Snap

Wat voor muziek heb je het laatst geluisterd?

Ik hou enorm van muziek, maar als ik zo nadenk hebben de vrolijke deuntjes van K3 en Kinderen voor Kinderen de overhand in ons huis.

"WAT VOOR MUZIEK HEB JE HET LAATST GELUISTERD?"


Mijn theezakjes zetten me de laatste dagen vaak aan het denken. Elke keer pak ik vol spanning een kopje thee. Want wat zou mijn theezakje me vandaag vragen? Na een aantal vragen waar ik toch wel over na moest denken (hoe zou je heten als je zelf je naam mocht kiezen en wat was de mooiste dag uit je leven), was er dit keer een wat luchtigere vraag: 'Wat voor muziek heb je het laatst geluisterd?'

Ik hou enorm van muziek, de radio staat eigenlijk altijd wel aan. Correctie: stond altijd aan. Inmiddels heeft de radio namelijk plaatsgemaakt voor cd's. Van K3, Kinderen voor Kinderen en Sinterklaasliedjes. En als de radio aanstaat, is het vaak Kleuter radio. Hoewel ik soms zwaar chagrijnig wordt van al die blije liedjes over handjes draaien, 10.000 luchtballonnen, Me and my selfie en Raar maar Waar en ik het liefst keiharde dancemuziek op zou willen zetten, geniet ik er ook enorm van. Van mijn kinderen vooral. Want zij zijn gek op deze muziek. Ze dansen en zingen en hun snoetjes stralen. En ik doe gezellig mee. Vinden zij leuk en ik ook.

Muziek in de auto is een ander verhaal. Dat is mijn domein. En die van manlief. Daar staat altijd de radio aan, liefst op 3FM. In de auto zit een cd-speler, maar dat weten de kinderen niet. En dat houden we zo. Kleuter en Diva hebben het ook gewoon geaccepteerd dat het zo is.

Ooit komt er wel een tijd dat er misschien wel keiharde rock, techno of house wordt gedraaid met volume op hard dat de hele straat kan meegenieten. Dan verlang ik misschien wel naar onschuldige en blije kleuterpop.

Om concreet antwoord te geven op de vraag welke muziek ik voor het laatst heb gehoord dan antwoord ik: K3. Welk liedje? Dat weet ik niet hoor, het lijkt allemaal op elkaar.

Leuk zeg dat ze oude cd's hebben gevonden en die willen luisteren.

In de auto staat ook altijd 3FM aan. Als ik dan een keer lekker hard meezing met een liedje, kijken de kids me nogal raar aan en vragen me allervriendelijkst om mijn mond te houden: "Mama, doe jij maar niet zingen, die mevrouw kan dat veel beter". Dus...

Laatst werd ik zelfs wakker met een K3 liedje in mijn hoofd.... Haha.

8 jaar geleden

Het laatste is een oude cd van anouk. urban Solitude. Luister hem helemaal. Als ik aan het poetsen ben zet ik die lekker op. De kinderen hebben ieder een eigen radio met cd speler. Die draaien voornamelijk, kinderen voor kinderen, ouderwetse kinderliedjes, de frozen cd en de oudste heeft onze foute house cd,s van vroeger gevonden dus die komen ook regelmatig voorbij. ( op hun eigen kamer, of ze kunnen naar zolder, daar kunnen ze de discobol aandoen) Als de radio aan staat is dat bij kij op 3 fm en mijn vriend heeft hem meestal op 538 staan. Dat is voornamelijk in de auto. In de auto vragen de kinderen om onze cd,s een hele tijd cd,s gevraagt met liedjes van boudewijn de groot, onder de groene hemel enzo. En oerend hard van normaal ( hadden ze een mixcd bij opa en oma gevonden die ze weer eens mee mochten nemen) En nu is het de cd van papa, mark with a K lekker hard mama. De nummers weten ze ook al.