Snap
  • Mama

WAZO-Solliciteren tijdens je zwangerschapsverlof? HELP

Sollicitatie stress tijdens je kraamtijd! Hoe ga je daar mee om? en wat zijn mijn rechten/plichten?

Ik moet dit even van mij af schrijven en ik hoop stiekem dat andere moeders dit lezen en mij kunnen helpen.

Afgelopen maand is mijn contract verlopen en zoals verwacht niet verlengt. Ik heb 4 jaar werkervaring waarvan 3 jaar als jongerenwerker en 1 jaar als pedagogisch medewerker met o.a. thuis/daklozen en verslaafden. 

Nu ben ik werkloos en aangezien mijn zwangerschapsverlof eind deze maand in gaat ontvang ik straks een WAZO.

Na de WAZO zou ik eigenlijk gelijk weer aan het werk moeten omdat we het met mijn man's inkomen alleen niet redden.

Ik ga er vanuit dat ik geen recht meer heb op een WW en zou dus tijdens mijn kraamtijd moeten gaan solliciteren, iets waar ik helemaal niet mee bezig wil zijn als je net bevallen bent van een wolk van een baby.

Nu is het ook nog maar de vraag of ik een baan ga vinden aangezien het aanbod niet heel groot is in mijn sector en je net een beetje geluk moet hebben. 

Zijn er mama's die hier ervaring mee hebben? Hoe pak je zoiets slim aan? Als je solliciteert vermeld je dan in je brief dat je nu nog in je verlof zit maar daarna direct weer aan het werk zou willen? Wat is slim en wat niet? Alle tips zijn meer dan welkom!

8 jaar geleden

Imagine having your very own little bit of graffiti. It's kinda sweet.And your clutter is bright and colorful, cluttered with cats! I love it.— KKay, Alberta, CanadaAn Un#e9tii&f3t;s Guide to Adventurous Travel

8 jaar geleden

Hoi, Als eerste zou ik alles goed uitzoeken zodat je zeker weet dat je geen recht hebt op ww. Anders maak je je misschien zorgen om (niks) en kun je rustiger aan doen. En bij sollicitaties zou ik het zeker niet vermelden. Wel snel aangeven in het gesprek natuurlijk. Als je het in je brieven gaat vermelden zul je minder vaak uitgenodigd worden. Ik zit ook zwanger thuis. Al 4 maanden dus solliciteren had ook echt geen zin. Binnen 2 weken ongeveer ga ik bevallen. Gelukkig hebben we de ruimte dus hoef ik mij niet te haasten met solliciteren. Maar ik voel je stress. Want deze had ik ook toen ik hoorde dat ze mijn contract niet verlengde. Eerst alles 100% uitzoeken, rekenen en dan pas evt stress. Kindje voelt alles met mams mee. Sterkte

8 jaar geleden

Je moet je eigen (als je dat nog niet bent) ziek melden bij je werkgever. Als je namelijk zwangerschap gerelateerd ziek bent heb je recht op een ziektewet uitkering van het UWV en hoef je de ww ook niet in. ik heb namelijk soort gelijk meegemaakt. Ik ging vanuit de ziektewet de wazo in en daarna meteen weer terug de ziektewet in.

8 jaar geleden

Hier net een maand zwanger toen mijn contract niet werd verlengd. Nu heb ik sinds december een ww uitkering. Inderdaad straks ook een wazo. De 16 weken wazo, worden van mijn ww uitkering afgehaald (recht op 1jaar). Nu zou ik tot dec '16 ww krijgen, maar omdat er 16 weken wazo tussen zit, kan ik na de wazo opnieuw een ww aanvragen omdat ik totaal recht heb op een jaar ww. Waarom heb jij geen recht op uitkering? Als ik het zo lees, zou je nu direct ww aan moeten vragen, heb je 4 jaar werkervaring = 4mnd ww, en kom je na die maand ww in de wazo, als je verlof afgelopen is, vraag je opnieuw ww aan voor de overgebleven 3 mnd ww. Verder heb je nu natuurlijk sollicitatie plicht, ik heb in overleg met mijn werkcoach van uwv afgesproken dat ik pas vermeld dat ik zwanger ben als ik uitgenodigd word op gesprek. Ze mogen je er niet op afwijzen, maar ziet er toch een beetje gek uit als je met zo'n toeter binnen komt ;). Tijdens de wazo heb je heen sollicitatie plicht. Weet niet of je er iets aan hebt, maar iig veel succes!