Snap
  • vakantie
  • zomer
  • autoreismetkinderen

We reizen 21 uur met de auto

We willen dromen najagen, ook met kinderen. Hoe ons dit afgaat.

Toen we aan kinderen begonnen beloofden we elkaar dat we ze erbij namen. Voor ons betekend dit dat we zoveel mogelijk ons leven blijven leven zoals wij willen. Tuurlijk is de werkelijkheid dat je wat aanpassingen moet doen maar we stoppen niet met ondernemen, ontdekken en leven.

Zij leven en ontdekken met ons mee ♡

Vlak voor vertrek kneep ik hem wel, gaan  we dit echt doen?!

We besloten afgelopen december dat het Italië werd deze zomer. Toen ik zwanger was van onze oudste waren we daar ook en we wilden graag terug. We vonden een camping in de regio Umbrië en besloten ervoor te gaan. Met de auto! 16 uur zou de reis duren. Paar weken voor de reis begon ik langzaam met voorbereiden. Nee, niet al inpakken maar wel bedenken watvoor eten voor onderweg fijn is, wat we konden aanschaffen maar vooral ook de reis vertellen aan onze oudste. De dreumes (1) zal er niet zo mee bezig zijn als de oudste (3,5). Ik vertelde dat we gingen logeren in de auto (we vertrokken om 00.00uur in de nacht) dat ze dus met haar pyjama in de auto mocht zitten. Dat we gingen picknicken langs de weg en dat we uiteindelijk in een tent gingen slapen. We lieten foto's zien en vertelden dat we naar het land van de spaghetti gingen. Ze vraagt elke dag of we spaghetti eten dus dat was een hit natuurlijk! 

Eenmaal in de auto

De oudste mocht voorin zitten. Dit was natuurlijk het allerleukste. Deze keus was vooral voor ons eigen gewin want zo kon diegene die achterin zat makkelijker de dreumes vermaken en eten/drinken geven aan iedereen. We hadden haar stoel al een week voorin staan zodat ze kon wennen. Samen pakten we alle spullen in. De oudste mocht haar kleertjes kiezen en knuffels en ik koos een vermaakpakket uit met tijdloos speelgoed wat in een kleine tas paste. We kozen boekjes uit voor onderweg bij de bieb en we waren er klaar voor.


Met een heel (suikerarm) voedsel pakket stapten we midden in de nacht de auto in. Vlak voordat we gingen kneep ik hem wel even. Gaan we dit echt doen?! 16 uur reizen, wat in werkelijkheid veel langer zou zijn met de stops. Maar we besloten open te staan voor alle scenario's. En ik moet toegeven. Het viel ons alles mee. De dreumes sliep na een uur in de auto door tot 05.00uur in de ochtend en de peuter heeft totaal maar 1,5 uur geslapen. Maar ze kletste, maakte spelletjes van alles wat ze zag en was een zeer aangename passagier ♡


Na 10 uur, waar we 14 uur over gedaan hebben, kwamen we aan bij onze tussenstop. Na een super goede nachtrust van ons allemaal stapten we na het ontbijt weer voorbereid de auto in voor deel 2. Dit zou 4,5 uur zijn maar hier hebben we door stops en files 7 uur over gedaan. Dit deel beviel ons ook zwaarder omdat het dag was. Drukker op de weg, dreumes veel wakker en eigenlijk was iedereen wel klaar met die auto. Logisch  wij zelf ook. 


Eenmaal op locatie was iedereen opgelucht. De kleren gingen uit, bloedheet hier namelijk, en we genieten. Dromen najagen. Genieten met ons gezin waar we vroeger eindeloos over konden praten. Wat een intens geluk! Dus mocht je twijfelen. Bereid jezelf voor  laat alles los maar ben voorbereid op alles. En ga! Trek die wereld in😘 het is het waard.


'Ik vind echt ALLES leuk" aldus de peuter elke dag. 


Wil je leuke vakantiefoto's en onze ervaring over deze reis zien. Volg mij dan op Instagram @eerlijkeklets.

9 maanden geleden

We reizen bijna elke jaar 2800km naar marokko. Van toen de kids baby's waren nu zijn het twintigers. Heerlijk onderweg overal stoppen hotel nemen leuke spelletjes onderweg doen. Bij ons zit er geen haast bij soms verblijven we in Spanje wat langer.

9 maanden geleden

Ik ben meteen nieuwsgierig waar de dreumes sliep wil ook graag op vakantie camperen maar hoe?!🤪

9 maanden geleden

Op vakantie hebben een glamping tent. We zetten 1 bed op zijn kant en daar slaapt de dreumes in het campingbedje (van thuis) in en de peuter aan de andere kant. Gaat echt top

9 maanden geleden

Glben meteen nieuwsgierig waar de dreumes sliep!🤪

9 maanden geleden

Wat goed gedaan hoe je ze went heb je ze