Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

wat geef je een baby van dan 5 maanden

Cadeau vraag feestdagen

Beste mama's,

8 Juli ben ik bevallen van een prachtige zoon, L.iam.
Dit is onze 2e zoon, dus ja we gebruiken nu veel van mijn oudste zoon.
We willen natuurlijk ook onze jongste schat willen 'verwennen' met cadeautjes met de feestdagen, maar weet iemand een idee wat we kunnen geven? Mijn oudste heeft bijna alles wel van little people tot Playmobil 123 (wat hij ook veel gaat krijgen) ik zat te denken aan de boodschappen tas van fisher price, maar wil geen onnodige dingen kopen. Als er niet mee word gespeeld. Voor de oudste zal het natuurlijk ook vreemd zijn als zijn broertje niks zou krijgen met de feestdagen.
Ook mensen vragen nog wat ze zouden willen maar ik weet het gewoon echt niet.

Blokken en duplo hebben we ook al genoeg.

En wat kan ik mijn man geven, iemand die ook alles al heeft.
Voor mezelf zou ik het wel weten, dus mijn lijstje ligt al klaar .. Maar nu de rest van de mannen.
Mijn oudste zoon daar ben ik ook al klaar voor, sinterklaas en kerst.
En de neefjes en nichtje daar is ook alles al voor in huis.

Hopelijk hebben jullie leuke ideeën voor mijn kleine man.

Groetjes, Mama Debbie

10 jaar geleden

Hier een groot leeftijdsverschil dus de jongste kreeg speelgoed wat we nog hadden en boekjes die we nog hadden. Maar we hebben ook een paar nieuwe dingen gekocht zoals een tandenborstel, een kommetje met lepel, wat kleding, potloden. De oudste krijgt schoolspul. Dat weet ze ook. Gewoon omdat kinderen iets krijgen van de sint. En ze is 15 dus nog kind. De middelste heb ik al veel voor in huis, maar vooral leuke dingetjes voor op haar kamer die ze anders toch zou krijgen.

10 jaar geleden

Je kleintje weet er inderdaad nog niets van, dus niet te gek doen. Mijn dochter kreeg met haar eerste sint (toen drie maanden) een nieuwe speen, bijtring, een nieuwe fles en een knalroze serviesje voor in bad. Ook dit jaar doen we niet al te gek. Net even naar de action geweest voor nieuwe badspeeltjes en een scheetkussen voor de oudste. Allebei krijgen ze een fles nieuwe badschuim erbij. Ze zijn twee en vier, het gaat vooral om het uitpakken en de chocoladeletter :-) Ik spaar gedurende het jaar steeds kleine dingen op, als er leuke aanbiedingen zijn.

10 jaar geleden

Voelboekje, nieuw pyjamaatje, verkoelende bijtring alvast voor doorkomende tandjes (kocht ik destijds en die hergebruik je natuurlijk niet bij een 2e), baby-proof-autootje, stoffen bal met geluidje erin... In de Kruidvat-folder en die van TP en Dirx (net wat er in je buurt is) staan vaak leuke (kleinere) cadeautjes, ook voor de kleintjes.

10 jaar geleden

Ik zou inderdaad ook oud speelgoed nieuw inpakken. Ik heb voor mijn zoontje, dan ook 5 maanden, fisher-price ontdek blokken op marktplaats gekocht. Het zijn 3 blokken, ieder apart ingepakt. We vieren sinterklaas bij een vriendin waar de kids wel iets van sinterklaas snappen. Onze zoon krijgt dan ook 3 cadeautjes. Waarschijnlijk vindt hij het inpakpapier het leukst ;-)