Terug
Blog header image

WAZO-Solliciteren tijdens je zwangerschapsverlof? HELP

Sollicitatie stress tijdens je kraamtijd! Hoe ga je daar mee om? en wat zijn mijn rechten/plichten?
Annemiek2
6 jaar geleden

Ben je lid van een vakbond? Zij kunnen je ook antwoord geven op je vragen. Ik heb hier geen ervaring in.

leonne.marcha
6 jaar geleden

Nee, ik denk het niet. Ik heb me daar ook nooit zo mee bezig gehouden. Ik zal er eens wat over opzoeken op het internet. Dankjewel voor het meedenken!

Chisty89
6 jaar geleden

Wat vervelend dat je contract niet verlengd is! Mag ik vragen waarom je denkt dat je geen recht op WW hebt? In principe heb je per jaar werkervaring recht op 1 maand WW uitkering.. Ik heb anderhalf jaar geleden in dezelfde situatie gezeten, ik kwam 1,5 maand voor het ingaan van mijn verlof thuis te zitten. Ik heb toen totdat mijn verlof begon WW gehad en daarna WAZO. Ik heb wel 2 weken na mijn bevalling een sollicitatie gesprek gehad haha. Ik heb die baan uiteindelijk niet gekregen maar ze konden het wel waarderen dat ik op gesprek kwam. Uiteindelijk heb ik heel veel geluk gehad want ik heb een paar weken later gesolliciteerd op een vacature en daar kon ik direct na mijn verlof aan het werk. Als dit niet zo geweest was dan had ik nog zeker recht op 6 maanden WW na mijn verlof. Ik zou het UWV gewoon is bellen om na te vragen waar je precies recht op hebt of inderdaad zoals annemiek zei een vakbond of iets dergelijks. Ik heb overigens niet in mijn sollicitatiebrieven vermeld dat ik zwanger/met verlof was maar wel tijdens het eerste gesprek.

Lindsy83
6 jaar geleden

Heb je al bekeken op de site van het uwv of je evtnueel nog recht hebt op ww? Met betrekking tot het sollicteren zou ik het bedrijf niet wijzermaken dan het al is. Gewoon een brief schrijven zoals je normaal ook zou doen. Als je dan op gesprek mag komen en er over een startdatum gepraat gaat worden kan je altijd aangeven tot wanneer je verlof nog loopt,maar dan loop je in ieder geval niet het risico dat ze je daardoor niet eens willen uitnodigen. Als je een goed gesprek hebt is de kans al kleiner dat je daarom alsnog afgewezen zal worden. Heel veel succes, maar probeer je er ondertussen niet al te druk over te maken. Uiteindelijk komt alles altijd op zijn pootjes terrecht, dus vooral ook nog genieten van je kraamtijd! :)

Anoniem
6 jaar geleden

Persoonlijk zou ik het niet in de brief zetten. Gewoon solliciteren op functies die je leuk lijken en mocht je uitgenodigd worden voor een gesprek en ben je dan nog zwanger, dan kun je alsnog eerst even bellen als je niet gelijk kunt komen door een mogelijke bevalling. Als je het wel zegt heb je kans dat ze je daarom niet uitnodigen (dat is discriminatie, maar dat gebeurt wel helaas).. Heel veel succes in ieder geval en veel geluk met je kindjes!

Anoniem
6 jaar geleden

Hallo Leonne, Na je wazo uitkering krijg je ww. Dit is 70% van je laatst verdiende loon en hier heb je recht op omdat je een paar jaar hebt gewerkt voor een werkgever. Ik heb dezelfde situatie meegemaakt en ben zon 6 weken na mn bevalling weer gaan solliciteren. Heb een hele leuke baan gevonden, dus het is echt nier onmogelijk!

leonne.marcha
6 jaar geleden

Hi Christy, Ik dacht dat ik geen recht zou hebben op een WW omdat ik deze vorige jaar ook heb gehad toen ik na mijn derde contract helaas geen vast contract kon krijgen, Ik heb toen ongeveer 3 maandjes werkloos thuis gezeten maar kon gelukkig voordat mijn WW afgelopen was weer aan het werk. Wat goed dat het bij jou zo lekker in elkaar door liep! Dat is dan een hele zorg minder! Ik ben altijd kostwinner geweest dus de druk is een beetje hoog maar ik moet ook niet zo veel piekeren en eens leren relaxen en genieten. Zullen ook wel een beetje de hormonen zijn denk ik!

leonne.marcha
6 jaar geleden

Hi Lindsy, Ik heb idd op de site gekeken en daar las ik het volgende: U kunt een WW-uitkering krijgen als u aan de volgende voorwaarden voldoet: In laatste 36 weken minstens 26 weken gewerkt U heeft in de laatste 36 weken voordat u werkloos werd minstens 26 weken gewerkt. Maar ik bij deze werkgever meer in de ziektewet gezeten omdat ik al vroeg in de zwangerschap arbeidsongeschikt ben verklaard. Ik heb dan ook binnen mijn jaar contract meer thuis gezeten dan dat ik heb gewerkt. Vandaar dat twijfel of ik er straks wel/niet recht op zal hebben omdat ik zo vanuit de ziektewet in de WAZO rol en vervolgens nog een WW, Ik kan me niet voorstellen dat ik daar recht op heb na het afgelopen jaar. Dankjewel voor je lieve berichtje! ik ga echt mijn best doen wat meer te relaxen en te genieten en wat minder te piekeren.

leonne.marcha
6 jaar geleden

Ja precies, ik dacht dat het misschien informatie was die je niet ''mag achterhouden'' en je wel moet zeggen dat je in verwachting bent of in je verlof zit. Maar als dat niet als relevant word gezien dan zou ik het idd beter niet vermelden.

leonne.marcha
6 jaar geleden

Hi Madelon, Op de site van het UWV las ik het volgende: U kunt een WW-uitkering krijgen als u aan de volgende voorwaarden voldoet: In laatste 36 weken minstens 26 weken gewerkt heeft. Maar ik bij deze werkgever meer in de ziektewet gezeten omdat ik al vroeg in de zwangerschap arbeidsongeschikt ben verklaard. Ik heb dan ook binnen mijn jaar contract meer thuis gezeten dan dat ik heb gewerkt. Vandaar dat twijfel of ik er straks wel/niet recht op zal hebben omdat ik zo vanuit de ziektewet in de WAZO rol en vervolgens nog een WW? Ik kan me niet voorstellen dat ik daar recht op heb na het afgelopen jaar. Als kostwinner hoop ik dat ik recht heb op een WW zodat ik niet de druk voel tijdens mijn verlof maar wat nu echt mijn rechten zijn kan ik maar niet achter komen, misschien toch maar even het UWV bellen morgen. Fijn om in ieder geval te lezen dat meerdere vrouwen na hun verlof al snel weer een leuke baan hebben gevonden, dat geeft een beetje moed! haha

nijn81
6 jaar geleden

Ik heb het twee keer meegemaakt. Beide keren met 7,5 maand zwangerschap. Ik heb er zelfs een blog over geschreven hier op mamaplaats! De eerste keer heb ik het geluk gehad dat ik bij mijn eerste sollicitatiegesprek, met dikke buik, gelijk aangenomen werd. Dat ik niet verwacht. Maar wat viel er een last van me af! Ik kon onbekommerd de kraamtijd in! De tweede keer had ik niet zo'n haast. Dan maar in de ww, als mijn verlof afgelopen was. Maar ik wilde koste dat kost genieten. Net als de eerste keer. De kraamtijd is zo'n belangrijke tijd! Ik had genoeg werkjaren opgebouwd. Voor elk jaar kreeg je 1 maand ww. Dat was in 2012. Ik heb uiteindelijk na mijn verlof drie maanden in de ww gezeten, tot ik een nieuwe baan had. Ik zag het als verlenging van mijn verlof. Ik heb genoten. Als je solliciteert, zou ik wel zeggen dat je in je zwangerschapsverlof zit en per die en die datum DIRECT beschikbaar bent. Dat vinden veel werkgevers fijn. Geen uitwerktijd en geen vervelende contractvoorwaarden van je vorige werk. Gelijk vol goede moed aan de slag!

Anoniem
6 jaar geleden

Als je gaat solliciteren zou ik niet gelijk in de brief zetten dat je met verlof bent. Dat komt later wel, in de gesprekken naar voren. Meestal staat er ook wel in de vacature per wanneer ze iemand zoeken en anders is het vast wel bespreekbaar! Drie maanden ww heb je sowieso recht op hoor!

Anoniem
6 jaar geleden

Mij is het zelfde gebeurd 2 jaar geleden. Ik heb ww aangevraagd en daarna gebeld dat ik 3 weken later met zwangerschapsverlof zou gaan. Ik heb toen vrijstelling gekregen voor het solliciteten en na het verlof mijn ww gewoon gekregen. Je kan niet meer doen als gewoon vragen of het mogelijk is. Succes verder. En geniet ook deze weken zeker nog van je zwangerschap.

Ireentjeh
6 jaar geleden

Hi, ik heb er geen ervaring mee. Maar ik zou het persoonlijk wel vertellen. Je bent niet direct beschikbaar, wat wel vaak gevraagd wordt. ik denk dat bedrijven het juist heel erg warderen! En een bedrijf die daarop discrimineert daar zou je toch niet graag willen werken denk ik... Bij ons is paar maanden geleden nieuwe collega aangenomen, die na een maand werken met zwangerschapsverlof ging, dus met goede buik aangenomen. Het gaat uiteindelijk om je kwaliteiten daarop moet je geselecteerd worden... Succes met het vinden van nieuwe baan. En vergeet niet te genieten van de kleine die eraan komt!!

tibbe13
6 jaar geleden

Ik kan je alleen advies geven vanaf de andere kant van de tafel. Ik heb laatst een sollicitant gehad die niet in haar brief en voorgaand telefoongesprek vermeld had 30 weken zwanger te zijn. Dit was bij het gesprek vanuit mijn kant een wat onaangename verrassing. Ik gun het haar werkelijk maar had met enige spoed iemand nodig. Ook op wat langere termijn zochten we wel medewerkers binnen haar functie. Als ze open eerlijk was geweest hadden we haar daar waarschijnlijk wel voor terug gevraagd. Echter voelde dit nu gewoon niet goes juist omdat ze het verzwegen had. Ik zeg niet dat je het in je brief moet zetten maar wees wel zo eerlijk het te vermelden als je worst uitgenodigd voor een gesprek. In ieder geval tot je bevallen bent. Daarna heb je gewoon een kindje (in jouw geval 2). Je bent dan gewoon een moeder op zoek naar werk. Ik verwacht ook niet van andere moeders dat ze dit vermelden. Ook omdat de verlofperiode dan nog goes te overzien is, niet echt anders dan bij iemand met twee maanden opzegtermijn.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Leonne, Ik ben ook pedagogisch medewerker in de jeugdzorg en mijn contract werd toen ik 32 weken zwanger was ook niet meer verlengd. ik zat toen ook in de ziektewet door mijn zwangerschap (ik werkte boventallig). Of je in de ziektewet zat maakt niet uit voor je ww, dat je vorig jaar ook ww hebt ontvangen maakt ook niet uit, als je maar weer aaneengesloten een bepaald aantal weken minimaal zoveel uur hebt gewerkt. Je kunt hier zo duidelijkheid over krijgen door even contact op te nemen met het UWV. Ik heb toen ik zonder werk kwam te zitten niet meer gesolliciteerd. ik wist dat zodra ik met m'n dikke buik op een gesprek zou komen ze me toch niet zouden nemen, want voor mij duizend anderen momenteel. Toen het einde van mijn verlof naderde ben ik gaan solliciteren (zonder zwangerschap oid te benoemen) en had binnen een maand een nieuwe baan! Tijdens het gesprek werd me gevraagd het gat op m'n CV toe te lichten waarbij ik dit uiteraard heb uitgelegd. Je kunt dit dan ook positief inzetten doordat je nu nog beter bent in multi tasken, plannen en nog meer motivatie hebt om voor deze baan te gaan! Eerst genieten en loslaten, daarna veel succes alvast gewenst!

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi Leonne, zoals ik het nu zie ga je ziek uit dienst. Ontslag tijdens ziekte loopt altijd via het UWV, je hebt hoe dan ook recht op een uitkering, of het nou WIA of ww is. Zelf denk ik eerder aan WIA. Maar er is na je verlof in elk geval nog inkomen. Dat moet rust geven hoop ik. Bel het UWV, zij helpen je verder.

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb wel dezelfde ervaring. Tijdens mijn verlof liep mijn contract af dus ook werkloos na verlof. Ik heb gezorgd dat ik voor mijn bevalling mijn sollicitatiebrief en cv up to date had. Zo kon ik direct beginnen met versturen na de bevalling. Erg rustig was ik er niet onder eerlijk gezegd. Je hebt gewoon recht op WW welke je moet aanvragen 4 weken voor het einde van je verlof. Let er wel op dat als je voornemens bent minder te gaan werken dan je voorheen deed je wel voor de volle aantal uren van voor je verlof moet solliciteren. Afstand doen van je WW voor de overgebleven uren is nl niet meer mogelijk. Al met al ben ik eerder dan het einde van mijn verlof periode weer aan het werk gegaan om mijn arbeidskansen te vergroten. Daaruit wel weer een vaste baan gevonden. Succes met de laatste lootjes!

Anoniem
6 jaar geleden

Ik heb gelukkig een baan, maar wil graag een ander ziekenhuis. Ik heb toen gesolliciteerd maar in mijn brief niet vermeld dat ik zwanger was. Laat eerst de brief maar zijn werk doen, dat ik zwanger ben zien ze wel wanneer ik op gesprek kom. En inderdaad met 41 weken kwam ik op gesprek. Ze waren erg verbaasd maar vonden het geweldig dat ik lef had om toch op gesprek te komen terwijl de bevalling er bijna aan zat te komen. Ik kreeg niets meer dan lof en respect. Ik was op deze vacature niet aangenomen, maar wanneer mijn verlof erop zit en thuis alles op orde is betreft wennen aan het moederschap, mag ik het Z-H bellen voor een vacature en dan zouden ze kijken wat ze hebben. Nu zit mijn verlof er over 4 weken echt op. Ik ga eerst naar mijn eigen Z-H en als dat allemaal gewend is... Dan neem ik als nog die stap. Ik weet niet waar je woont maar het Leger des Heils heeft in deze doelgroepen heel vaak vacatures. Heel veel succes met de laatste loodjes en tevens dit spannende onzekere traject.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier net een maand zwanger toen mijn contract niet werd verlengd. Nu heb ik sinds december een ww uitkering. Inderdaad straks ook een wazo. De 16 weken wazo, worden van mijn ww uitkering afgehaald (recht op 1jaar). Nu zou ik tot dec '16 ww krijgen, maar omdat er 16 weken wazo tussen zit, kan ik na de wazo opnieuw een ww aanvragen omdat ik totaal recht heb op een jaar ww. Waarom heb jij geen recht op uitkering? Als ik het zo lees, zou je nu direct ww aan moeten vragen, heb je 4 jaar werkervaring = 4mnd ww, en kom je na die maand ww in de wazo, als je verlof afgelopen is, vraag je opnieuw ww aan voor de overgebleven 3 mnd ww. Verder heb je nu natuurlijk sollicitatie plicht, ik heb in overleg met mijn werkcoach van uwv afgesproken dat ik pas vermeld dat ik zwanger ben als ik uitgenodigd word op gesprek. Ze mogen je er niet op afwijzen, maar ziet er toch een beetje gek uit als je met zo'n toeter binnen komt ;). Tijdens de wazo heb je heen sollicitatie plicht. Weet niet of je er iets aan hebt, maar iig veel succes!

Anoniem
6 jaar geleden

Je moet je eigen (als je dat nog niet bent) ziek melden bij je werkgever. Als je namelijk zwangerschap gerelateerd ziek bent heb je recht op een ziektewet uitkering van het UWV en hoef je de ww ook niet in. ik heb namelijk soort gelijk meegemaakt. Ik ging vanuit de ziektewet de wazo in en daarna meteen weer terug de ziektewet in.

Anoniem
6 jaar geleden

Hoi, Als eerste zou ik alles goed uitzoeken zodat je zeker weet dat je geen recht hebt op ww. Anders maak je je misschien zorgen om (niks) en kun je rustiger aan doen. En bij sollicitaties zou ik het zeker niet vermelden. Wel snel aangeven in het gesprek natuurlijk. Als je het in je brieven gaat vermelden zul je minder vaak uitgenodigd worden. Ik zit ook zwanger thuis. Al 4 maanden dus solliciteren had ook echt geen zin. Binnen 2 weken ongeveer ga ik bevallen. Gelukkig hebben we de ruimte dus hoef ik mij niet te haasten met solliciteren. Maar ik voel je stress. Want deze had ik ook toen ik hoorde dat ze mijn contract niet verlengde. Eerst alles 100% uitzoeken, rekenen en dan pas evt stress. Kindje voelt alles met mams mee. Sterkte

Anoniem
6 jaar geleden

Imagine having your very own little bit of graffiti. It's kinda sweet.And your clutter is bright and colorful, cluttered with cats! I love it.— KKay, Alberta, CanadaAn Un#e9tii&f3t;s Guide to Adventurous Travel

Blog header image

Deze ongelukken komen het meest voor bij kinderen onder de 4

Inclusief tips om je huiskamer babyproof te maken

Veel baby’s kunnen zich omrollen als ze vijf tot zes maanden oud zijn. Daarna gaan ze zitten, kruipen en staan. Spannend voor je kind, omdat de wereld opeens zó veel groter wordt. Vermoeiend voor jou, omdat nu bijna niets meer veilig is. Hier wat tips om bij deze mijlpaal - en de mijlpalen die lekker blijven volgen - je huis babyproof te maken. 

Ontwikkeling van je kind

Vanaf de geboorte ontwikkelt je kind zich. Dat gaat door tot je kind volwassen is. Bij baby’s gaat deze ontwikkeling heel snel. Het is belangrijk om rekening met de mijlpalen te houden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De eerste maanden na de geboorte is het bijvoorbeeld belangrijk om je kind te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Dat doe je door goed op je baby te letten en te kijken wat je kind allemaal al kan. En door je huis en tuin veilig te maken, bijvoorbeeld door een traphekje te plaatsen of een vijver tijdelijk dicht te gooien met zand. 

(Onder)schatten

Jonge kinderen zijn heel inventief, klimmen al op de trap naar boven voordat ze goed en wel kunnen lopen. Ook gebruiken ze bijvoorbeeld een stuk speelgoed als opstapje om bij het midden van de tafel te komen waar een hete kop thee staat. Dus je kind kan vaak al veel meer dan jij denkt. Neem een goede stap door het huis babyproof maken, ook als je kind zich nog niet door het huis heen beweegt. 

TODO: Add alt to media
Kruipend

Bekijk je huis eens door de ogen van je kruipende kind. Zak door je knieën en kijk wat je opvalt. Zo zie je goed welke uitstekende punten voor jouw kind gevaarlijk kunnen zijn. Maak scherpe punten en hoeken rond of dek ze af met beschermhoekjes. Stopcontacten beveilig je op verschillende manieren: met afdekplaatjes, losse pluggen of kinderveilige wandcontactdozen. Schoonmaakmiddelen en vaatwasblokjes staan vaak in lage kastjes, zet deze hoog weg!

Hangjeugd

Dreumesen hangen graag aan kasten, hoe klein of groot. Zorg ervoor dat jouw kasten en stellingen vastgemaakt zijn aan de muur. Als je dat niet doet, kan de kast voorovervallen als een kind erin klimt. Je maakt een kast vast aan de muur met metalen hoekstukken. Deze kun je ook in elke doe-het-zelfzaak kopen. Keuken- en badkamerkastjes maak je veilig met een kindervergrendeling.

Waar let je nog meer op

Er zijn ook andere ongelukken die vaak voorkomen in huis. Denk aan een vinger tussen de deur. Of ongelukjes met een glazen raam of deur. Zeer ernstige ongelukken komen gelukkig niet vaak voor. Maar als het wel gebeurt, zijn de gevolgen groot. Laat je eens adviseren bij de doe-het-zelf winkel. Alles heeft een fijne, handige en geruststellende oplossing. Kun jij meer genieten.

Vallen en opstaan

Als je kind ouder wordt, wordt het steeds belangrijker om je kind te versterken. Dat doe je door de ontwikkeling te stimuleren. Dat betekent bijvoorbeeld dat je je kind leert bewegen, met risico’s leert omgaan en zelfvertrouwen geeft. Ook weer zo’n mijlpaal. Zo kan je kind steeds beter zelf omgaan met nieuwe of risicovolle situaties. De adviezen, mijlpalen, testjes en tips op Kinderveiligheid.nl helpen je daarbij. Zodat jij je kind kunt beschermen én met risico’s kunt leren omgaan. En vooral, ruimte hebt om te genieten. Altijd fijn.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VeiligheidNL.

Anoniem
2 weken geleden

Vanaf dat mijn dochter kon lopen hebben we het hele huis opnieuw kids-proof gemaakt. Wat ook hielp: de gehele keuken konden we met een trphekje afsluiten. Scheelde heel wat lade klemmen enz.

Yani
3 dagen geleden

Hoezo scherpe punten afdekken? Ik ben ook groot geworden zonder. Wij hebben thuis alleen medicijnkastje, gootsteenkastje met een kinderbeveiliging. Stoom ze klaar voor de toekomst, ipv pamperen. Dat is mijn standpunt. Anders heb je straks een jongvolwassene die op voor het eerst op zichzelf gaat wonen en dan niet eens weet hoe hij/zij z'n koffie drinkt. (Moet er wel bij zeggen dat bij ons eigenlijk weinig aan ongelukken gebeurden, m'n zoon van 3 is deze zomer van de trap gevallen, omdat ie ging bukken bovenaan de trap. Hij had helemaal niets, niet eens een bult of blauwe plek). Kinderen zijn heel erg flexibel, net als katten

Anoniem
3 dagen geleden

Dit dus...

Anoniem
2 dagen geleden

Nou.. er is denk ik een middenweg. Ik ken ook een gezin waar het kind van de trap is gevallen en permanent hersenschade heeft. Ik ben het eens dat je niet moet overdrijven, maar dat gaat twee kanten op. Een puber zal heus wel begrijpen dat hij uitkijkt bij een trap, maar een kind van 2 heeft dit besef nog iets minder.

Anoniem
2 dagen geleden

Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Daarom heet het ook ongeluk

Anoniem
1 dag geleden

Totdat er een kind met zijn/haar hoofd op de punt van de tafel valt en de volgende dag dood is. (Waargebeurd bij nichtje van mijn man)

Blog header image

Je kind goed leren tekenen: zó dus!

Onze Lot is echt een knutsel- en tekenmeisje. Er gaan er bij ons thuis maandelijks heel wat stiften en tekenblaadjes doorheen.

Mooi om te zien dat ze hier zo creatief in is. Ze bedenkt steeds nieuwe dingen. Natekenen van filmpjes vindt ze leuk, haar eigen ‘kleurplaten’ maken. Ik zag dat Jumbo Games een nieuw product heeft, namelijk Dessineo Characters. Hiermee leren kinderen op een eenvoudige en leuke manier stap voor stap tekenen.

TODO: Add alt to media
Hoe werkt het?

In de doos zitten 24 tekensjablonen die je met elkaar kan combineren, zo kan je wel meer dan 500 verschillende combinaties maken. Hoofd, romp en onderstel. Deze leg je op het lichtsysteem. Daar bovenop leg je een wit vel papier. Als je de schakelaar op 1 zet, gaat de rode lamp aan, nu kunnen kinderen de omtrek van hun figuur tekenen. Daarna zet je de schakelaar op 2, de groene lamp, nu kunnen ze de uitdrukkingen tekenen. Als laatste gaat de schakelaar op 3, nu komt er blauw licht. Tijd om de laatste details te tekenen. En dan is de tekening klaar. Je kan een nieuwe maken, of de kleurplaat inkleuren. Lot geeft ze graag weg aan haar broertjes en vriendinnen.

Dessineo Characters is speciaal ontworpen om kinderen vanaf 6 jaar op een leuke manier hun rekenvaardigheden te laten ontwikkelen.

Aan de slag! 

Wij zijn enthousiast! Lot verzint zelf steeds leuke en grappige combinaties en pakt de Characters er graag bij. Ook Sep (3jaar) vindt het leuk. Hij is nog te klein om het zelf te kunnen, maar samen met mij lukt het wel. Mega trots is hij dan! Net als zijn grote zus lekker kleuren.

Nieuwsgierig? Via deze link bestel je Dessineo Characters. Leuk cadeautje voor de feestdagen. ;) 

TODO: Add alt to media
Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
10 uur geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Wekelijkse boodschappen laten bezorgen geeft mij zoveel rust!

Met een groot gezin is boodschappen doen toch altijd weer een organisatie. Ik maak daarom op donderdag altijd de planning voor de week erop. Als ik deze klaar heb bestel ik de boodschappen, zodat ze op zondag de boodschappen komen bezorgen en ik dus een hele week vooruit kan. Dit is zo fijn!

Het is donderdagmorgen. Ons vaste riedeltje in de ochtend is weer gedaan. John is naar het werk, ik heb samen met Clé en Vai de jongens naar school gebracht en wij hebben meteen even een rondje langs de paardjes gelopen. Als we thuis komen, ruim ik de vaatwasser uit en weer in, zet ik de was aan en gaan Vai en Clé lekker spelen.

Op dit moment ga ik zelf even aan tafel zitten met een lege weekplanning voor mijn neus en het boek van de Foodsisters waar ik vaak mijn gerechten uit haal voor een nieuwe week.

Allereerst vul ik de werkdagen van John in op het weekschema. John werkt onregelmatig, waardoor ik ook soms in de avond alleen ben met de kinderen. Op deze momenten eet ik vaak een lekker soepje met een plaatje, zoals wij die noemen. De werkdagen en extra dingen zijn ingevuld. Zo houd ik op vrijdag vaak rekening met een vrijmiborrel en plan ik 1 x in het weekend bewust niks, zodat we altijd een dag kunnen schuiven, ergens anders kunnen eten of eten kunnen bestellen. 

Boodschappen bestellen

Als ik alle dagen gepland heb met wat wij gaan eten, dan open ik de PLUSapp. In de PLUSapp heb ik een favorieten lijstje gemaakt met producten die wij wekelijks bestellen. Deze producten klik ik aan. Denk hierbij aan komkommers, appels, melk etc. Daarna loop ik met mijn scanner (dit vind ik ook echt een uitvinding, producten uit eigen keuken scannen met de telefoon en die worden dan toegevoegd aan je lijstje) langs mijn voorraad en koelkasten en scan ik wat wij eventueel nog nodig hebben.

Zo heb ik meestal op donderdag of vrijdag de planning af en de boodschappen besteld. Vaak bestel ik de boodschappen zodat ze op de zondag geleverd worden, omdat deze dag hier het beste uitkomt. Je kunt dan kiezen uit verschillende tijdsblokken van 2 uur, ideaal! En t/m 24 uur van te voren kan ik mijn boodschappenlijst nog wijzigen. Komen wij er dus nog achter dat we iets zijn vergeten, dan wijzig ik mijn boodschappen en krijgen we ze alsnog binnen.

Al dat lekkers

En nu op zondag, zitten wij ontspannen op de bank na een boswandeling. Op een gegeven moment zien de jongens de PLUSbus aankomen, ze rennen naar de zijdeur en roepen de bezorger naar binnen toe. De bezorger bezorgt de kratjes tot in de keuken en neemt de oude kratjes en statiegeldflessen weer mee terug.

De jongens zijn altijd enthousiast wanneer de boodschappen bezorgd worden en helpen graag mee inruimen. En vandaag bij deze bezorging zaten er allemaal lekkere dingen voor Sinterklaas bij. Dan wordt het natuurlijk nog leuker om de boodschappen binnen te krijgen.

Samen met de jongens ruim ik alle boodschappen weer lekker in, zo’n fijn gevoel, om de week weer te kunnen beginnen met volle koelkasten.

En als wij alles op en ingeruimd hebben, trekken we een zak pepernoten open. Dat hebben ze wel verdiend. “Mama, dit zijn echt de lekkerste chocolade pepernoten!” En echt, daar hebben ze gelijk in, de lekkerste chocolade pepernoten koop je bij PLUS.

Sinds dat Gib en Mo er zijn, zijn wij begonnen met het vooruit plannen van onze week. De boodschappen haalden we toen nog in de winkel. Een uitje met het hele gezin, super gezellig. Na een tijdje lieten wij de boodschappen bezorgen, wat een verademing was dat, zo fijn! En toen in Corona-tijd iedereen ineens de boodschappen liet bezorgen, waren wij blij dat we ons ritme er al in hadden gevonden, alleen nu moesten we het iets eerder bestellen. Het geeft ons zoveel rust om alles te plannen en te bestellen en het scheelt daarbij zoveel sjouwwerk en tijd. Win-win situatie dus.

En wij komen zeker af en toe nog in de winkel om een boodschap te halen, maar de grote boodschappen die blijven hier wekelijks binnenkomen. Ik raad je écht aan om je boodschappen eens te bestellen als je dat nog niet doet. Dat kan heel makkelijk door hier te klikken

Deze blog is geschreven in samenwerking met PLUS. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Turbo bevalling op een voor mij bijzondere dag

Bevallingsverhaal van de geboorte van onze 3e dochter


Maandag 26 november, de dag voor de uitgerekende datum zitten wij boven op ons bed met zijn vieren. De meisjes zijn net uit school (15.30uur) en wij zijn nog wat papieren aan het uitzoeken en opruimen. Ik wilde op staan om naar de wc te gaan als ik aan de achterkant van mijn broek nattigheid voel. Ik zeg of ik heb diarree of mijn vliezen zijn gebroken. Op de wc aangekomen loopt er nog meer helder vruchtwater de wc in. Ik ben rustig in de badkamer een schone broek en alles aan het aandoen als igor roept: heb je de verloskundige al gebeld. Neejoh dat doe ik zo wel! Een minuut of 20 later bel ik om te zeggen dat mijn vliezen zijn gebroken maar dat er verder nog niks is. Mijn ouders en onze zusjes brengen wij op de hoogte. Ik kijk nog even een filmpje in bed met de meiden, terwijl ik af en toe een wee begon te voelen , tot zij om 17.15uur worden opgehaald door mijn zusje, ze mochten daar een nachtje logeren. 


Tot 19uur zijn de weeën heel wisselend dan een half uur elke 5min dan 10 of 20min niks. Mij moeder hebben wij rond 18.30 gevraagd om ook te komen, zij zou net als bij de bevalling van de twins nu ook aanwezig zijn. Om 19uur moest ik enorm naar de wc.. ig wat denk jij kan ik nog gaan? Ja joh als je moet dat moet je.. nou na het toiletbezoek begon het echt hevig elke 3min weeën. 


Om half 8 stond ik op het punt om de verloskundige te bellen maar alsof ze het aanvoelde ging mijn telefoon. Ze zei dat ze even wilde bellen om te vragen hoe het ging. Dus ik vertelde het waarop ze zei dat ze er aan kwam. Om 20.10 kon ik het echt haast niet meer houden maar de verloskundige was er nog niet. Ik kon alleen een rare half liggende/zittende houding deels verdragen. Terwijl ik ig vroeg om haar nog een keer te bellen ging de deur bel. Daar was ze! Na het voorstellen (nieuwe waarnemend verloskundige) en de controles vertelde ze dat ik 5cm ontsluiting had met weeen opvolgend in schommelingen tussen 1 en 3 minuten. Ze vroeg of ik nog in Ikazia en in bad wilde bevallen en dat wilde ik nog steeds. Ze belde, we konde komen en ze zouden het bad vast vol laten lopen. De verloskundige ging alvast richting het ziekenhuis. Toen kwam de grote opgave hoe ging ik uit mijn rare houding komen want bij elke andere beweging kwamen de weeën nog sneller.. na een kwartier ofzo was ik boven aan de trap al puffend beland.. naar beneden ging prima maar eenmaal beneden kreeg ik al persdrang.. ik was met mijn moeder de trap afgelopen, terwijl igor de spullen in de auto zette. Ik roepen IG JE MOET DIE VROUW WEER BELLEN IK HOU HET NIET MEER! Ik raakte een beetje gestresst en dacht toen de wee weer wegzakte.. nee ik wilde echt niet thuisbevallen. Dus strompelde ik weer naar de auto. Wat een hel was dat. Wij moesten nog zo'n 15-20min in de auto naar het ziekenhuis, gelukkig zaten de stoplichten mee. 


Bij het ziekenhuis aangekomen stond de verloskundige bij de ingang ons op te wachten. Met pijn en moeite ben ik in de rolstoel gekomen, ik dacht echt dat ze er elk moment uit kon komen. Hup snel naar de afdeling. Op de afdeling deed de verpleegkundige open en stelde zich voor. Ik kon dus echt niets terug zeggen want ik was alleeen maar weeen aaan het wegpuffen. De rolstoel wordt naast het bad geparkeerd en igor en mn moeder sjorren wat aan mn schoenen en mijn kleren. De verloskundige zegt nog: nou we hebben om 20.15 jouw controles gedaan dus de volgende controle doen wij pas weer om 22uur (rond 21uur kwamen wij aan bij Ikazia). Ik zeg nog nou ze komt eraan hoor maar ik hoor verder geen reactie (lag misschien aan mij of zat in een bubbel). Met een hoop moeite kom ik in het bad wat lekker warm is al valt er weinig te ontspannen met persweeën. Eenmaal in het bad mag ik eigenlijk meteen persen. Even raak ik in paniek. Ohhh hoe moet het?!! (Bij eli en es voelde ik nauwelijks weeën door de ruggenprik). Na een keer of 5 persen roep ik nog neee dit kan ik niet. Waarop de verloskundige en verpleegkundige zeggen het hoofdje wel al te zien. Er wordt nog een spiegeltje in het bad gedaan maar ze richten niet goed en ik zie alleen stolseltjes waarop ik roep haal dat ding maar weer weg hoor. Ik denk na nog een keer of 5 persen dat ze daar dan al was. Onze lieve, mooie dochter Céline Olivia. Geboren op 26 september 2022 om 21.20, 20minuten na aankomst in het ziekenhuis. Dit mooie mensje is ook nog eens geboren op de sterfdag van mijn lieve oma, precies 14 jaar geleden, met wie ik een hele bijzondere band had.