Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • onzekerheid
  • #miskraam
  • #2ekindje?

Wanneer ben ik klaar voor een tweede?

Een kind is geweldig, leuk en nieuw! Maar wanneer ben je klaar voor een tweede?

Nu had ik als klein meisje al de wens om een groot gezin te hebben. Ik ben enigskind en een groot gezin was mijn grootste wens! Nu nog steeds.. En ik wilde altijd al heel jong moeder worden, het liefst al op mijn 17e, dit werd echter pas op mijn 26e. Ook een mooie leeftijd. En soms had ik eerder gewild maar voor ons kwam dit toch beter uit. We hebben samen genoten van festivals, de vrijheid, zijn getrouwd met een groot feest, en hebben ons huidige appartement volledig kunnen verbouwen naar onze wens.

Soms is het jammer dat we niet eerder begonnen zijn aan kinderen. We wilden al vanaf het begin 4 kinderen. Ondertussen vinden wij 4 kinderen veel, en vraag ik me af kan ík überhaupt zoveel zwangerschappen aan? Ik kreeg op mijn 25ste een miskraam, ik was nog maar net gestopt met de pil en raakte vrijwel direct zwanger! Helaas liep dit uit tot een miskraam. Ik heb het er erg lang moeilijk mee gehad. 100 vragen met wat ging er mis? Ik was tijdens de zwangerschap van Rosie ook erg bang voor een 2e miskraam. Gelukkig ging het allemaal goed en heb ik een geweldige zwangerschap gehad.

Maar je voelt het al aankomen, ik zie nu weer een hoop zwangere om mij heen. En op de Facebook groep waar ik lid van ben (kindjes maart 2019) zijn er een hoop moeders alweer bevallen van een 2e of zwanger! ergens gaat het bij mij wel weer kriebelen.. Rosie is nu 17 maanden en ergens vind ik dat wel de perfecte moment om te stoppen met de pil maar aan de andere kant wacht ik liever tot ze 2 jaar is..

Ook blijft het in mijn hoofd spoken, wat nou als het misgaat? Wat nou als ik niet zwanger wordt? Ben ik nog wel vruchtbaar? 1000 twijfels en vragen die door mijn hoofd zweven.. Ook mensen die continue vragen of er gezinsuitbreiding komt zorgen bij mij voor meer hoofdpijn. Hoewel ik tegenwoordig tegen iedereen zeg, pas wanneer Rosie 2 jaar is. Aan de ene kant denk ik, ja ik ben klaar voor een tweede! Maar aan de andere kant denk ik, nee ik wil nog even genieten van mijn dreumes! Maar die 30 komt ook wel steeds dichter bij! (Ik ben ik 28 jaar en moet eigenlijk ook niet zo klagen!) Nu ik zo kijk naar mijn zwangere buik foto, mis ik die buik wel heel erg! 

Dus lieve mama’s vertel mij eens, wanneer jij klaar was voor een tweede?