Snap
  • Mama

wanneer keert de rust terug

Stress en een druk leven gaan niet samen met kinderen, zeker niet als je ook last heb van angstaanvallen.

Nou ziet de buitenwereld mij als een normale moeder, maar volgens mij ben ik verre van normaal te noemen.

Ik ben doof voor gehuil sinds mijn zoontje 6 weken lang en huilbaby is geweest. 

Elke avond als we gaan slapen ben ik bij elk geluid als de dood dat er een overvaller binnen is gekomen, en dat hij ons gaat vermoorden.

Als mijn zoontje of dochter uitslaapt ben ik bang dat ze gestopt zijn met ademen.

Ik ben vooral bang dat ik net als mijn ouders word... en ik wil geen alcoholist worden. Ik raak gelukkig bijna nooit drank aan en zeker niet tijdens stress-situaties.

Maar wat ik het meeste vrees is: dat ik net zoals mijn vader en stiefvader word. Hun mishandelde mij vroeger. De één door alcohol en driftbuien, de ander door klappen op mijn achterhoofd te geven, en mij te wurgen als ik nog maar een lade te hard liet dichtvallen.

Nu ik mijn baan kwijt ben en ik ook nog in de ziektewet zit, word het er niet beter op.

De huisarts vind dat ik me aanstelt.

Wat kan ik doen?

9 jaar geleden

Wat naar om te horen dat je huisarts je niet gelooft. Als je zelf aangeeft dat je hier last van hebt en het als een probleem erkend dan moeten ze je op zijn minst toch doorverwijzen naar een hulpinstantie. Probeer anders is informatie in te winnen bij GGZ, maar ook de wijkverpleegkundige bij het consultatiebureau kan je hiermee zeker verder helpen. Ook zij kan je een luisterend oor bieden en kijken wat nu te doen. Veel sterkte en het komt echt weer goed.