Snap
  • Mama

'Wanneer komt de tweede?' Non of your business!!

Die eeuwige vraag. Wat een lef hebben mensen eigenlijk. Ik snapte nooit de commotie om deze vraag, maar nu ik hem ook krijg wel!

Morgen ga ik op de rommelmarkt staan. Dit deed ik vroeger altijd met mijn vader en omdat de zooi zich opstapelde en ik me er alleen maar meer aan ging ergeren, was het tijd om na jaaaaaren dit oude ritueeltje weer eens te gaan uitvoeren.

Ik liep op mijn vriend te mopperen dat we sinds we zijn gaan samenwonen 4 jaar geleden, die ene frituurpan altijd in de weg stond. Hij heeft hem van zijn oma gekregen, prima. Maar hij staat alleen maar stof te happen en is nooit gebruikt. De doos is kollosaal en wij hebben een gemiddeld appartement waar we eigenlijk nu onze dochter er is, alle ruimte kunnen gebruiken. Die frituur is een eeuwig discussiepunt. Hij wordt van de ene hoek naar de andere verplaatst, maar gebruiken ho maar.  Hij mag em best houden, tuurlijk, maar gebruik hem dan ook! Dat wilt ie niet want dat stinkt, ja euhhhh doe hem dan weg!

Pas kwam dat ellendeding weer ter sprake. Hij zou dat hem wegdoen, als ik ook wat dingen wegdeed. Niet meer dan fair vond ik. Dus een paar weekenden geleden hebben we de berging boven leeggehaald en heb ik veeeeeel klaargezet voor de rommelmarkt morgen en andere spullen op marktplaats gezet.

Mijn vriend is nogal van het bewaren, terwijl ik eerder denk.. Wanneer heb ik het voor het laatst gebruikt? Gebruik ik het uberhaupt nog? Nee? Weg ermee dan. Zo komen we aan bij de spullen van onze dochter. Hij wilt zeker nog een tweede, ik twijfel. Sowieso niet in dit huis vanwege de ruimte, maar voorlopig hebben we ook nog geen plannen om te verhuizen. Ik zit hier prima! Nu kunnen we de spullen nog enigszins verkopen, zijn de meeste spullen nog een nieuw model en dus nog een redelijk prijsje ervoor vragen. Over een paar jaar wil ik misschien iets heel anders (als er al een tweede komt dus) 

Maxi cosi kan weg (ding is zoo zwaar hell no dat ik die nog eens een jaar ga sjouwen), box, (neemt te veel ruimte in beslag om beneden te bewaren) badje, kopen we wel weer tegen die tijd.. Enz enz... Wanneer ik op fb aangeef wat spullen te koop te hebben krijg ik ontzettend veel reacties via mijn app. Wil je dit niet bewaren voor als er een tweede komt? (Nee, denk het niet he als ik het te koop aanbied!) mijn schoonouders, vriendinnen, familie.. Iedereen stelt me die vraag!! Het gaat niemand iets aan! Ook best een domme vraag, alsof ik er zelf niet over heb nagedacht. Het voelt alsof ik echt gepusht word een tweede te nemen, maar werkelijk het zweet breekt me uit als ik eraan denk. Ik wil niet, nog niet in ieder geval. Hoe meer mensen erover beginnen, hoe meer tegengas ik geef. Onze dochter is zoooo makkelijk, dat ik voorlopig al mijn aandacht aan haar wil geven en nog niet wil delen.

Dat en ik begin aan een nieuwe baan, die huizenstress, verhuisdrama, zwangerschap.. Ochh ik moet er voorlopig nog niet aan denken.

Dus alsjeblieft, als je ook maar denkt die vraag aan iemand te gaan stellen... STOP! Niet doen, not your business.

7 jaar geleden

De stress van #2. Ooh dat ken ik. Gelukkig heb ik het van me af kunnen zetten en dat lucht echt op. Ik geniet nu ook nog te veel van mijn dochter die word 2 in feb. Over 1 jaar of langer kijk ik wel weer of we proberen er nog een bij te krijgen. En anders gewoon niet