Snap
  • Mama

Wat is er soms met marktplaats?

De ervaringen die ik heb gehad met marktplaats, het is soms gewoon beangstigens.

Zelf ben ik echt een voorstander van marktplaats, het is handig als je echt iets nodig hebt, ik gebruik het voor kinderkleding pakketten, het is allemaal zo duur als dat je het zelf wilt maken natuurlijk.

Natuurlijk krijgen ze bij mij ook wel eens wat nieuws, maar ze groeien er ook zo weer uit. Nee nee marktplaats is daar perfect voor.

Maar soms maak je er ook dingen mee waardoor ik marktplaats minder fijn vindt.

Mijn vader had een nieuwe telefoon gekregen van mij, dus kon hij zijn oude iphone 5s wit weg, hij vroeg of ik dat op marktplaats wilde zetten voor hem. De prijs mocht ik zelf bepalen zij hij.

Dit is 1,5 jaar geleden. Dus ik kijk op marktplaats wat vragen de meeste ervoor? dan kwamen we toch al rond de €150 euro.

Ik ga er dan onder zitten dan is hij snel weg dus plaats ik een advertentie, iphone 5s wit 16 gb zonder gebruikers sporen, ja hij was nog super netjes door de hoes. Voor €100 euro.

Ook vermelde ik erbij dat als je het geld er niet voor over hebt, dat ik liever niet heb dat je dan reageert dit is mijn vaste prijs. Bieden had ik uit gezet,

Na twee uur kreeg ik een reactie, €40 euro dan haal ik hem nu op zij deze persoon. Ik heb erop gereageerd met dat ik er niet op in ga, ik heb hem al onder de prijs waarde geplaatst.

Vervolgens krijg ik een shitload aan woorden over mij heen, en dat ik wel zo'n stoer wijf was om even neer te zetten als je het geld er niet voorover heb dan niet te reageren.

ik ben een aso wijf etc, ik hield geen rekening met mensen die het moeilijk hadden, en noem maar op.

Je snapt wel dat deze verkoop niet door ging. Ik bedoelde dit niet beledigend maar als vaste prijs.

Vervolgens was Wouter zijn oude auto aan de beurt, we kregen meer berichten of we wilde ruillen voor een playstation 3 of 4 of voor 2 brommers wilde ruilen.

Toen ik er neer had gezet wij ruilen de auto niet voor spullen, kregen we meerdere berichten van mensen die in de bijstand of schuldsannering zaten.

En dat wij goede mensen waren als we zijn auto konden ruillen of dat wij even €500 euro van de prijs afkonden halen.

Toen wij hier niet mee akkoord gingen waren wij zielige lui die ons zelf beter waande dan de rest.... hopelijk kwamen wij ook in de schulden en zouden wij voelen wat hun voelde.... dat was ervaring 2....

Maar ook wij hebben rekeningen te betalen, ook bij ons moeten er boodschappen gedaan worden, Wouter moet ook een andere auto. en luiers voor de baby's. En sparen voor de studie van onze kinderen... daar wordt geen rekening mee gehouden.

Zelf verkoop ik ook kinderkleding pakketten voor meisjes zelf vondt ik het niet te duur, een pakket van 80 kledingstukken (herfst/winter) jas van z8, sokken, dikke muts, wanten, uggs, lange mouwen shirtjes, broeken, en rompertjes.

Hier zatten ook nog nieuwe kleding stukken tussen van Z8 en Prénatal en Noppies met de prijskaartjes er nog aan, de rest zag er nog goed uit. Ik vroeg voor dit pakket €30,00 euro. Dat leek mij te doen.

Ook vaste prijs want voor deze merkjes leek mij dit toch vrij goedkoop? Vervolgens krijg ik veel gesprekken van vrouwen die alles over het pakket willen weten, dus stuur ik extra foto's.

ja ik zou dit pakket graag willen kopen zegt de mevrouw, Maar ik vindt 30 euro wel erg duur. Kan er geen €15,00 euro vanaf? Want ik heb het niet breed.

Nu wil ik niemand aanvallen maar als je op marktplaats zit en iemand krijgt zijn zin niet, berg je dan maar.

Ik heb nu al zoveel verwijten naar mijn hoofd gehad, maar ook ik moet zelf mijn boontjes doppen en ook ik heb het niet breed.

als ik zelf tegen iemand zeg ik heb het niet breed wat hebben zij ermee te maken? Krijg je dan sneller je zin vraag ik mij af?

Nee soms zit ik angstig achter mijn scherm als ik marktplaats open, gewoon als je iemand meld dat de prijs die er staat de vaste prijs is. Dat je dan harteloos bent en niet aan iemand anders zijn portemijn knip denkt.

Ja zullen mensen nu denken je bent zelf vast ook een afdinger, ik vraag altijd als er dan geen prijs staat wat wilt uw er voor hebben? dan overdenk ik het, heb ik er dit geld er voor over ja of nee? Zo niet doe ik het niet en meld ik dit, maar dan ga ik er geen ruzie over maken. Het is fijn als je op een normale manier tot een overeenkomst kan komen vindt ik.

6 jaar geleden

Het Ebay (voorheen Ibazaar) systeem werkt naar mijn idee nog het beste, een bepaalde tijd waarin men op een object kan bieden, verkoper bepaald of er een minimum verkoop prijs is en een knop NU KOPEN waarmee de koper het object direct koopt en hiermee de prijs van de verkoper betaald en de veiling afkoopt. Beide partijen zijn uiteindelijk ook VERPLICHT de koop af te handelen. Tot zo ver Super toen kwam Marktplaat, laag drempelig, eenvoudig geen registratie met bankrekeningen e.d. en GRATIS!! Terwijl Ebay steeds duurder werd. Nu heb je dus een gratis maar hopeloze site waar voornamelijk lolbroeken zitten die afspraken maken en niet op komen dagen of overal interesse in hebben maar geen geld. En een super werkende site die zodanig duur is dat je na een perfecte verkoop nog geld moet bijleggen om de verkoop comissie te betalen. Als Ebay dat nu eens liet vallen denk ik dat het verkopen weer leuk kan worden. Voor nu gebruik ik LET GO, maar ik vind het nadelig dat dit met Facebook verbonden is, je kunt dus van al je vrienden zien wat ze leuk vinden en wat ze verkopen, dat hoeft voor mij ook niet, iets met privacy en zo dus ook dit is geen blijvertje

6 jaar geleden

Dat is inderdaad ook mijn ervaring met verkopen op MP... mensen lezen erg slecht en stellen vragen die al in de advertentie staan vermeld. Of men biedt ergens op, ga je akkoord en dan hoor je niks meer. Heb dan even het fatsoen om terug te reageren dat je geen interesse meer hebt. En dan inderdaad nog die scheldpartijen... manmanman... niet normaal meer. Vraag me af hoe zulke mensen reageren in een winkel als het te duur voor ze is. Als koper op Marktplaats reageer ik zoals ikzelf ook graag benaderd zou willen worden.

7 jaar geleden

Ik snap het helemaal en inderdaad een pakket met 80 kledingstukken met merken ertussen voor 30 euro is geen geld (zijn rommelmarkt prijzen) maar het probleem is dat mensen voor niks toch merkspullen willen hebben. Als je het niet zo breed hebt, dan moet je ook naar mindere merken kijken. En ik vind altijd nog, hallo, ik verkoop iets dus ik bepaal wel hoe duur ik het weg wil doen... Deed ook altijd veel op marktplaats verkopen maar word er de laatste tijd ook erg moe van. Als je biedingen hebt en je gaat akkoord dan reageren er heel veel niet meer. Of ze bieden echt onder de vraagprijs. Jammer! Als we allemaal nou eens netjes en beleefd bleven met een email... Succes op marktplaats!

7 jaar geleden

Owww en je kan degene die jou een bericht heeft gestuurd ook blokkeren ;)