Snap
  • Mama
  • huid
  • make-up
  • foundation
  • meidenmakeup
  • Makeup

Wat is foundation en waarom is het een populaire vorm van make-up?

Als het gaat om make-up wordt foundation naast mascara en lippenbalsem het meest gebruikt. Deze gezichtsmake-up is gemakkelijk aan te brengen en daardoor erg populair. Wel is het belangrijk om foundation goed aan te brengen. Wat is foundation precies en hoe gebruik je het voor een gezond en stralend gezicht?

Wat is foundation?

Foundation is een vorm van gezichtsmake-up. Je gebruikt dit product over je hele gezicht een gelijkmatige basis te creëren voor de rest van je make-up. Foundation vormt dan ook de basis voor je make-up uitstraling. Door het op de juiste manier te gebruiken behandel je oneffenheden, creëer je zorg je voor een mooie en gezonde tint en creëer je een gladde en gelijkmatige ondergrond.

Welke voordelen biedt foundation?

Veel vrouwen dragen foundation. Ze hebben daar verschillende redenen voor. Wij zetten er een aantal voor je op een rij:

● Het is de basis voor de rest van je make-up

● Het egaliseert de huidskleur en zorgt voor een stralende teint.

● Je kunt er grote poriën kleiner door doen lijken.

● Je kunt er huidvlekken mee verborgen.

● Het zorgt vaak voor meer zelfvertrouwen.

Hydrateer en kies een passende tint

Vergeet niet te hydrateren voordat je jouw make-up opdoet en zorg ervoor dat u een tint koopt die past bij je huidskleur. Dit klinkt logisch, maar het kan verleidelijk zijn om een tint te kopen die donkerder is omdat je dan bruiner of juist lichter lijkt. Doe dit niet, want het ziet er vreemd en onnatuurlijk uit.  

Welke soorten foundation bestaan er?

Tegenwoordig bestaan er tientallen soorten foundation. Laat je keuze afhangen van de dekking die je graag wilt. We hebben de vijf belangrijkste soorten foundation even voor je op een rij gezet:

1 – Vloeibare foundation: Dit is een van de meest populaire soorten foundation. De naam zegt het al: het is vloeibaar een eenvoudig aan te brengen op je gezicht.

2 – Foundation op basis van crème: Dit type foundation heeft een romige en dikke consistentie. Dit is een goede optie als je een droge huid hebt.

3 - Poeder foundation: Heb je een vette huid? Dan is het wellicht een goed idee om poeder foundation te gebruiken. Ze zorgen voor een dun laagje op de huid, die daardoor minder vet lijkt.

4 - Serum foundation: Dit is een variant van de standaard vloeibare foundation. Het bevat een serum, waardoor het zowel make-up als een vorm van huidverzorging is.

5 – Foundation op basis van water: Heb je een acnégevoelige huid? Dan ben je zeker niet de enige. Gelukkig is er foundation op basis van water om toch make-up te dragen zonder dat je last krijgt van je huid. Deze foundation wordt gemaakt op basis van water en bevat geen oliën.

Welke soorten dekking voor de huid zijn er?

Na het kiezen van een bepaald soort foundation ben je nog niet klaar. Het is ook handig om kennis te hebben van de verschillende vormen van dekking. Zo heb je volledige dekking, pure dekking en medium dekking. Zoals de naam al zegt betekent volledige dekking dat alle oneffenheden op de huid worden verborgen. Foundation met pure dekking komt goed van pas wanneer je jouw huidskleur een beetje wil veranderen. Het verbergt echter niet alle onzuiverheden van de huid. Tenslotte is er nog medium dekking foundation. Daarmee verberg je onvolkomenheden terwijl je toch een natuurlijke uitstraling hebt.

Welke vormen van afwerking zijn er?

En als laatste, maar niet minder belangrijk: de verschillende soorten afwerkingen van foundation. Je hebt de keuze uit een natuurlijke afwerking, een matte afwerking en een dauwachtige afwerking. Een natuurlijke afwerking lijkt het meeste op je eigen huid. Een matte afwerking is een populaire optie voor mensen met een vette huid omdat het glansvrij is. Tenslotte is er nog de stralende en glanzende dauwachtige afwerking. Dit is de ideale foundation voor mensen met een droge huid.