• Mama
  • Nieuws
  • gezin
  • strandje
  • vrijdag

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan

Vorige week vrijdag zijn we met een buurvrouw en kinderen naar een strandje hier in de buurt geweest.  Raar eigenlijk dat ik dat niet vaker doe. Maar ik moet toegeven dat als ik vrij ben dat ik vaak met het huishouden e.d. bezig ben en het liefste gewoon thuis ben. Maar ik heb gezien hoe geweldig ze het vonden en eigenlijk is het niet eens zoveel moeite.

Het is een strandje wat ongeveer 20 minuten bij ons vandaan is, vrijdag was het er heerlijk rustig. We gingen rond 15.00 weg zodat de kleintjes eerst nog even konden slapen. Je neemt een handdoek mee, wat strandspullen en drinken en klaar.

Maar waarom ben ik er dan pas afgelopen vrijdag er met de kinderen heen geweest? Ik woon al 8 ½ jaar hier, maar zo zijn er wel meerdere plekjes waar ik nog niet ben geweest wat echt leuk is voor de kinderen.

Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen en er stond een windje dus het werd niet te warm. In totaal waren we met 12 kinderen dus die vermaakten zich wel.

Ik paste ook op mijn neefje Stijn die dag dus die was gezellig mee. Hij en Maud zitten qua leeftijd redelijk bij elkaar in de buurt. Stijn is 3 jaar en Maud 2 ½ jaar. Maud ging eerst de boel verkennen en Stijn vermaakte zich prima met een schepje en een emmertje rustig om zich heen kijkend wat de andere kinderen allemaal deden. Ze eindigden naast elkaar ieder scheppend in het zand. Heel gemoedelijk, terwijl ze toch af en toe elkaar nog net niet tegen de grond werken. Het zijn 2 heel verschillende kinderen en vaak is het ruzie, de een wil wat de ander wilt en de ander wilt wat de ene wilt. Nu was het geen probleem.

Lotte vermaakte zich met het buurmeisje en haar vriendinnetje die ook van dezelfde leeftijd waren. En Stef vond het ook erg leuk, alhoewel er niet echt iemand van zijn leeftijd was. Hij was met de bal aan het spelen of aan het zwemmen.

Vlak voordat we weggingen waren alle 12 kinderen bezig aan het water, Stef heftig aan het scheppen en de meiden waren continu water aan het halen om de rivier stromend te houden. En Stijn en Maud stonden er bij te kijken met nog net geen open mond.

Het was dus een succes en ik denk dat ik dat met de zomer in het verschiet blijf doen, en om me heen kijk wat voor leuke dingen er nog meer in de buurt is.