Snap
  • Mama
  • Autisme
  • #veranderingen
  • #suniscoming

Wat begon de dag mooi

Heerlijke vorst een zonnetje en dan die donderbui.. (niet op Facebook)

Na een nacht die wat onrustig was door mijn gehoest was de middelste om 6.00 uur ook van de partij.. Maaam ik moet naar de wc.. Mag ik spelen? Ach ja waarom ook niet we moeten er toch zo uit. Krakkrak daar komt smde oudste.. Maaaam mag ik spelen.. Ja hoor. Manlief kijkt me aan of ik wel goed bij mijn verstand ben.. Zelf schiet ik snel onder de douche en kleed me aan. Kindjes mee naar beneden en aankleden maar. Manlief wil de hond uitlaten maar komt erachter dat het gevroren heeft.. En is zo lief mijn auto te krabben. Daarna ga ik op pad naar mijn werk. 

Tegen de avond ben ik er weer, iets later dan gepland. Een klein ongelukje met mijn hand verder maar gelukkig geen breuk. We eten samen, ik breng de kindjes naar bed, lees nog wat en overleg even wat met mijn collega. Tot donderdag hoelaat spreken we af.. Mijn man zegt donderdag?!? Ja dan heb ik cursus.. Ja maar je hebt ook een late.. Dat klopt. Had je dat niet even eerder kunnen zeggen. Ja zeker maar ik heb daar nooit meer aan gedacht.. 

De kindjes gaan 's morgens naar school/opvang en peuterspeelzaal. Opa en oma zijn gebeld, die halen de jongste 2 op dat ze daar' s middags zijn zodat mijn man tegen de avond met de oudste daar kan eten en ze met zijn allen naar huis kunnen. 

Nou je kunt altijd alles opschrijven en dit niet? Is het nou weer nodig? Jij ook altijd met je werk.. Uhh sorry ik heb niet veel andere keuze? Ja zeg dat maar weer wrijf het er maar in.. Nee ik wrijf het er niet in het is de waarheid.. Wie denk je wel niet dat je bent? Nou inmiddels denk ik dat ik die mama ben die er nooit wil zijn, altijd maar tijd heeft voor anderen en niet aan haar gezin denkt.. Oftewel een monster.. Waar haal je dat nou weer vandaan? Tsja dat wordt me de laatste dagen vaak verteld.. Ohja moet je weer oude koeien uit de sloot halen? Soms... Soms is de moed en hoop weleens op.. Veranderingen zijn moeilijk de schakelmomenten voor mijn partner met autisme nog lastiger.. En dan is er begrip voor hem. Maar die woorden raken me.. Ik werk hard voor mijn gezin, waar ik kan ben ik er.. En dit is vandaag mijn dankjewel. Lieve zo'n ga je morgen weer stralen? Dankjewel