Snap
  • Mama
  • #onzeker
  • #volgjehart
  • valsebeschuldigingen
  • ziekekinderen
  • doordebomenhetbosnietmeerzien
  • wezulllendoorgaan!
  • #adviezen

Wanneer je ervan beschuldigd wordt je eigen kinderen ziek te praten/maken.

nog nooit heb ik me zo slecht gevoeld!

Door het hele medische circus van mijn dochter en zoon heb ik het mentaal op een aantal momenten echt heel moeilijk gehad en nog steeds moeilijk. Ik vind het lastig om alles waar we als gezin doorheen moeten een plaatsje te geven. 

Ik kon door de bomen het bos niet meer zien en wist niet altijd zeker of we op de juiste weg zaten. Vele onderzoeken betekenden vaak ook veel pijn, stress en angst voor mijn kindjes en als moeder zijnde wil je zeker weten dat je dit  dan met een doel doet. Dat het ergens naartoe lijdt en dat je achteraf kan zeggen zo nu zijn we weer een stapje dichter bij de gezondheid van mijn kinderen. 

Maar eerlijk is eerlijk, ik kan het niet altijd volgen wat ze bedenken in het ziekenhuis en wat voor hun als logisch wordt beschouwd is voor mij soms abra cadabra. 

Wat voor hun als logisch wordt beschouwd, is voor mij soms abra cadabra

En deze abra cadabra wordt niet minder wanneer er meer en meer aan de hand blijkt te zijn met je kindjes en extra onderzoek telkens nodig blijkt te zijn. 

Op een gegeven moment wilde ik graag overleg hebben met een neutrale factor, om gewoon zeker te weten of we de juiste kant op gingen. Om een heldere blik op de situatie te werpen. Maar ook om wat extra uitleg te geven in heel het proces waar ik met mijn kinderen nu terecht was gekomen. Je zou zeggend de huisarts is dan de uitgelezen persoon om even mee te sparren. 

De huisarts kan in deze situatie neutraal naar de gegevens kijken en advies geven over wat in zijn/haar ogen de juiste beslissing lijkt. Nooit had ik gedacht dat de huisarts zou zeggen dat het aan mij zou liggen. Dat het wel eens heel goed zou kunnen dat ik het allemaal erger maakte dan dat het was, en dat ik het in stand hield bij de artsen omdat ik dit wilde. Dus niet omwille van mijn kinderen maar omwille van mijzelf.

Na dit bezoek van bij de huisarts ben ik huilend naar huis gereden. Was dit echt zo? Zorgde ik ervoor dat mijn kindjes onnodig pijn, angst en stress moesten doorstaan. Puur en alleen omdat ik het niet los kan laten. Was ik inderdaad zo'n moeder, die er zo overtuigd van was dat er iets met haar kindjes was dat ze koste wat kost zocht naar verklaringen? Nog nooit heb ik me zo slecht gevoeld. 

Mijn man en ik bespraken dit thuis en kwamen al snel tot de conclusie dat dit echt niet zo was. Dat de artsen in het ziekenhuis echt niet zomaar door zouden blijven screenen puur om een moeder gerust te stellen. Toch kon ik het niet helemaal van me af schudden, en bleef ik het gevoel houden dat ik faalde mijn kinderen te beschermen.

Ik bleef het gevoel houden dat ik faalde mijn kinderen te beschermen

Vastberaden om de eerst volgende keer dat we de kinderarts zagen alles op tafel te gooien en te vragen of het onze bezorgdheid was die de onderzoeken voortsleepten of dat er echt serieuze zaken onder zaten. Gelukkig stond er diezelfde week een afspraak  gepland met de kinderarts. Met mijn lijstje vol vragen gingen we naar het gesprek toe.

De kinderarts had de laatste bloeduitslagen terug en gaf aan dat deze er niet goed uitzagen. Niet één bloeduitslag was normaal. Alle waarden waren mild tot sterk afwijkend. De kinderarts kon niet duidelijk aangeven wat er speelde, maar dat er iets duidelijk niet goed was kon hij wel aangeven.

Maar om het verhaal compleet kunnen maken, en om verduidelijking te geven over de zaak werd er hulp in geroepen van een Immunoloog/nefroloog. Iemand die gespecialiseerd is in auto-immuun ziekten. Maar dan wel speciaal gericht op kinderen.

Er was dus geen vraag meer of mijn meisje ziek was, maar de vraag welke ziekte ze heeft. Wat het is wat haar zo vreselijk ziek maakt wordt nog altijd onderzocht. Ik ben ontzettend ziek geweest van deze beschuldiging wil ik het bijna noemen en heb mezelf wel honderd keer de vraag voor gelegd of ik wel de juiste keuzes heb gemaakt voor mijn kindje. En tot op de dag van vandaag heb ik hier last van gehad in het maken van keuzes voor mijn kleintjes. 

Hebben jullie ook ooit getwijfeld aan de keuzes die je hebt moeten maken voor je kinderen?

P. 's. Volg me ook op levenmeteenziekkindje.jouwweb.nl

4 jaar geleden

Vertrouw altijd op je eigen moeder gevoel en laat je niks aanpraten door een huisarts!! Een huisarts is tenslotte iemand die van alles een klein beetje weetje, en van heel veel niks weet! Mijn dochter had 3 dagen bij elkaar maar 90 ml gedronken toen ze 3 maanden was. Ze rook zuur, en huilde veel. Ik naar de huisarts. Die zag het probleem nog niet, want ze had nog plas in de luier. Als dat er niet meer was moest ik maar terug komen. Jeetje wat heb ik haar uitgescholden!!! Ben je helemaal gek! Ik wil nu een andere arts. ‘Nou, u wilt enkel medicatie, en dat ga ik niet voorschrijven’. Ik wil geen medicatie, ik wil dat mijn dochter zich goed voelt en haar vocht binnenkrijgt! En als dat medicatie moet zijn, dan doen we dat! Maar nee, ze zou me niet helpen. Dus ik naar het cb naar de arts. Die wist niet wat ze hoorde.... belde het ziekenhuis en ik zat een half uur later op de eerste hulp.... gelukkig niks ergs, maar wel... je raad het al.... heftige reflux. Even een soppie mee, en kind voelde zich weer goed. We hebben de huisarts gebeld. De eigenaar van de praktijk. Maar daar hoor je nooit meer van. We zijn er meteen vertrokken.

4 jaar geleden

Ik herken je gevoel zo enorm; bij mij was het beide keren minder ‘beschuldigend’, maar daarom niet minder naar. De eerste keer zei een arts van her cb tegen me dat ik onze zoon maar een kwart minder eten moest geven omdat hij wel hele flinke bovenbenen had. Kind was 6 maanden, at goed, groeide volgens de lijntjes, maar mevrouw vond zijn benen toch wel dik. Ik heb heel lang over elke hap die ik in zijn mond stak nagedacht door haar opmerkingen. En ja, ik ben onzeker van mezelf. Bij de volgende afspraak de bevestiging gehad dat zij het mis had. En een officiële klacht ingediend. De tweede keer was toen de ha mij elke keer naar huis stuurde met een kind dat echt niet lekker in zijn vel zat. Hij was af en aan ziek, had heel vaak koorts, at niet meer (leefde werkelijk op 2 happen brood op een dag). Omdat ik maar bleef komen uiteindelijk doorgestuurd naar de kinderarts die, godzijdank, mijn zorgen wel serieus nam. Diagnose; onverwacht maar toch echt aanwezig; diabetes. Mijn moedergevoel klopte dus gewoon. Maar deze huisarts nam mij en Ubbe gewoon niet serieus. Ik hoop dat jullie snel duidelijkheid hebben. Vertrouw op jezelf en je moedergevoel! ❤️

Ik moet inderdaad nog in gesprek met de huisarts maar vind dit eerlijk gezegd best lastig. Het drukt zeker op de relatie dat kan ik je wel zeggen.

Ja ken het syndroom (ben verpleegkundige van beroep) naar nee herken me er totaal niet in. Zit wel boven op de artsen zodat ze hun taken echt goed doen, heb gewoon gemerkt dat dit echt nodig is. Maar je wilt gewoon weten dat je de juiste afwegingen maakt voor je kleintje. Als het niet nodig is dat je ze geen pijn hoeft te doen.