Snap
  • Mama

Wat je als moeder al niet doet...

Als moeder heb je natuurlijk alles over voor je kindje(s). Daardoor doe je nog wel eens een beetje rare dingen...

In de (bijna) acht maanden dat ik nu moeder ben heb ik al een aantal rare dingen gedaan. Hier 10 dingen die ik in de afgelopen maanden gedaan heb die ik me voor de geboorte van Muppet niet had kunnen voorstellen.

1.Rechtop zittend in bed slapen

Muppet is al 2 weken enorm verkouden. Hoewel de meeste nachten best aardig gaan sinds we haar matrasje een beetje schuin hebben gezet, bleef ze gisternacht maar hoesten. De enige manier waarop ze een beetje kon slapen was tegen mij aan. Dus tsja.. toen ben ik maar rechtop zittend met haar tegen mij aan gaan slapen.. (Niet heel erg fijn voor m’n nek, wel beter voor iedereens nachtrust)

2.Een versjesboek uit je hoofd leren

Muppet komt op het moment het beste in slaap als er versjes aan haar worden voorgelezen. En altijd nog hetzelfde boekje ook.. Dus na 10x dezelfde versjes gelezen te hebben, ken ik ze nu dus uit mijn hoofd. Wel handig trouwens als mevrouw moet slapen en we het boek net even niet bij de hand hebben ;-) Beetje jammer alleen dat ik soms opeens zo’n versje in m’n hoofd heb. Ligt Muppet allang te slapen, hoor ik nog steeds in mijn hoofd ‘Dit is kleine Elfje-Elfje.....’

3.Poep van de muur halen

Deze categorie is tegenwoordig niet meer van toepassing gelukkig! Maar toen Muppet net geboren was en we bij elke luier haar temperatuur moesten opnemen, ging ze uiteraard altijd poepen als we dat wilden doen.. Soms met zo’n kracht dat het letterlijk op de muur terecht kwam.. En daar sta je dan, om 2 uur ’s nachts, poep van de muur te vegen.. Gelukkig konden mijn man en ik daar toch meestal wel behoorlijk om lachen.

4.Gekke bekken trekken (waar je ook bent)

In de rij voor de kassa, in de speeltuin, midden op straat, het maakt niet uit waar ik ben maar af en toe moet Muppet even een beetje beziggehouden worden. En wat is dan de makkelijkste manier om haar te laten lachen? Juist! Gekke bekken trekken! En dat de cassière je dan een beetje raar aankijkt, tsja, dat neem ik maar voor lief ;-)

5.Gestoord worden van alle mensen die je baby willen bewonderen (en stiekem ook wel trots zijn)

Het lijkt wel alsof een kinderwagen een magneet is voor oude vrouwtjes. Zodra ik achter de kinderwagen liep werd ik opeens aangesproken door allerlei mensen die toch echt even naar Muppet moesten kijken. Ik ben iemand die er helemaal niet van houd om in het middelpunt van de aandacht te staan, maar met Muppet ontkwam (en kom) ik er niet aan. Maar toch is het ook wel weer een beetje leuk als je van een wildvreemde te horen krijgt dat je zo’n mooi kindje hebt J Daarnaast geniet Muppet altijd enorm van alle aandacht en iedereen kan dan ook rekenen op een big smile als ze iets tegen haar zeggen. En ook dat is toch altijd wel erg leuk om te zien!

6.Foto’s maken, heel veel foto’s maken

Ik was nooit het type dat veel foto’s maakte, maar met Muppet kan ik niet meer stoppen. Er is volgens mij geen enkele dag in Muppets leventje dat er geen foto van haar gemaakt is. Het resultaat: in minder dan 8 maanden al meer dan 4500 foto’s.. Oeps! Maar wel heel leuk om terug te kijken natuurlijk!

7.Een luier verschonen op de grond

Niet overal waar je komt hebben ze altijd een commode. En hoewel je soms ergens nog wel een tafel of iets dergelijks kan gebruiken, is dat in een restaurant niet zo heel fris. Dus zo zijn Muppet en ik al een paar keer op de grond in een toilet beland. Muppet vindt dat altijd wel grappig, zo zie je alles toch weer vanuit een nieuw perspectief!

8.Voeden op rare plekken

Toen Muppet nog borstvoeding kreeg, voedde ik op verzoek. Daardoor kon het wel eens voor komen dat zij honger had, terwijl wij niet op zo’n heel handige plek waren. En dus heb ik haar wel eens (of eigenlijk zelfs meedere keren) zitten voeden in een pashokje bij de C&A, of achterin de auto op een achteraf gelegen parkeerplaats in Duitsland...

9.Lachen om de kleinste dingen

Elke dag doet Muppet wel meerdere kleine dingetjes die ik hilarisch vind. In het begin waren het voornamelijk gezichtsuitdrukkingen, maar tegenwoordig kan het vanalles zijn. Het is grappig om te zien hoe ze een broodkorst probeert te eten, of hoe blij ze wordt als ze een van de katten spot. Maar het is ook hilarisch als ze 10 minuten achter elkaar ‘papapappapa’ of ‘mamamamama ‘ aan het brabbelen is.

10.Alles zo nog een keer willen doen

Hoewel er bij een baby verzorgen ook genoeg minder leuke momenten zijn (slapeloze nachten, je kindje dat voor de 10e keer op die dag over je heen spuugt etc.) zou ik alles zo nog een keer willen doen! Hoe vervelend iets ook is, als het goed is voor Muppet zou ik het zo weer doen. Dan maar nekpijn, rare blikken en versjes die nooit meer uit mijn hoofd gaan!

 

8 jaar geleden

Je staat verstelt van wat je kleintje allemaal al kan elke keer opnieuw. Maar je wordt ook telkens weer verrast door jezelf. Dat is het leuke van moeder zijn! :)

8 jaar geleden

En de lijst zal alleen maar groter worden! ;) Leuk geschreven!