Snap
  • Mama
  • PTSS
  • Mijnmeisje
  • #ongevraagdadvies
  • Mamasmeisje
  • mamametptss

Waarom moeten mensen altijd een oordeel hebben.

Hoezo denken die mensen beter te weten wat het beste is voor mij en mijn kind.

Ooh lieve mensen. Wat word ik toch moe van al die beterweters. En het lijkt wel, nou dat hailey ouder word, het ongevraagde advies alleen maar erger word.

In mijn vorige blog schreef ik al dat ze verplicht weg moet van het kinderdagverblijf waar ik nou werk. Dat zou beter voor hailey en beter voor mij zijn. Maar pas geleden stond ik op een andere groep te werken. Toen ik op hailey’s groepje kwam, kwam ze verdrietig naar mij toe gerent en liet ze mij haar duimpjes zien. Die hadden ze afgeplakt met pleisters. “Mama, hailey niet duimen. Hailey niet pleister”. Dus ik vraag om uitleg. Ze vonden dat het duimen zonde was want daar zou ze later scheven tanden van kunnen krijgen. Ik heb ook meteen gezegd dat dat mijn probleem is en dat ik het niet erg vind als dat ze af en toen duimt. Het is niet zo dat ze de hele tijd met haar duim in de mond zit, maar die dag was ze ziek en ja dan duimt ze inderdaad iets meer. Dat ziet ze als troost. 

Ook krijg ik vaak te horen dat ik hailey los moet laten. “Ze is al 2,5”.  Nee ze is PAS 2,5. IK laat haar los wanneer ik er aan toe ben. “Ja maar......” altijd die ja maar.pfff... Wat niet iedereen weet en niet iedereen snapt is dat ik door mijn ptss in paniek raak als hailey bij mij weg is. Ik wil gewoon heel graag weten of alles goed gaat, ik wil haar zien genieten, ik wil haar beschermen, ik wil er voor haar zijn als er iets is.

Dan gaan mensen mij ook nog eens uitleggen dat een keer een middagdutje geen kwaad kan. Geloof mij, dat kan dus wel. Ik heb het pasgeleden geprobeerd maar dat trekt ze dus echt niet. Dan is ze om half 5 helemaal op en wil ze dus niet meer eten. Ook slaapt ze snachts dan heel onrustig en word ze meerdere keren wakker. Soms rustig maar soms ook in paniek. Nee, dat middagslaapje blijft er voorlopig nog in.

Dan is haar drinkbeker of dat wat er in zit niet goed, ze MOET haar broodkorstjes op eten, Ze/ik doet dit niet goed, of dat weer niet goed. Ik geloof toch echt dat dit mijn kind is en ik zelf wel weet wat goed is voor mij en mijn kind. Dus lieve mensen, hou dat ongevraagde advies maar lekker voor je, ik doe er toch niks mee😜