Snap
  • Mama
  • Voeding

Wat eten jullie wekelijks met de kids?

Ik ben op zoek naar nieuwe makkelijke maaltijden met de kids, het herhaalt zich nu vaak, dus ik ben op zoek naar nieuwe ideeën!

ik zelf ben voornamelijk op gegroeid met aardappels, vlees en groente. Verder aten we dan wel eens pasta, rijst, soep of iets uit de oven.

Ik merk dat ik dit nu eigenlijk wel heb overgenomen in mijn eigen gezin. Elke dag wil je weer een lekkere en voedzame maaltijd op tafel zetten voor het gezin, maar ik merk dat ik tijdens de boodschappen toch elke keer wel weer een beetje op hetzelfde uit kom.

Wat we nu vaak eten zijn aardappels en dan voornamelijk de groentes broccoli, bloemkool, spinazie, wortels, bonen, sla en mais..dat zijn mijn meiden hun favoriet en eten ze ook erg goed. Verder eten we rijst met wat afwisseling qua saus en groenten erdoor, pasta bolognese of carbonara, soep, wraps met vulling, ovenschotel (is de oudste niet heel dol op dus laat je dan alweer eerder staan) en tuurlijk af en toe patat, pannenkoeken of pizza.

Maar dit is toch wel elke keer waar we op terug komen en dan vlees en groente en sausjes wissel ik wat af, maar t komt vaak op hetzelfde neer. Echte vis eters zijn we helaas niet, alleen gebakken visjes komen wel op tafel.

Zelf werk ik ook naast het moederschap en mijn man ook, ook dans ik nog op een avond dus dan is er wat weinig tijd.

Ik kan wel goed koken maar ik vind het niet heel leuk haha, ik ben geen vrouw die het heerlijk vind om uren in de keuken te staan. Dus gerechten wat vrij snel en makkelijk klaar is zijn erg fijn, zodat de kids ook op tijd aan tafel kunnen.

Daarom ben ik op zoek naar ideeën van andere moeders, wat maken jullie vaak klaar voor het gezin? En waar zijn de kinderen dol op?? En wat zijn lekkere voedzame gerechten die redelijk snel klaar zijn?

Kom maar op met jullie inspiratie :-)

Bedankt alvast!!

 

7 jaar geleden

Wij eten vanavond chinese pakketjes. Dit heb je nodig: rijstbladeren, (toko) Gebakken kipstukjes Avocado Gedroogde uitjes Krab sticks Soja saus / zoet zure saus Taugé Reepjes komkommer Zalm Je kunt aan tafel gaan zitten met alle ingrediënten op tafel en een kom heet water. Je pakt een rijstblad en laat deze even weken in de kom heet water. Let op de rijstbladeren worden heel snel zacht. Vervolgens leg je het blad op je bord en kies je welke ingrediënten je op het blad wil. Eindig met wat saus naar keuze rol je chinese pakketje op. Eten met je handen is uiteraard toegegestaan.

7 jaar geleden

Lasagna, macaronie of nasi Als je een airfryer hebt is een heleboel in no time klaar zonder vet denk aan krieltjes of kip of afbakbroodjes met gekruid gehakt, ui, lente ui, paprika of weet ik het wat en spek en kaas bovenop.

7 jaar geleden

Een zakje Maggie Broodstomen vullen met kip, courgette, broccoli, ui.. En de oven doet het werk. Super simpel en heel gezond, mijn kinderen zijn er dol op!

7 jaar geleden

Wij maken hier vaak nasi goreng met veel groente erin (zoals in Indonesië ook zo is), Bami met veel groente erin, gehakt met aubergine, mac n cheese met bloemkool erin, groentelasagna, groentestoofpot, gehaktbrood, vis pakketje uit de oven, etc. Veel de oven gebruiken :) Klinkt wel veel werk, maar ik vind tegenwoordig wel manieren om het makkelijker en sneller te maken. Vaak duurt het bereiden niet langer dan 20 minuten, maar wel wat langer in de oven (maar ja, als het eten in de oven staat, dan kan je lekker uitrusten :))