Snap
  • Mama
  • Momlife
  • hansaplast
  • hansaplastwondverzorging

Wanneer onhandig je middle name is...

Maar we zijn in ieder geval goed voorbereid!

Mensen die mij goed kennen zouden mij zomaar kunnen omschrijven als lomp, onhandig en soms gewoon een regelrechte kluns. Want ja, evenwicht is niet altijd mijn ding en je wilt niet weten hoe vaak ik al hard gevallen ben; meerdere malen van de trap, van de fiets, gewoon terwijl ik op straat loop, you name it! Loet is ook al zo’n handige harry die zonder angst alles probeert en dus regelmatig onder de blauwe plekken en schaafwonden zit.

Nu merk ik wel dat je als moeder extra bezorgd wordt met zo’n kleintje waarbij je overal mogelijke ongelukjes voor je ziet, maar dat laat ik niet altijd merken want wil ook zeker niet dat ze zó voorzichtig zou worden dat ze niets meer durft. En eerlijk is eerlijk: vallen en opstaan hoort ook een beetje bij het leven of niet? Daar wordt je hard van toch? 😉

Loet en ik hebben een uitspraak die we regelmatig tegen elkaar zeggen als een van ons weer eens ons hoofd keihard stoot, struikelt of een schaafwond oploopt “geeft niets, want wij zijn bikkels” Op het kinderdagverblijf zei de juf ooit tegen me dat ze dat ook tegen haar zei toen ze hard gevallen was, ze hadden daar toen door de tranen heen keihard om moeten lachen!

Maar wat ik geleerd heb van vriendinnen die al oudere kindjes hebben is dat er genoeg spulletjes zijn die goed kunnen helpen na een onhandig ongelukje. Inmiddels heb ik al deze toverzalfjes dus ook altijd in huis!

Voor Hansaplast mochten wij de volgende producten testen:

• De kids wondspray voor een ontsmettende reiniging; heel belangrijk natuurlijk als het echt om een wondje gaat!

• De Hansaplast kinderpleisters met vrolijke dieren erop. Die scoren bij Loet altijd goed (vooral de roze natuurlijk, want ondanks haar stoere gedrag blijft het wel een echte meid)

• Een wondhelende zalf (altijd handig om in huis te hebben want deze zorgt voor 2x snellere wondgenezing én heel belangrijk helpt om littekens te verminderen – geloof me Loet: you’ll thank me later!)

Nu weet ik van Loet dat als ze eenmaal dusdanig gevallen is dat er bloed bij komt kijken ik geen punten scoor als ik op dat moment met iets nieuws aan kom om erop te doen dat ze nog niet kent, dus zodoende hebben we vandaag de boel vast uitgetest. Doktertje spelen doet ze maar al te graag dus gelijk een hoop lol gehad. Nu gaan we natuurlijk om dit te testen niet expres vallen om echte wondjes te maken dus ik nam de ketchup fles en we gingen aan de slag.

Neem er een prikker bij, steek die erin en zo kon ze gelijk een onbetaalbare grap uithalen bij Pat. Die uiteraard gelijk zag dat het nep was maar vrolijk meespeelde. Ze kwam echt niet meer bij! Ook ik kreeg een “echte wond” en Loet mocht mij verzorgen door de spray erop te spuiten en de pleister erop te plakken (deze blijven tenminste goed zitten, heel fijn want de meeste liggen er bij Loet na 10 minuten al af 😉) Daarna nog wat zalf op m’n zogenaamde beschadigde huid en dokter Loet had me weer helemaal beter gemaakt!

Aangezien ze de producten nu een beetje kent zal ze ook makkelijker toelaten dat ik ze gebruik wanneer ze een echt wondje heeft. Hopelijk duurt het nog heel lang voordat ik deze spulletjes weer echt moet gebruiken, maar eerlijk is eerlijk met onze handigheid kan ik het maar beter áltijd in huis hebben!

Jullie kindjes ook van die durvals? En wat doen jullie met dit soort ongelukjes? Alvast bedankt voor jullie tips!

Liefs, Marlijne!

P.S. Dokter Loet aan het werk zien? Check m'n Instastories @love.laugh.loet

Snap