op deze manier kon dochterlief dus niet naar de oppas.

Ik heb me inmiddels overgegeven, onze dochter heeft gewonnen.…we zijn 4,5 maand verder en ik geef nog steeds volledig live borstvoeding. De nieuwe ontwerpen, de markten, beurzen en andere plannen moeten nog maar even wachten.

En ik ben creatief geworden, soms zit ik al borstvoedend achter de computer mailtjes te typen naar de klant die ook net zijn bevallen van een prachtige zoon of dochter! En stiekem geniet ik er dan nog eens extra van!

Groetjes Janita

10 jaar geleden

Herkenbaar. Ik had ook een flesweigeraar. Diverse flessen geprobeerd niets hielp. Ze wilde zelfs geen speen. Ook volledig borstvoeding gegeven. Advies ingewonnen bij het cb en de flesvoeding uit een kopje laten drinken en dat hielp wel een geklieder. elke voeding andere kleding aan. en nu een paar weken verder drinkt ze weer uit een fles. Hopelijk gaat ze snel uit een fles drinken en heb je weer wat vrijheid terug.

10 jaar geleden

Ja het belang van je kind gaat toch voor en ze kunnen behoorlijk eigenwijs zijn. Ik heb mijn dochter al vrij snel borstvoeding uit een flesje laten drinken, zodat ze niet moeilijk zou gaan doen over een flesje. Ik ben nu aan het afbouwen en dat gaat best goed. Geef haar de tijd ook zij, zal vanzelf uit de fles gaan drinken.. blijven proberen! Ze zal binnenkort ook wel met de pot mee gaan eten.

10 jaar geleden

Heerlijk toch! En ondertussen kan je misschien wel een mooi kaartje ontwerpen!

10 jaar geleden

Wat zijn de paar maanden nu op een heel mensen leven. Ze zijn maar een paar maanden heel klein. Als je het kunt regelen: geniet er van!