Snap

Wat gebeurt er met deze wereld? (39)

Na een goede nachtrust vanmorgen weer lekker fit! Mijn zoon geeft mij goede zin! Ik open een nieuws app op mijn telefoon.. weer een aanslag!

Het is vrijdagochtend 15 juli 2016. Wat heb ik heerlijk geslapen de afgelopen nacht. Ik was ook behoorlijk moe. Een drukke week deze week! Nadat ik vanmorgen ben opgestaan heb ik eerst mijzelf opgefrist en dan loop ik naar de kamer van Yvar. Hier word ik vrolijk en vriendelijk begroet! Mijn dag kan niet beter beginnen als zo!! Ik maak zijn tasje klaar want mama moet vandaag een halve dag werken. Opa komt Yvar zo halen voor een halve dag gezellig met Opa en Oma door te brengen. 

Ik doe de dingen die ik moet s ‘morgens. Terwijl ik in de keuken bezig ben rent Yvar vrolijk door de kamer. Hij wilt op zijn motor dus zet hem erop. Voor het eerst beweegt hij zelf zijn voeten voort en gaat vooruit op zijn stoere motor. Ik juich hem toe en Yvar zelf klapt in zijn handjes. Ik ben trots op jou kleine Yvar zeg ik tegen hem! Niet veel later komt mijn vader binnen en ook hij word vrolijk begroet door Yvar! Ik zeg tegen mijn vader, kijk eens wat Yvar al kan. Ik zet hem op de motor (die hij ook van mijn vader heeft gekregen) en laat hem zien dat Yvar het al alleen kan! Wauw zegt opa, wat knap!!! En dan komt het. Mijn vader zegt tegen mij, heb je het al gehoord wat er in Frankrijk is gebeurt?! Nee ik heb niets gehoord, wat is er gebeurt dan??? Er is iemand met een vrachtwagen inreden op mensen. Hij is 2 km lang doorgereden over de mensen. Er zijn 84 doden gevallen. Ik word stil…… Niet te geloven! 84 onschuldige moeders, vaders, oma’s, opa’s, ooms, tantes, en kinderen! Ik denk aan de mensen die het vreselijke bericht hebben ontvangen dat hun zoon, dochter, kleinkind en andere liefhebbende familie / vriend(in) is overleden. Het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Families uit elkaar gerukt. Nooit meer compleet! Wat een verdriet en wat een pijn. Waar gaat dit heen met onze wereld? Hoe zal het over 20 jaar zijn?! Het word alleen maar erger denk ik! Zal het straks “normaal” zijn?! Ik vind het eng, en weet niet wat ik er nog meer over moet denken. De aanslagen, het is actie op reactie, waardoor het alleen maar zal toenemen. Onschuldige levens weggenomen!

Terrorisme neemt toe, de wereld brokkelt verder af door dit respectloos gedrag! Iedere dag worden mensen wakker met angst, angst voor een volgende aanslag. Wanneer en waar blijft de grote vraag............

Ik geniet altijd al van alle kleine momentjes! Van Yvar, Paul en iedereen die ik lief heb in mijn leven! Maar als je zoeits hoort dan probeer ik nog meer te genieten van alles wat ik lief heb!! Mijn gedachten zijn bij allen die hun grote liefde, kind, broer, zus, moeder, vader of andere liefhebbende familie en/of vrienden verloren zijn.