Terug
Blog header image

Wat vind Facebook van mij?

Iedereen heeft wel een mening over je en op facebook word je hier vaker mee geconfronteerd dan je lief is...

Ja hoor. Hier is weer een blog over Facebook. Mede mogelijk gemaakt door de reaguursels op Facebook. Het shirt van het plaatje bij deze blog is trouwens het ontwerp van een fotograaf die in actie komt tegen internet negativiteit. Wie al die negatieve uitingen op internet ook zat is kan het logo kopieren en bijvoorbeeld op een t-shirt laten zetten. Of op een andere creatieve manier in een foto verwerken. Vervolgens plaats je dit op je facebook met de tekst #beniceorleave erbij.

https://www.facebook.com/williamruttenphotography/

Leuk! Een van mijn blogs staat op de Facebook pagina van Mamaplaats!

Nou was dit een vrij onschuldige blog, waarin ik mij naar mijn mening ook niet had schuldig gemaakt aan onverantwoord ouder gedrag. Gewoon een blog over iets dat ik grappig vond om te delen. Ik was dan ook best nieuwsgierig wat de kinderen van anderen allemaal uitvraten op het 'steel' gebied. Met verbazing las ik de reacties. Want zelfs op deze blog presteerden de mede Facebookers het om toch weer een negatieve draai te geven in hun reactie. Achteraf vond ik het dan best wel weer humor en begon ik mij zelfs af te vragen of ik deze reacties dan wel serieus moest nemen. Zijn er echt mensen die serieus denken dat ik vind dat mijn kind van 1 jaar bewust steelt en ik hem hiervoor dus ook zal straffen door hem op te sluiten? Afijn, ik heb de reageerders netjes bedankt voor hun reacties en er nog even bij vermeld dat het om een blog met een knipoog ging. Uiteraard nemen de reaguurders niet de moeite om deze reactie te lezen, maar goed. Voor degenen die het wel lezen is het dan maar weer duidelijk :)

Maar deze ervaring heeft mij toch ook weer aan het denken gezet. Wat denken mensen eigenlijk over mij? Denken mensen die mij alleen via Facebook kennen ook zo veel anders over mij dan de mensen die me real life kennen? Hoeveel invloed heeft Facebook eigenlijk op onze denkwijze? Het leek mij dan ook leuk om eens proberen te achterhalen wat Facebook nou werkelijk van mij denkt. Dit ben ik volgens Facebook:

Volgens de testjes/naamgenerator/fotogenerator:

Als ik de gemiddelde antwoorden van deze testjes moet geloven ben ik iets jonger dan in werkelijkheid, een genie en een talenwonder, woest aantrekkelijk en ben ik over een paar jaar zeker miljonair! De werkelijkheid denkt hier iets anders over...

Soms klopt zo'n uitslag als een bus met hoe ik werkelijk ben, maar meestal voor geen meter. Ik vind deze tests gewoon grappig om te doen en neem de uitslagen dus ook voor geen meter serieus.

Volgens mijn facebook vrienden:

Uit de reacties die ik op mijn tijdlijn berichten of mijn reacties op anderen krijg kan ik opmaken dat mijn vrienden het volgende van me denken:

Lief, grappig, creatief en geobsedeerd door mijn zoon. Dit komt al aardig overeen met wat de mensen die mij real life kennen over mij denken. Ik zie deze groep op Facebook dan ook als de meest betrouwbare bron om een mening over iemand te krijgen. Ook hier kunnen natuurlijk valkuilen zitten. Er zijn bij mij in ieder geval veel lolbroeken op Facebook. Sommige reacties zijn dan ook met een licht sarcastiche ondertoon. Maar toch als de meerderheid van de uitingen overeenkomt is dat voor mij wel een teken dat ik het aardig serieus kan nemen.

Volgens de reaguurders op facebook:

Dit is een greep uit de reacties die ik op de betreffende blog heb gekregen:

"overtrokken reactie"

"ik hoop dat dit een grap is"

"hoe komt die bij een muntstuk? (verstikkingsgevaar)"

"Neem aan dat dit een grap is!?"

"Dit kun je toch geen stelen noemen?"

"Stelen? Seriously, dat kind weet nieteens dat t stelen is. Was er ook zo'n blog geschreven als ie een appel in z'n kinderstoel had gehad die hij uit een fruitschaal had gepakt?"

Er zaten ook zeker wel leuke reacties bij hoor. Maar dit soort reacties verwacht ik niet op een blog die duidelijk met een knipoog geschreven is. Als ik verder na ga denken over wat deze mensen bij mijn andere blogs over mij zouden kunnen zeggen denk ik dat ook ik uiteindelijk bestempeld word als onverantwoord, lui, egoistisch en vooral dom. Gelukkig weet ik dan ook dat dit de minst betrouwbare bron van Facebook is als het om de meningen gaat. De meeste reageerders lezen de betreffende blog niet eens. Als er een discussie ontstaat vallen ze of stil, of ze lezen de reacties niet goed. Het heeft ook helemaal geen nut om aan deze mensen proberen aan te geven dat ze soms iets minder fel mogen reageren. Dat word opgevat als directe aanval op hun recht van meningsuiting! Ik heb het bij anderen zo vaak voorbij zien komen. Het valt me stiekem eigenlijk nog een beetje mee dat ik bij de betreffende blog niet de reactie heb gekregen dat ze mij als moeder zelf achter tralies moeten zetten vanwege hoe ik over mijn zoontje denk! Ik ben ook heel blij dat jullie medebloggers mijn blogs wel met een knipoog of soms een paar korreltjes zout weten te lezen. Ik laat me dan ook zeker niet tegenhouden door een paar minder positieve reacties op Facebook en ga gewoon door met bloggen op mijn manier! Hoewel ik erg onzeker kan zijn weet ik wel dat dit soort reacties komen van mensen die niet goed nadenken en lezen. Maar het kan soms moeilijk zijn. Vooral als de reacties op jouw blog voornamelijk negatief zijn. Als iets maar vaak genoeg gezegd word ga je er vanzelf in geloven zeggen ze wel eens...

Daarom wil ik voor de bloggers die ietwat gevoelig zijn voor het commentaar van de onbekende medemens nog de volgende tip nog even meegeven:

Bezint eer ge aan het lezen van de commentaren op Facebook begint!

En wat vind Facebook van jou?

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Pfff.. Ik heb ook één keer op facebook hoop shit over me heen gekregen omdat ik het in het openbaar opnam voor een oude vriendin. Zij was dit haar het unox meisje geworden en 80% van de reacties op haar foto waren heel negatief. Ik zei dat ik haar kende en dat ze prachrig is en dat iedereen die nare reacties hadden dom waren. Na deze reactie was is: Jaloers, zelf lelijk, moest er maar een p*k in mij, had ik zand in mijn k*t, was is sagerijnig enz. Pffff.. "Social" media is vaak niet zo sociaal. Maar verder vind ik facebook binnen mijn vrienden kring wel.leuk hoor ;). Mamaplaats op fb hetzelfde, menzen lezen alleen de titel of nemen de blog te serieus omdat ze zelf waarschijnlijk niet bloggen en niet snappen wat je bedoelt.. Daar oordelen ze dan meteen medogeloos op (eigenlijk zetten ze zichzelf voor lul!). Deze mensen hebben een saai leven en zoeken sensatie ;) hele goede blog!! Ik moet vandaag werken maar als ik vanavond tijd heb ga ik wel even op onderzoek uit, op wat fb van mij vind :)

Kirstenimolnen
6 jaar geleden

Die knipoog lezen mensen inderdaad vaak niet. Zelfs mijn man reageerde op mijn blog over de "familie doorsnee" dat we iets te vaak buiten de deur lunchen om doorsnee te zijn. Ik overdrijf graag een beetje in mijn blogs en zie het ook meer als een column. Columnisten hebben vaak ook niet zo'n uitgesproken mening als ze hun lezers doen laten geloven. Dat is de dichterlijke vrijheid die ik mezelf toebedeel net als jij. Zolang we zelf weten hoe het zit gewoon lekker negeren en blijven schrijven.

Lindsy83
6 jaar geleden

Thanx. Dat is nou inderdaad precies wat ik bedoel! Zodra mensen de kans kregen om (vaak anoniem) ergens op te reageren komen er reacties voorbij met taalgebruik waarvan je zeker weet dat ze dat niet zo van hun ouders gelreed hebben... Ben wel benieuwd naar wat facebook van jou vind ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

precies! Daarom ben ik ook o blij met deze site waar over het algemeen onze woorden wel gewaardeerd worden :D

Chiara
6 jaar geleden

Ik heb sowieso de laatste tijd het gevoel dat 'social' media een uitlaatklep is voor een hoop negatieve mensen. Andermans mening wordt ook totaal niet meer gerespecteerd en bijna iedereen lijkt vooral druk te zijn met hun mening/visie op te dringen aan anderen en owee als je het er niet mee eens bent! Het ergste vind ik nog wel degenen met het bekende "tokkie niveau", die als een stel bootwerkers anderen uitschelden en waar geen fatsoenlijke discussie mee te voeren valt. En dat is het ook, er is niets mis met een goede discussie, maar laat en ander in zijn waarde... Live and let live.. En dat ze de knipoog niet doorhebben in zo'n blog zegt wat mij betreft meer over hen dan over degene die hem geschreven heeft...

Anoniem
6 jaar geleden

Ik verbaas me ook geregeld hoe er over de knipogen heen gelezen wordt door mensen! Alles wordt zo serieus genomen en de humor vaak ver te zoeken. Jammer hoor. Maar ja, dan bedenk ik maar.... gelukkig ben ik niet zo serieus, neem het leven zoals het komt en geniet met volle teugen. Dus geniet van het schrijven en schijt aan de negativiteit van anderen! ;-)

nijn81
6 jaar geleden

Ik schrok me een hoedje toen ik ooit een keer door een reactie van mijzelf op een discussiekwestie op facebook uitgescholden werd voor mongool. Ik las mijn reactie nog eens door... Had ik iemand beledigd? Nee. Was ik grof geweest? Nee. En toch werd ik helemaal aangevallen en gelijk ook met scheldwoorden erbij en ik kreeg zelfs naar mijn hoofd dat ze medelijden hadden met mijn kinderen, als ik die had. Huh?? Nu weet ik ook dat ik me dat soort dingen niet moet aantrekken. Die personen verwijten mij van dingen die ze zélf doen en zien het niet eens. O wee, als je ze tegen durft te spreken, al is het op een nette manier. Ik probeer het tegenwoordig niet eens meer....

nijn81
6 jaar geleden

Als een blog op facebook komt, dan worden ze gelezen door mensen die jou niet kennen dus ook niet weten dat ze het met een korreltje zout moeten lezen. Hier leren we elkaars schrijfstijl wel kennen door vaker van dezelfde persoon blogs en reacties te lezen. Dus daarom is het hier meestal gezelliger.

Chisty89
6 jaar geleden

Veel mensen die het nodig vinden om in wat voor discussie dan ook op facebook te reageren missen een bepaalde nuance jammer genoeg. Zo verbaas ik me elke keer weer over de reacties onder artikelen van pagina's als niewspaal bijvoorbeeld. Serieuze, negatieve, en soms zelfs bedreigende reacties op artikelen die met geen mogelijkheid serieus zijn. Dit soort mensen vinden het gewoon leuk om negatieve energie te verspreiden (Of ze weten echt niet beter). Zo min mogelijk aandacht aan besteden, hoewel ik snap dat dit lastig is.

Lindsy83
6 jaar geleden

zeker waar! Ik ben zelf ook wel goed in dingen leeterlijk nemen, maar ik heb het meestal wel door als iets grappig is bedoeld.... Wie weet als over een paar jaar de lol er wat van af is bij deze mensen hebben we weer een internet zoals het bedoeld is. Om te delen met elkaar :)

Lindsy83
6 jaar geleden

haha laat ik dat laatste dan ook maar niet letterlijk nemen! ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

Precies! Normaal reageer ik dus ook niet als mijn blog op facebook komt, maar ik dacht voor de mensen die het wel lezen is het zo ook duidelijk hoe het bedoeld is. Ander staan er allemaal van die negatieve reacties waardoor andere ook weer worden meegesleurd om zo te reageren. Het is ook echt volggedrag wat je vaak ziet. De een roept iets en gelijk volgen er 10 die hetzelfde zeggen....

Lindsy83
6 jaar geleden

Dat is zeker waar! Het komt hier op mamaplaats ook wel eens voor, maar de bloggers die hier regelmatig bloggen en reageren begrijpen elkaar beter :) We zijn het zeker niet allemaal met elkaar eens, maar we houden het wel netjes :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Op dat soort sites is het al helemaal erg ja... Echt jammer hoe sommige mensen denken. Maar met een tegenreactie los je inderdaad niks op....

Lindsy83
6 jaar geleden

klopt wat je zegt. Er was ook een keer iemand die blogte over dat ze studeerde en daarbij een tweeling kreeg. Ze had het daar best moeilijk mee en was zo open om dit te delen. Blog verscheen op facebook en helaas zijnhaar blogs er nu ook niet meer. Erg jammer... Die reacties die mensen geven is gewoon een vorm van cyberpesten en ze staan niet stil bij de impact die het kan hebben op de schrijfsters....

TessK
6 jaar geleden

Ik heb een poos terug een blog geschreven over dragen. Dat blog plaatste ik vervolgens in een draaggroep op Facebook. Was met een knipoog geschreven, maar er waren toch veel die het niet grappig vonden. Nou ja, had ik m daar niet moeten plaatsten als ik er niet tegen kan. Dus als je vraagt wat Facebook van mij vind? Dan kan mij dat eigenlijk niet zo heel veel schelen... Kan me er wel even druk over maken maar ook prima relativeren.

Lindsy83
6 jaar geleden

ja dat scheelt een stuk als je dat kan. In eerste instantie ben ik wel een beetje verontwaardig over dat soort reacties, maar het duurt bij mij gelukkig ook niet lang voordat ik het naast me neer kan leggen. Commentaar krijgen we toch wel, hoe je ook schrijft... ;)

Anouk H
6 jaar geleden

Oh mijn hemel, dat is toch genant! Ik heb smakelijk gelachen om jouw blog, zo herkenbaar en zo leuk geschreven. Toch bizar (en bijna eng) hoe makkelijk sommige mensen reacties plaatsen en dan helemaal negatieve!

Lindsy83
6 jaar geleden

dank je :) Echt te makkelijk inderdaad. Ik zie en letter, die letter vind ik niet mooi en dat zal iedereen weten ook! Oke zo erg is het nog net niet, maar het komt aardig in de buurt ;)

Joycies
6 jaar geleden

Hmmm ja facebook. .. Geen commentaar ;-). Wil je weten wat ik van je vind? Een leuke gekke mama die in is voor een grapje. Die leuke blogs kam schrijven en gaar hart op haar tong heeft liggen. X

Leyla Ummels
6 jaar geleden

Internet... Kan veel ellende geven ;)

Ilona0903
6 jaar geleden

Er zijn altijd mensen die wat te zeuren hebben! Niets van proberen aan te trekken! Ik vond het een geweldige blog! Liefs!

rebo1982
6 jaar geleden

Laat ze lekker kletsen! Ik heb ook wel eens overtrokken reacties op fb gekregen. Ik moest daar heel hard om lachen (want ja, dichterlijke vrijheid) en heb daar ook weer over geblogd. Lekker van je af laten glijden en blijf vooral over die kleine dief van je bloggen!

Lindsy83
6 jaar geleden

awww thanx! lief van je. Ik ben meteen vergeten wat die mensen op facebook ook alweer zeiden ;)

Lindsy83
6 jaar geleden

Maar gelukkig ook nog plezier ;) Ach ik kan wel tegen een (klein) stootje

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je! lief! :)

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk ook best wel plezier gehad hoor van die reacties ;) Met het bloggen gaat het zeker goed komen! geweldig toch zo'n wandelende inspiratie bron ;)

MummySuze
6 jaar geleden

Wat een leuk blog Lindsey! Ja ik kreeg vandaag wat commentaar (op een blog hierzo), blijft toch jammer. Sticks and stones (je weet wel).

Lindsy83
6 jaar geleden

Dank je! Meestal valt het hier op mamaplaats wel mee, maar helaas gebeurd het nog wel eens ja. Ik blijf het jammer vinden...

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!