Snap
  • Mama
  • Gezond
  • wachten
  • rustig
  • Geduld
  • Uitstrijkje

Wachten op de uitslag

Uitstrijkje

Ruim 13 maanden geleden ben ik bevallen. Dat je daarna bloed verliest is normaal, dat je soms na 6 maanden wel eens doorbraak bloedingen hebt kan ook voorkomen (zeggen ze). Maar nu Amy 1 jaar oud werd in augustus vond ik dat het toch eens tijd werd om naar de huisarts te gaan, omdat ik toch regelmatig last had van bloedverlies terwijl dat op dat moment niet de tijd ervoor was.

Gelukkig heb ik een adequate huisarts en wilde ze voor de zekerheid een uitstrijkje laten maken. Ik ben 28 jaar, dus moest wel op eigen kosten, omdat het buiten het bevolkingsonderzoek valt. Prima hoor, maar toch gek dat zoiets niet vergoed wordt, vooral niet omdat de huisarts het zelf voorstelt om te doen. Maargoed ik moest een week wachten voor er weer plek was om het uitstrijkje te laten maken. Die week duurde heel lang en je maakt je toch wel zorgen en hebt zenuwen voor het onderzoek. Gelukkig viel het uitstrijkje heel erg mee. De huisarts vertelde mij dat ik binnen 2 weken wel de uitslag zou krijgen en anders kon ik zelf ervoor bellen. 

Die 2 weken duren ook aardig lang kan ik je vertellen en toch krijg ik er wel stress van en natuurlijk spoken er allerlei gedachten door je hoofd. Vandaag de huisarts gebeld (12 dagen later), maar de assistent vertelde mij dat de uitslag nog niet bekend is, dat de uitstrijkjes maar 1 keer per week worden opgehaald en dat het dan nog 10 tot 15 dagen kan duren voordat de uitslag bekend is, ongeacht of het voor het bevolkingsonderzoek is of niet. Dus volgende week vrijdag kan ik weer bellen en als de uitslag dan bekend is, is het alsnog vroeg vertelde ze mij. Ik baal hier wel van, vooral omdat ik had gehoopt dat ik nu al iets van duidelijkheid zou krijgen en anders uiterlijk maandag. Nu dus sowieso nog een week wachten en hopelijk hebben ze dan wel echt de uitslag.

In de tussentijd maar uitgaan van het positieve, geen bericht is goed bericht.