Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wanneer gezin compleet?

Wanneer weet je nou of je gezin compleet is?

Als je klein bent heeft bijna iedereen die later papa of mama wil worden wel in zijn hoofd hoeveel kindjes je graag wilt als je later groot bent.

Ik wil later.....1,2,3,4,5 etc kindjes. Ik denk dat bijna iedereen op den duur wel een beeld van zichzelf heeft als gezinnetje met een bepaald aantal kinderen.

Ik heb tot mijn 15e zelfs gezegd dat ik wellicht geen kindjes wilde..leek me veel te druk haha, snap nu uiteraard niet meer dat ik dit ooit heb gezegd. Daarna was het altijd dat ik later wel twee kindjes zou willen krijgen, en dan het liefst met sowieso 1 meisje er bij.

Maar hoe ouder ik werd en het dus ook meer begon te kriebelen leek drie mij ook wel wat, maar dat was absoluut de max, over vier kids heb ik nooit gedroomd of gedacht en ook nooit voor mij gezien.

Na de geboorte van nummer 1 had ik vlak na de lastige bevalling van 30uur zoiets van..okee dit noooooit meer haha. Maar drie weken na de geboorte had ik al het gevoel dat ik er ooit zeker een tweede kindje bij wilde.

Rond de 1e verjaardag (juli 2011) van onze oudste dochter kriebelde het bij ons beide alweer, maar ik zat toen zonder werk dus dit was geen optie, eerst een baan hebben met wat zekerheid en dan gaan we kijken of we voor een tweede gaan.

In april 2012 gingen we dan uiteindelijk, na heel wat gekriebel en geduld, voor een tweede..ik had weer een goede baan en daar zat het goed. In mei 2012 had ik al een positieve test..wauw!

Op 13 januari 2013 (mooie datum hè haha) is onze tweede dochter geboren..een iets makkelijkere bevalling en het voelde super zo twee meiden.

Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik hard geroepen dit is de laatste, maar achteraf riep ik dit meer omdat mijn man altijd zei dat twee kids genoeg zijn. Ik had bekkeninstabiliteit dus vond het ook wel goed zo.

Maar onbewust heb ik nooit het beleefd als een 'laatste zwangerschap'.

Toen onze tweede net geboren was dacht ik ook het is goed zo, maar na een tijdje dacht ik 'Nee het is nog niet compleet zo'.

En zo malen mijn gedachten inmiddels alweer een jaar van ja naar nee.

De ene keer denk ik, we hebben twee gezonde meiden die ook nog eens makkelijk zijn en daar moeten we blij mee zijn. Wie weet hoe het een derde keer gaat en of dat ook allemaal goed mag gaan, en nu naar een nieuwe fase is ook wel erg leuk. En dat stukje vrijheid wat je weer terug krijgt is ook lekker.

Maar aan de andere kant blijft dat gevoel knagen dat er nog eentje mist..echt eentje maar..nog 1x zwanger zijn, die positieve test in handen, een kindje op de wereld zetten, kraamtijd en lekker die babytijd en alles meemaken.

Mijn man en ik zijn een topteam en de meiden zijn heerlijke kids dus voor mijn gevoel kunnen wij juist een derde kindje goed aan en past dit goed in ons gezin. Financieel zou het ook moeten kunnen en qua ruimte ook.

En toch twijfel ik elke dag, waarschijnlijk zie ik allerlei beren op de weg die er niet zijn...kunnen we dan nog echt veel leuke dingen blijven doen?Lukt het i.c.m. het huishouden? Is het niet te druk? Wil het met vakantie, boodschappen doen, fietsen etc? Weer de krampjes, nachten etc door?

Maar er zijn zoveel moeders die het kunnen dus waarom ik niet??

Momenteel staat ons huis al een tijdje te koop, en heb ik nu met mijn man (die ook twijfelt, maar het stiekem wel erg graag nog wil) afgesproken dat we binnen nu en twee jaar kijken hoe alles loopt..blijven we twijfelen of komen we tot een nee dan laten we het zo en gaat het toch wel stevig kriebelen en hebben we hopelijk ons nieuwe plekje dan gaan we er gewoon weer voor.

En daar heb ik nu vrede mee, kleertjes bewaar ik nog en ik hoef nog geen definitief ja of nee te zeggen, we zijn nog jong en we zien het wel..ook wel weer spannend.

Ik ben erg benieuwd hoe het bij andere mama's/gezinnen ging of gaat..wanneer wist je dat je compleet was en dat het klaar was. Of herken je mijn verhaal en twijfel je ook nog elke week?

9 jaar geleden

Ik heb het er erg moeilijk mee. Mijn man en ik kregen pas laat onze dochter en zoon. Daarna hebben we 2 miskramen gehad. Ik zou nog zo graag een kindje willen. Het gezin voelt niet compleet maar de tijd gaat tellen. Ik ben bijna 42 en de vraag die me bezig houdt dagelijks is dan ook is het zo goed zo of zit het er nog in ? Zou zo graag die laatste zwangerschap zo graag beleven en afscheid willen nemen van elk stadium. Niet eindigen met de miskramen. Wat is wijsheid?

10 jaar geleden

Het maakt inderdaad ook uit hoe je zwangerschappen waren en hoe je kids zijn. Ik heb heerlijke zwangerschappen gehad..alleen de 2e keer bekkeninstabiliteit wat wel pittig was..maar t kan veel erger. De meiden zijn ook erg makkelijk en beide gezond..dus dit zijn voor mij geen zaken die het tegenhouden. Wel ben ik me er van bewust dat het niet vanzelfsprekend is dat een derde kindje ook gezond en makkelijk is..en dat vind ik dus wel een beetje eng. We zullen zien hoe het loopt. Fijn dat jullie nu compleet zijn.

10 jaar geleden

ik heb 2 lastige zwangerschappen gehad en daarbovenop hebben beide dochters last van allergieën. Dus dat zijn al 2 goede redenen om het hierbij te laten. Daarnaast beginnen we nu eindelijk wat vrijheid te krijgen om op pad te gaan, ivm slaapjes en maaltijden etc. Ook mijn man vind het nu genoeg, hij reist veel dus een baby zou volledig op mij aan komen. En tenslotte heb ik al méér dan mijn handen vol met deze twee tantetjes! Maar als ik een baby zie, of weer naar de babyfoto's kijk of soms gewoon een geur ofzo, dan begint het weer behoorlijk te kriebelen. Ik heb altijd een groot gezin gewild, maar het is gewoon niet praktisch! We zeggen wel eens gekscherend dat we nog wel een makkelijk kindje willen, die makkelijk en overal slaapt, geen allergie heeft en makkelijk in de omgang(zo een als mijn zus dus(#jaloers)), dan willen we nog wel!! ;p

10 jaar geleden

Het moet inderdaad wel kunnen, en klopt..twee kids is ook al wel aardig druk. En je zou er ook samen achter moeten staan. Fijn dat je je er dan ook bij neer kunt leggen