Snap
  • Mama
  • Moedermaffia
  • #ontwikkeling
  • Wedstrijdmama

Wedstrijd mama’s

Je herkent het vast wel, “hey kan jouw kindje al lopen?” waarop jij misschien antwoord met nee, en je vervolgens het antwoord “Nou hij is wel heel laat, onze ... liep 4 maanden geleden al” krijgt. 

De term moedermaffia kent iedereen. Maat laten we daar Wedstrijd Mama’s maar aan toe voegen. Wat is er mis met het kindje zijn of haar ontwikkelingen door te maken op zijn/haar manier. Er zijn genoeg moeders die verder gaan dan vergelijken, maar hier een heus wedstrijdje in zien. 

Ik heb dit zelf ervaren. Onze kinderen zijn bijna even oud, maar je wil niet weten hoe vaak ik wel niet te horen heb gekregen hoe ontzettend laat Logan wel niet is. En vooral hoe snel haar kindje was. Regelmatig kreeg ik dan ook een appje als het kindje weer iets nieuws kon met “Hey, onze ... kan dit en dit al, Logan zeker nog niet hé? ... loopt echt met alles voor op die van jou! Dat wordt nog wat “ 

Ik ga er nooit op in, onze kinderen doen alles op hun eigen tempo. De een loopt al voor de eerste verjaardag, de ander pas met 17 maanden of misschien wel 19. Laten we voorop stellen dat al onze kinderen even leuk en even uniek zijn. Dat lopen komt heus wel!  

3 jaar geleden

Heeeeeeeel herkenbaar kletsen non stop kruipen nooit lopen exact op zn 2 de verjaardag,Standaard vraag een jaar lang,En loop hij al?Uhhhmm zie je hem lopen nou alsjeblieft antwoord duidelijk

3 jaar geleden

Mega herkenbaar! Mn zoontje is 16 maanden en loopt nog niet maar kletst je wel de oren van je hoofd. Mogen ze lekker alles op hun eigen tempo doe ?!