Snap

Wat is jouw ochtendritueel?

Over sommige theezakjesvragen moet je af en toe eens flink nadenken. Waar sta je over vijf jaar, wat is je beste karaktereigenschap.... deze is iets makkelijker te beantwoorden! 

Ons ochtendritueel hangt een beetje af van wat voor dag het is. Weekend of werkdag? Dat is bij de meesten wel zo denk ik. Al zit er in het wakker worden voor mezelf weinig verschil tussen de beide dagen, want uitslapen lukt me toch niet echt meer. De kleine dame daarentegen kan er wel wat van. Goed slapen heeft ze van d’r papa.

Op werkdagen sta ik op om 6.00 uur. Hoe laat?? Ja, zo vroeg inderdaad. Ik hou er van om eerst mezelf even rustig en in alle stilte klaar te maken. Ik ben zelf bepaald geen ochtendmens, dus ik heb eventjes nodig. Ik douche altijd ‘s ochtends lekker op m’n gemakje, ga me dan aankleden en haar en make-up doen. Dat klinkt wel chique he, haar en make-up? Maar het is niet meer dan haren droog blazen, stijltang erdoor, crèmepje opsmeren en mascara. Snel en praktisch. 

Dat alles neemt zo’n half uurtje in beslag. Dat geeft me dan nog een half uurtje om even te zitten, de tafel te dekken en alvast een boterham te smeren voor de kleine meid. En dan om 7.00 uur komt kleine kwebbelkous uit bed. Ik vind het nu nog erg leuk, hoe ze gelijk begint te kletsen zodra ze wakker wordt, zij is vooralsnog een stuk vrolijker dan mama. Al versta ik echt nog geen snars van wat ze allemaal brabbelt! Beneden kleed ik haar aan, want daar is onze badkamer en heb ik haar kleertjes klaar gelegd, en daarna gaan we samen aan het ontbijt. Het lukt me vooralsnog om dat allemaal binnen veertig minuten te doen, zodat we tegen 7.45 uur naar het kinderdagverblijf kunnen vertrekken. Ben benieuwd hoe lang we dat volhouden...

Op vrije dagen verschilt het eigenlijk niet zo heel veel. Alleen blijf ik dan lekker even wat langer liggen als ik wakker word. Heb ik geluk, dan kan ik tot half 8, 8 uur blijven liggen. Ik ben dan wel al rond 6 uur wakker ofzo hoor, iets van een biologisch klokje heet dat geloof ik. Maar ik vind het heerlijk om er dan niet gelijk uit te hoeven. Slaapt de kleine meid dan nóg, dan hop ik nog even onder de douche. Is Indy wakker geworden terwijl ik nog op bed lig, dan haal ik haar op vrije dagen om even te kroelen en te spelen op het grote bed. En dat is toch wel het fijnste momentje om de dag mee te beginnen. Douchen komt dan later wel! 

Hoe zien jullie ochtendrituelen eruit? Heb je een vast ritueel of zie je wel hoe het loopt?