Snap
  • Mama
  • Frustratie
  • lockdown
  • “Zelfbeeld
  • zelvertrouwen

Wat de lockdown met mijn kind doet

Mijn lieve, gevoelige zoon Dàylano

Verdriet heb ik wat deze maatregelen allemaal met jou doen. Ik zie jou veranderen en steeds meer struggles komen in jouw kleine lichaam.

Jij voelt alles aan, jij pikt alle energieen die in de lucht hangen op. Je bent een spons die niet filtert. alle frustraties, verdriet, onmacht, boosheid enz. wat er maar in de lucht hangt pik jij op. Daarbij vraag je elke dag wanneer mag ik weer naar school, zwemmen, trakteren, mijn feestje houden, naar de dierentuin, pretpark, enz enz. En zoals wij allemaal weten kan ik geen antwoorden geven. Jij weet graag waar je aan toe bent. Duidelijkheid heb je nodig.

Je bent verdrietig, boos, druk.

Je hebt zo moeten huilen toen je zag dat het hek van de school open was, en ik jou had uitgelegd dat dit voor kinderen van de noodopvang was. Je huilde, het was zo oneerlijk want jij wou ook zo graag en miste school toch ook zo erg.

Als je door alles wat drukker als normaal bent en iemand zegt tegen je dat zij het niet meer zo leuk vinden barst je in huilen uit omdat je denkt dat zij je niet meer aardig vinden. Je bent nu zo gevoelig. Mijn hart huilt. Woede en verdriet aanvallen horen nu opeens bij ons dag ritueel.

Een “foutje” via teams omdat je afgeleid werd door je zusje is huilen onder de tafel. “Ik doe ook altijd alles fout” jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld gaat zo achteruit. Het is pijnlijk om dit te zien.

Nee ik hoef niet te horen dat er ergere dingen zijn alles oorlogen. Dit is wat ik zie bij mijn eigen kind. Maatregelen die maar voor even zouden gelden. Steeds komt er meer bij. Maatregelen waar ik het niet mee eens ben. Maatregelen die naar mijn idee zoveel meer stuk maken. Maatregelen die mij zorgen maken.

Doen we dit voor de toekomst? Terwijl als we zo doorgaan geen toekomst meer is?

En zijn onze kinderen niet onze toekomst? Dus zouden wij hun niet moeten beschermen? En dan niet tegen het virus maar tegen depressies enz?

Ik zal jou blijven begeleiden waarin ik kan, ik begrijp jou! Ik zal jou blijven leren om met je gevoel om te blijven gaan. Ik weet hoe speciaal jij bent! En ik hou van jou ❤️