Snap
  • Mama
  • sinterklaas
  • Momlife
  • hersenspinsel

Was ik niet lief genoeg?

Sinterklaas, ik was er altijd gek op.Een echt kinderfeest, gezelligheid met elkaar en je kinderen een beetje voor de gek houden met luisterpiet.

Dit jaar is het mij toch een beetje tegen gaan staan. En dat kwam eigenlijk door het moment dat onze zoon door het speelgoedboek bladerde en hij alles aan streepte wat hij wilde. Waar hij niet echt met geld bezig is, streepte hij ook de duurste dingen aan. Ik zag dit en zei tegen hem dat Sinterklaas voor alle kinderen een kadootje moest kopen en dat zo’n kadootje als dat dan niet kon. Het moest natuurlijk wel eerlijk blijven. Dit begreep hij.

En daar kwam die beste man in Nederland. Alle kinderen mochten hun schoenzetten. Ook onze kinderen deden dit. Het liefste zette ze elke dag hun schoen. Maar ook hier gaf ik als antwoord dat het eerlijk moest en je niet elke dag je schoentje kon gaan zetten. Hij had bedacht, ik zet alleen op zaterdag mijn schoen!

En toen kwam het... Hij lag in zijn bed en lag een beetje te woelen. Ik vroeg aan hem wat er was. “Mam, was ik vorig jaar niet lief geweest?” Ik keek hem aan en vroeg aan hem waarom hij dit vroeg.

“Vorig jaar kreeg Pietje een Nintendo Switch van Sinterklaas en ik had dat ook gevraagd maar kreeg het niet...” Ik fronste... wat moest ik als antwoord geven? 

“Lieverd, je bent hartstikke lief geweest vorig jaar, je hebt ook hele mooie kado’s gehad. Sint kon vast niet kiezen uit al het moois”

Ik liep uit zijn kamer en hij is lekker gaan slapen.En toch bleef deze vraag mij achtervolgen... het voelde niet helemaal lekker.