Snap
  • Mama

Wat doe je als je je kind niet uit handen wilt geven

Ik ben gastouder, hier heb ik bewust voor gekozen en ik heb er geen spijt van.

Hoi allemaal,

Toen ik zwanger werd was ik werkzaam op de administratie bij een transportbedrijf, erg saai maar ik had een baan. Mijn contract liep tijdens mijn zwangerschap af en ik wilde zeker niet fulltime blijven werken, dus wat ga ik nu doen? Na mijn zwangerschap werd me verteld dat mijn contract niet werd verlengd en om eerlijk te zijn was ik hier ook niet bepaald rouwig om. Maar ik wilde wel werken tegelijkertijd wilde ik mijn kind ook niet uit handen geven, dus wat nu?

Ik kreeg een uitkering en ben ik die tijd een opleiding gaan volgen. Na het behalen van die opleiding ben ik op oproepbasis on de zorg gaan werken en ben ik alles in gang gaan zetten om te gaan starten als gastouder aangezien ik dol ben op kinderen om me heen.

De eerste tijd heb ik het gecombineerd, op de dagen dat ik geen kinderen had nam ik als die er waren diensten aan in de zorg (gehandicapten en ouderen) in de avonduren en in de weekenden en dus wanneer mijn vriend, de vader van mijn mooie meisje thuis was.

Nu een paar jaar verder kan dat niet meer, nou ja kan niet meer... Natuurlijk kan het nog wel, maar dan wordt het me echt te veel in combinatie met het huishouden en ons gezinsleven. Ik heb 2 jongens 4 volle dagen per week en 1 jongetje alle dagen van de week maar de ouders werken in ploegen waardoor hij er van de 3 weken steeds 1 week niet is, maar wel alle dagen.

Graag zou ik nog een meisje in ons groepje zien maar ja, t past nu allemaal maar net in de auto.

Wat mijn werk zo leuk maakt is dat geen dag hetzelfde is, 4 dagen van de week eten we met zijn 5en in plaats van met zijn 3en. En het is altijd een gezellige chaos.

Knutselen buiten spelen wandeling maken of dansen op de wii droomspelletje (zitten met onze ogen dicht en een reis maken, waar gaan we heen? Hoe gaan we er heen? wat zie je? hoe voelt dat?) zo leuk om met de kinderen bezig te zijn en hun belevingen waar te nemen, hun eerlijkheid en hoe ze er soms persoonlijke dingen uit gooien. Geweldig is dat.