Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wat te doen tegen stress?

Kippen zonder kop

Een overgroot deel van de Nederlandse bevolking lijdt aan stress, en vooral dan tijdens deze koude wintermaanden. In de westerse wereld is het fenomeen stress inmiddels een veelvoorkomend en onoverkomelijk verschijnsel in het dagelijkse leven geworden. In algemene zin is het begrip stress als een ‘spanningstoestand’ of een ‘belasting’ te begrijpen die invloed uitoefent op het menselijk organisme. Het is per definitie niet ongezond en soms zelfs onmisbaar voor de mens, bv. om goed te presteren. Denk maar aan die drukke examenperiode voor de studenten! Maar tegenwoordig staan zelfs jongeren al onder te grote druk voor zowel privé- als werkzaken. Mannen ervaren de meeste stress door de hoge werkdruk en de verantwoordelijkheid op de werkvloer. Vrouwen daarentegen zijn dan weer het meest gestrest door een slechte nachtrust of relatieproblemen in de privésfeer. Slechts iéts meer dan de helft onderneemt wel degelijk iets tegen de dagelijkse stress: tijd om iets te ondernemen dus!

Even adempauze Vele mensen ervaren lichamelijke klachten naar aanleiding van stress. Ze zijn sneller geïrriteerd tegenover andere mensen, hebben hoofdpijn of kunnen minder goed slapen door de vele kopzorgen. Hoe hieraan even ontsnappen? Breng de kids even naar de schoonouders of naar een speelkameraadje en neem gerust even een dagje vrij.

Ook thuis kun je voor jezelf een verwendagje organiseren: Laat ´s morgens je benen goedkoop harsen bij jou in de buurt, breng daarna een gezichtsmasker aan, smeer je in met bodylotion na een heerlijke wasbeurt of neem een voetbadje met een lekker theetje in de hand, chocolade of een lekker gebakje van de bakker.

Leg wat goede muziek op of lees een goed boek en ´s avonds kan je nog een bezoekje brengen aan de kapper! Naast deze verzorgingstips kun je uiteraard ook op verplaatsing een arrangement regelen voor een lekkere gezichtsbehandeling, een ontspannende sauna, een hotstone massage of een heerlijk thermaal bad. Er zijn dus mogelijkheden genoeg, maar ze moeten goed ingepland worden!