Snap
  • Mama
  • zwangerschapstest
  • schijnzwanger
  • #kinderwens
  • schijnzwangerschap
  • tweedekinderwens

Wanneer je lichaam je voor de gek houdt

Omdat je zó graag een tweede kindje wilt

Ik durfde het na mijn miskraam begin november bijna niet te geloven. Buikkramp, vermoeidheid, gevoelige borsten, nog niet ongesteld... zou het dan toch?

Ja ik weet het zeker, nee toch niet. Ja buikkramp, nou ben ik ongesteld ik voel het! Nee nog steeds niet..  Ik weet het allemaal even niet meer. Testen dan maar? Ja laten we dat maar doen. Maar wat als...? Nee nóg een miskraam kan ik nu niet aan. Ik wacht wel gewoon tot ik ongesteld ben. Maar dat ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet.. 

Deze onzekerheid heb ik ook niks aan dus hup plassen over die staaf. Wachten... kijken.. nee nog geen uitslag.. weer wachten.. nope nog niks... wachten.... durf ik al te kijken? Nee! Maar ik moet.. oh nog niks... wa... het verlossende antwoord staat er, maar het is niet het antwoord dat ik wilde..  ‘niet zwanger’ staat er luid en duidelijk op mijn scherm.. hoe kan dat nou?!

Het was voorheen zo simpel. Buikkramp, 4-5 dagen ongesteld en alles begon weer van voor af aan.

Maar sinds de miskraam die ik had nadat ik na 14 maanden ‘hopen’ ein-de-lijk zeker wist dat ik zwanger was en een positieve test in mijn handen had, zijn mijn  lijf en hoofd volledig in de war.

De vorige 2 cyclussen waren redelijk normaal, op de heftige pijn na en het minimale bloedverlies.

Maar deze maand dus niet. En ik snap het niet meer. 

Wat kan het dan zijn? Ik heb gelezen over een ‘schijnzwangerschap’ maar dat wil en kan ik gewoon niet geloven

Maar Hey, ik wilde ook geloven dat ik zwanger was en dat ben ik niet. Dus misschien is het niet eens zo gek om mij hier wat meer in te verdiepen. Want er komen wel heel veel punten overeen. De wens is super groot en het verdriet is er nog zeer zeker.

Ik had hier nog nooit van gehoord, maar wellicht kan en wil iemand van jullie haar ervaring met mij delen.

 

Riff_Paxx_Brouwer's avatar
3 jaar geleden

Wat super vervelend voor je! Ik heb zelf geen ervaring of vriendinnen met de ervaring! Ik hoop voor jou dat er een verklaring is! Maar vooral een positieve test! (L)

MiekA's avatar
3 jaar geleden

Sorry, m’n reactie had ik slechts 3x gepost... gedoe met mijn telefoon

MiekA's avatar
3 jaar geleden

Wat vervelend dat je lichaam niet meewerkt. Je minimale menstruatie na de miskraam herken ik. Dit heb ik zelf ook gehad. Je schrijft niet hoe je miskraam is verlopen, dat hoeft ook niet. Waar ik namelijk meteen aan moet denken is het syndroom van Ascherman, wat ik zelf heb opgelopen na de miskraam. Dit zijn verklevingen in de baarmoeder die ontstaan na een curettage. De klachten, buikpijn en minimaal bloedverlies passen hierbij. De verklevingen zijn goed te verhelpen en verder onschuldig maar kunnen wel problemen geven bij een zwangerschap. Dus, mocht je gecurretteerd zijn dan zou ik zeker het laten uitzoeken en een hysteroscopie aanvragen. De verklevingen zijn niet met een echo te zien. Sterkte en ik hoop dat je snel een positieve test in je handen hebt

MiekA's avatar
3 jaar geleden

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama van Bo?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.