Snap
  • Mama

Wanneer je roze wolk eindelijk wat rozer word!

We zijn inmiddels een maand verder (ik poste de blog hier iets later), en vandaag wil ik graag even van me af schrijven hoe het nu gaat.

Allereerst wil ik jullie verschrikkelijk bedanken voor alle reacties op mijn vorige blog! Ik gooide mezelf in het diepte door te proberen mijn gevoelens op papier (laptop.. maar je snapt me) te zetten. En eigenlijk was dat best aardig gelukt! Ik heb zoveel lieve hartverwarmende reacties gehad. En ook heel veel berichtjes van moeders met dezelfde gevoelens. Het is echt bizar hoeveel mensen in je eigen omgeving alleen al met dezelfde gevoelens zitten of zich deels herkennen in jouw verhaal. 

Toen ik de blog schreef was ik best nerveus, je gooit toch even je gevoel op social media.. Je "geheim", je probleem.. Maar het luchtte ook enorm op. Het gaf rust, en ik voelde me begrepen. Ik voelde me gelijk al een stuk beter, mede door alle positieve reacties. Mensen deelden spontaan hun verhalen met me. Ik kon praten met mensen die zich ook zo voelde, dus hoefde me niet te verantwoorden en dingen uit te leggen. Echt heel fijn.
Ik merk alleen hierdoor dat het al zoveel beter gaat!! Ik kan ook oprecht zeggen dat ik echt van Jayce aan het genieten ben. Het verliefde gevoel waar ik zo naar verlangde komt eindelijk opdagen. Als hij naar me lacht word ik echt warm van binnen. Ik kan wel janken nu ik dit zo opschrijf, haha!
Maar.. Ik ben er nog niet. Ik heb nog steeds ontzettend veel angsten gecreëerd.. En daar moet ik echt vanaf!

Ik schreef de vorige keer over EMDR therapie en mijn huisarts die plotseling overleed. Ik heb uiteindelijk zelf de stoute schoenen aan getrokken en een EMDR therapeut opgezocht hier in de buurt. Afgelopen maandag had ik een intake gesprek. Dit heeft uiteindelijk 2 uur geduurd! Ik verteld haar over mijn verleden.. Ik heb nogal een rugzakje. Hoe ik dat allemaal had geaccepteerd en verwerkt. Maar ook hoe dat nu weer een grote wond was geworden door mijn traumatische bevalling. Het is eigenlijk maar vreemd hoe dat allemaal werkt in je bovenkamer.
Na 2uur kwam ze tot de conclusie dat er nog hoop voor me was hahaha! Nee zonder dollen.. Ze denkt dat ze mij kan helpen.. Ik ga een intensief traject volgen van EMDR in combinatie met hypnotherapie. Klinkt lekker zweverig he? Ik vind het ergens ook doodeng! Maar we gaan het doen. Baat het niet schaad het niet! Nou ja.. Alleen in mijn portemonee misschien.. Ik kan niet wachten om terug mezelf te zijn en volop te kunnen genieten van alles om mij heen! Ik ben positief, en dat scheelt al een hoop denk ik.

Dan nog even wat wijze woorden door deze ervaring..
Spreek uit hoe je je voelt! Krop niks op.. Door het alleen al te delen zul je je zoveel beter voelen. Je bent niet alleen.. ;)


Liefs, Melu

7 jaar geleden

Goed van je dat je zelf die stap hebt gezet!!! En als je een verwijzing probeert te krijgen scheelt dat zeker in het geld en hypnotherapie zit bij mij in aanvullende verzekering. Heel veel succes xxx