Terug
Blog header image

Wat fijn om compleet te zijn!

Eindelijk je gezin compleet hebben (en het ook zo voelen)! Wij zijn klaar met drie dochters, hoe is dit bij jullie?
Lindsy83
6 jaar geleden

Ik wilde eerst geen kinderen. Toen 2. Toen ik er 1 had eerst even 1, later toch weer 2 en nu wil ik er wel 3. Maar de 2e laat vooralsnog op zich wachten dus we zien wel hoe het loopt :) Fijn dat jullie je nu compleet voelen! :D

rianniepannie
6 jaar geleden

Ik riep altijd dat ik er 4 wilde.. mijn man 2.. compromis was 3 haha. Hij riep meteen na de 3e er komt geen 4e meer.. maar ik zei wel dat we nog even moesten wachten met de knup en de spullen weg doen voor we t zeker wisten en er even wat tijd overheen gegaan was.. en toen... verrassing ik was onverwachts toch zwanger van de 4e.. Dus blij dat ik alles nog bewaard had. En ook ik ging er gewoon van uit dat het weer een jongetje zou worden en vond dat prima. Nu kunnen de spullen idd weg en denk dan mooi dat ruimt lekker op! Maar heb helaas die laatste zwangerschap niet zo kunnen genieten.. dus daar baalde ik wel een beetje van. En ook nu vind ik het loeizwaar die eerste tijd...

PinkMommy
6 jaar geleden

Ik wilde ook eerst nooit kinderen en toen zei ik idd ook altijd twee. Maar toen werd het al vrij snel 2 of 3 haha, en nu dus met 3 echt compleet. Maar je hebt het inderdaad niet altijd voor t zeggen en het moet je ook gegund zijn. Het blijft ook lastig om op voorhand te zeggen..het blijft ook een gevoel wanneer t compleet is, wat je van tevoren ook roept! Ik hoop dat jullie 2e wonder er snel komt!

PinkMommy
6 jaar geleden

Ja soms beslist de natuur het voor je hihi???? Jullie hebben dus vier zoons? Ook leuk zeg! Ja de laatste zwangerschap was hier ook wel pittig en kon ook minder genieten omdat we tijdens mijn zwangerschap twee keer verhuisd zijn..dus druk druk. Maar gelukkig maakte de bevalling dat dus wel weer goed! En in t begin vond ik t ook wel loeizwaar hoor..maar nu ze wat meer zelf kan spelen en doen gaat t alweer een stuk makkelijker!

mamablogster
6 jaar geleden

Ik ben gezegend met 2 levende kinderren (en 1 overleden) God wat zou ik er graag nog eentje willen. helaas heb ik me moeten laten sterriliseren en dat doet nog elke dag zeer

PinkMommy
6 jaar geleden

Och jeetje wat heftig! Ja daarom zeg ik..Je kan soms heel wat wensen maar het moet ook mogelijk zijn! Wat erg dat het dan ook echt niet meer kan..In ieder geval heel veel geluk met je twee kindjes!

Debsel86
6 jaar geleden

Mijn man heeft altijd 2 kinderen gewild. Ik wilde er oorspronkelijk maar 1. Toen onze zoon, een hele makkelijke baby, geboren was wist ik al snel dat ik ook een 2e wilde. We zijn gezegend met een dochter van nu 3mnd. Voor mijn man is het nu echt klaar. Ik weet het nog niet. Onze dochter is geen makkelijke baby. Ik ben er nog niet klaar voor definitief de keuze te maken. Nu is het goed met 2 kinderen maar wie weet denk ik er over een tijdje wel anders over. Ik hoop wel dat ik me compleet ga voelen want mijn man is er erg stellig in... Ik ben iig wel heel gelukkig met twee gezonde kids :)

nijn81
6 jaar geleden

Wat een prachtige foto van je drie meiden!! Ik heb heel lang nog een derde gewild. Maar mijn man absoluut niet. Sinds een tijdje heb ik het geaccepteerd dat het bij twee zal blijven en zie ik ook de voordelen van het hebben van twee kinderen! De jongste is nu ruim drie en we zijn helemaal uit de luiers. Ik zou niet weer vooraan willen beginnen, zeg! Maar heel soms..... Dan bekruipt me toch dat gevoel.... Zal het ooit weggaan? Heb ik mezelf die acceptatie niet gewoon 'aangepraat' om mezelf te beschermen? Geen idee....

MamavanJongens
6 jaar geleden

Ook hier zijn we nog steeds bezig met het uitbreiden van het gezin. Waren we de eerste drie keren zo zwanger, nu wachten we si ds onze laatste zwangerschap alweer anderhalf jaar. Ik hoop dat het wachten beloond zal worden en dat we nog een kindje mogen verwelkomen in ons gezin. En dan zien we wel weer verder.

PinkMommy
6 jaar geleden

Jaa het zou fijn zijn als je inderdaad ook dat compleet gevoel krijgt..dat dacht ik ook met twee te hebben maar niet dus hihi! Succes met de kids;-)

PinkMommy
6 jaar geleden

Dankjewel!! Ja ik praatte me dus ook aan dat twee genoeg was, maar niet dus haha! Ik kreeg geen compleet gevoel, en later bleek dus mijn man ook niet. Maar nu is dat er duidelijk wel en moet er inderdaad nu ook niet meer aan denken om weer van voren af aan te beginnen haha! Ik hoop dat je ook het compleet gevoel krijgt met je kids;-)

PinkMommy
6 jaar geleden

Ja het zegt soms niets over hoe snel je zwanger raakt. Ik ken genoeg meiden die bij hun eerste 2 zo zwanger waren en bij de derde duurde t ook 1,5 jaar..of net andersom, bij de eerste twee jaar wachten en de tweede in 1 ronde! Ik hoop voor je dat je niet lang meer hoeft te wachten..en dan idd maar kijken of jullie compleet zijn;-)

Blog header image

De 3D/4D echo

en hoe het bijna mislukte!

Bij onze 1e maakte ik om de 3 a 4 weken zo'n leuke buikfoto, zodat je je buik ziet groeien. Nou, ik kan je vertellen, bij een 2e, met een peuter in huis rondlopend heb je daar helemaal geen tijd voor.. Het schiet er gewoon zo snel bij in. Net als zo'n leuk zwangerschapsdagsboek, lukte mij ook niet bij de 2e.. :0 Nu moet ik er wel bij zeggen dat we bij de 2e vanaf week 32 in een grote verbouwing van ons huis zaten, met daaraan voorafgaand alle voorbereidingen (bouwtekeningen, vergunningsaanvraag, voorbereidend werk etc.), dus dat hielp ook niet mee in de tijdsplanning ;)Dus besloten we bij onze 2e een 3D/4D echo te laten maken, zodat we ook van deze baby iets speciaals hadden van de zwangerschap. Bij de 20-weken echo werd mij verteld dat de placenta schuin voor lag, dit betekende dat ik op tijd een 3D/4D echo moest laten maken (tussen 23 en 27 weken ipv tussen 25 en 32 weken). Op deze manier konden ze ons kindje nog wel goed in beeld krijgen. Anders heb je grote kans dat je baby (deels) achter de placenta verscholen ligt. Wat je natuurlijk niet wil, want dat is echt zonde van je geld.

Na zoeken naar een pretecho bureau met goede recensies en redelijke prijzen ;) was het op 20 april '22 -met op 1 dag na 26 weken zwangerschap- dan eindelijk zo ver. Samen met manlief en mijn ouders gingen we een 3D/4D echo doen! Wij hadden dus een vroege 3D echo met 26 weken, dan is je kindje nog niet super mollig; het heeft tenslotte gewoon echt nog geen vetjes. Maar het huidje is ook niet meer doorzichtig, dus je krijgt al wel heel mooi beeld van een mini-mensje! Heb je dus de kans om een 3D-echo te doen en ligt de placenta niet voor, dan zou ik het nog wel even uitstellen tot een week of 30, zodat je kindje wat molliger is. Dan lijkt het nóg meer op je baby zoals je hem in de kraamweek gaat zien :)

En daar lig je dan. In een gezellige kamer met zicht op een groot scherm. Eerst een paar 2D-echobeelden (de bekende zwart-wit beelden). Deze vond ik een beetje tegenvallen. Zie foto bovenaan. De foto's van de 20-weken echo zijn duidelijker. Maar het 3D-beeld moest nog aan...

Tussen neus en lippen door vertelt ze ook nog even dat de baby in stuit ligt.. Help! Daarover later meer...

En toen lag natuurlijk de baby er niet goed voor. Je betaalt je scheel voor 20 minuutjes en dan krijgen ze de baby niet goed in beeld. De handjes en voetjes lagen voor het gezicht. Na allerlei pogingen met de echokop moest ik toch echt even gaan springen en wiebelen.

Uiteindelijk, na toch wel even een paar spannende minuten (zou het lukken; mijn ouders hebben namelijk een uur gereden om er bij te zijn!), hadden we toch prachtig zicht op onze baby in 3D. De baby kwam een stuk beter in beeld. Nog steeds wel de handjes bij het gezicht, maar dat is iets wat we nu nog steeds heel veel zien. Blijkbaar een favoriete houding :D En het zag er toch ook wel heel schattig uit met die handjes bij het gezichtje. Gelukkig kunnen ze met de apparatuur ook dingen (zoals handjes en voetjes voor het gezicht) wegfilteren. Hij lag er dus niet helemaal perfect voor, maarja daar doe je niks aan. We kregen dus wel veel hetzelfde beeld te zien. Maar wel zo gaaf om je kindje alvast in 3D te zien! :) Ze maken er ook een filmpje van, zodat je ook bewegend beeld hebt: de 4D.

We kregen een paar foto's mee en de rest van het beeldmateriaal werd via een download link verzonden. Onze prachtige baby in 3D heeft de rest van de zwangerschap op de kast gestaan. Zo gaaf om het gezichtje alvast te kunnen bewonderen. Ik vond het een mooie (maar wel prijzige) ervaring.