Snap
  • Mama

Wat fijn om compleet te zijn!

Eindelijk je gezin compleet hebben (en het ook zo voelen)! Wij zijn klaar met drie dochters, hoe is dit bij jullie?

Ik moet stiekem een beetje lachen als ik mijn oude blogs terug lees uit 2013 en 2014. Eerst dacht ik dat ons gezin compleet was na twee dochters, en schreeuwde dit ook heel hard..maar diep in mijn hart wist ik dat dit niet zo was! Ik nam met tranen afscheid van de zwangerschap en vond t vreselijk dat alles de laatste keer was met mijn baby.

Als kleertjes niet meer pasten vond ik dit erg moeilijk en deed ze in een doos. Maar ja..het was goed zo, twee gezonde meiden!

Toen mijn blog uit 2014 waarin ik duidelijk worstelde met het idee om toch voor een derde te gaan, waarbij mijn man ook zeker twijfelde..want tja heel eerlijk..er mistte gewoon nog eentje!

Uiteindelijk in de zomer van 2014 de knoop doorgehakt en gingen wij voor een derde wonder, uiteraard nadat alle beren op de weg besproken waren haha.

Zo grappig dat je vaak bij een eerste en een tweede op je gevoel af gaat maar bij een derde ga je opeens heeeel lang nadenken en veel meer praktische zaken bij langs!

Na drie rondes was het dan zover en ik had weer twee streepjes geplast (wat blijft dat toch leuk) en eind mei 2015 was ik uitgerekend van ons derde wonder.

Dan kijk ik terug op ook een oude blog van mij waarin ik aangeef dat ik het geweldig vind om meiden te hebben, en dat ik daar er ook eerlijk voor uit kwam dat het mij (en mijn man) geweldig zou lijken om alleen maar meiden te hebben (dus bij een eventuele derde weer een meisje).

Veel mensen dachten dat we nu graag een jongetje zouden wensen, maar nee dus haha.

In november kregen we dan ook te horen dat we nogmaals een dochter kregen!

Joepie!! Mijn stiekeme verlangen uit mijn blogs van 2013 en 2014 kwam nu dus gewoon uit!

Op 2 juni 2015 werd dan eindelijk onze derde dochter geboren..met ook nog eens een prachtige bevalling! De eerste twee gingen moeizaam en duurden erg lang en waren in het ziekenhuis.

Nu de derde keer duurde het maar 3,5 uur en ben ik thuis in ons eigen bed bevallen, mijn man heeft haar zelfs aangepakt en op mijn buik gelegd! Zo kan het dus ook :-)

Een prachtige afsluiter dus van mijn zwangerschappen en bevallingen!!

En jaaa..nu echt de laatste keer!

Ik voel het nu ook aan alles, het is goed zo en we zijn nu echt compleet met drie dochters!

Er is nu totaal een gevoel meer dat er 1 mist, en als er nu kleertjes te klein zijn van onze jongste denk ik..aah mooi die kunnen ook weer weg;-)

En als ik denk aan nog een zwangerschap en baby denk ik heel hard neeee!

Waarbij ik de vorige keren echt weg zwijmelde..

Dus het is heerlijk om nu te kunnen zeggen, ons gezin is compleet en ook mijn lichaam is er klaar mee! We gaan heerlijk de volgende fase tegemoet en groeien heerlijk op met onze meiden.

De jongste wordt nu alweer bijna 1 jaar en dat is weer een mooie mijlpaal en een echte afsluiting van de babytijd! (Waar ik dit keer echt vrede mee heb haha)

Ik ben benieuwd of andere mama's dit herkennen van wel/niet compleet zijn??

8 jaar geleden

Ja het zegt soms niets over hoe snel je zwanger raakt. Ik ken genoeg meiden die bij hun eerste 2 zo zwanger waren en bij de derde duurde t ook 1,5 jaar..of net andersom, bij de eerste twee jaar wachten en de tweede in 1 ronde! Ik hoop voor je dat je niet lang meer hoeft te wachten..en dan idd maar kijken of jullie compleet zijn;-)

8 jaar geleden

Dankjewel!! Ja ik praatte me dus ook aan dat twee genoeg was, maar niet dus haha! Ik kreeg geen compleet gevoel, en later bleek dus mijn man ook niet. Maar nu is dat er duidelijk wel en moet er inderdaad nu ook niet meer aan denken om weer van voren af aan te beginnen haha! Ik hoop dat je ook het compleet gevoel krijgt met je kids;-)

8 jaar geleden

Jaa het zou fijn zijn als je inderdaad ook dat compleet gevoel krijgt..dat dacht ik ook met twee te hebben maar niet dus hihi! Succes met de kids;-)

8 jaar geleden

Ook hier zijn we nog steeds bezig met het uitbreiden van het gezin. Waren we de eerste drie keren zo zwanger, nu wachten we si ds onze laatste zwangerschap alweer anderhalf jaar. Ik hoop dat het wachten beloond zal worden en dat we nog een kindje mogen verwelkomen in ons gezin. En dan zien we wel weer verder.