Snap
  • Mama
  • kinderen
  • foto
  • internet
  • Momlife
  • socialmedia

Wat deel jij op het internet?

anno 2019

Persoonlijk vind ik het super leuk om mensen hun leven te volgen, ik ben soms echt zo'n creep die het vet interessant vind wat een ander doet in zijn/haar leven. Van daaruit ook mijn liefde voor reality programma's denk ik. (lees: Keeping up with the Kardashians, Teen Mom, The real Housewives, Vlogs op Youtube, Big brother en ga zo maar door)

Om dan ook mijn eigen leven compleet op het internet te delen is op dit moment wel iets waar ik oprecht mee struggle. Ik merk dat ik niet de enige reality-lover ben en dat er meer mensen zijn die het leuk vinden persoonlijke verhalen te lezen. Maar, in hoeverre geef je jezelf echt "bloot"? 

Ik struggle hiermee voor mezelf, ben soms bang om me te kwetsbaar op te stellen. Echt bewondering voor degenen die het gewoon doen! Mensen kunnen zó gemeen zijn en vooral op het internet, het is zo easy en veilig om (anoniem) achter je pc of mobiel allerlei shit over iemand heen te gooien. Ik weet dat je (überhaupt in het leven) een gladde rug moet hebben en de negativiteit niet te serieus moet nemen maar sinds dat ik mama ben heeft dit fenomeen nog een hele andere dimensie gekregen, namelijk mijn dochter. 

Zij kiest er niet voor dat er allerlei persoonlijke verhalen en dingen van haar moeder op het internet te vinden zijn. Zo kiest zij er ook nog niet zelf voor om haar foto's op het internet te hebben staan maar dit is weer een hele andere discussie. Ik wil er wel goed over nadenken dat wát ik op internet zet, later niet lastig kan worden voor Olivia. Misschien dat ik er wel veel te moeilijk over denk, misschien is het de overgang naar de "nieuwe" wereld waarin social media de normaalste zaak van de wereld is. Ik ben nog van de generatie die na schooltijd een half uurtje op MSN mocht en de telefoon er dan uit lag omdat je met internet verbonden was, HAHA!

Wat delen jullie op het internet en waarom bepaalde dingen wel of niet? 

Oh, en wie tips heeft om meer schijt te hebben en die rug helemaal glad te krijgen? Roept u maar!  

XOXO Astrid

 www.perfnotsoperf.nl

Snap
5 jaar geleden

Hoi Astrid, Ik heb precies hetzelfde 'probleem'. Ik merk dat ik t ook lastig vindt en soms niet zo goed weet wat ik wel en niet kan delen. Terwijl ik ook allerlei dingen van mensen volg. Ik heb voor mijzelf besloten dat ik mijn dochter zo anoniem mogelijk houd op internet en dan kan ik altijd nog bepalen om t anders te doen.. lastig he?

5 jaar geleden

Helemaal mee eens. Het is voor iedereen een persoonlijke overweging. Mijn kinderen vinden wat ik doe geweldig en zouden willen dat ik nog veel meer de media opzoek. Wij zijn al meerdere keren gevraagd voor verschillende televisie programma's waar de kinderen ja op zeiden en wij juist nee. Vorig jaar hebben we meegedaan met Nederland in bed, we vonden de insteek erg leuk en hebben overlegd met de kinderen. We kregen hun goedkeuring om mee te doen, anders had ik het niet gedaan. De jongste kinderen hebben nog weinig idee wat social media inhoud, daarom overweeg ik ook altijd goed wat ik naar buiten breng als het om hun gaat. De pubers kunnen zelf kiezen, Voor de andere kinderen maak ik samen met mijn man die overweging om het wel of niet te doen. Met alle vertrouwen dat ik de juiste beslissing neem.

5 jaar geleden

Tja, wat je moet is natuurlijk helemaal aan jou. Ik ben ooit begonnen met schrijven om dingen te verwerken. Dat doe ik eigenlijk al mijn hele leven. Het bloggen had toen nog niet zulke vormen aangenomen als nu. En dat anderen het allemaal konden lezen, interesseerde me niet: ik had niets te verbergen. Totdat mijn oudste wat ouder werd en zijn problematiek ingewikkelder. En mijn blog meer en meer gelezen werd door vreemden. (Daarvoor waren het voornamelijk familie en vrienden.) Toen ben ik heel hard na gaan denken. Omdat mijn oudste nogal ingewikkelde problematiek heeft en ik daar heel openlijk over schrijf, vond ik het toch wel een dingetje om dat zomaar in de ether te gooien. Hij is 12 en zit zelf ook op sociale media. Zo ook zijn vrienden, klas- en leeftijdsgenoten. Wat als zij alles lezen wat ik schrijf? Dat lijkt met toch zeker niet leuk voor een puber. En dan ook nog met foto's en al? Dus besloot ik om de kids pseudoniemen te geven en ze niet herkenbaar te posten op mijn sociale media kanalen. Enerzijds vind ik dat rot, want ik ben heel erg trots op mijn kinderen en wil graag met ze pronken. Als ik de oudste zijn transitie (van meisje naar jongen) uitgebreid in beeld zou brengen op bijvoorbeeld Insta, samen met de gekke bekken en fratsen van mijn jongste, zouden mijn volgers aantallen drastisch omhoog schieten. Veel mama's hebben (eigenlijk alleen dankzij hun kids) een succesvol Insta account. En hoe verleidelijk is het om dat ook te doen? Anderzijds ben ik blij dat ik deze keuze gemaakt heb en er volledig achter sta. Mijn zoon is 12. Ik zou niet willen dat hij straks naar het voortgezet onderwijs gaat, iemand van zijn school hem googlet en dan zijn hele hebben en houden op mijn blog en sociale media vindt! Dat hij transgender is, een hersenbeschadiging heeft, dat is privé. Als HIJ dat wil, mag hij daar ZELF mee komen. Maar wat dacht je van de toekomst? Een toekomstige stage- of werkplek? Zij kunnen ook googlen! Gelukkig als ze mijn zoon zijn naam nu googlen, komt nu alleen zijn Insta account (redelijk onschuldig, veel voetbal foto's) tevoorschijn en niet mijn verhalen met ZIJN hele hebben en houden. En volgers genereren op Insta over mijn kinderen hun rug? Geen haar op mijn hoofd! Maar feit blijft (vooral als ik accounts zie met geweldige pics van hun kroost) dat ik het ook jammer vind dat ik niet met ze kan pronken. Zo zie je dat de beslissing voor mij een hele andere lading heeft dan misschien voor jou. Er is geen goed of fout. En ik veroordeel andere mama's ook niet die het wél doen. Je zult je eigen keuze moeten maken en je voelt al heel snel of je er goed aan doet! Als jij achter je eigen keuze staat, dan is het goed! (Sorry voor de lap tekst haha!)

5 jaar geleden

Mooi gezegd en helemaal mee eens! ?