Snap
  • Mama

Waarom is Me-time altijd zo kort?!

Welke mama herkent het niet... 'het goddelijke middagslaapje'. Even tijd voor jezelf. Toch?

Altijd lekker als je kind 's middags nog even slaapt. Even een uurtje of 2 (of meer als je geluk hebt) voor jezelf! Heerlijk op de bank je favoriete magazine even lezen onder het genot van een kopje thee... Toch?!?
Ik denk dat ik zelf maar eens een cursus time management moet gaan volgen ofzo, want een gemiddeld middagslaapje ziet er bij mij meestal zo uit:

De kleine ligt eindelijk in bed, want natuurlijk moest er eerst even naar buiten gezwaaid worden (lees: tijdrekken. Dag eend, dag koe, dag vogel etc) en daarna denk je bij jezelf: YES! Me-time!

Ik zet eerst nog even gauw een was aan, even snel nog een paar sokken van de slaapkamer van de kleine man pakken (heee mama, mag ik er weer uit? NEE!)
Sjips, wasmiddel op! Snel een nieuwe fles pakken. Oh daar ligt de verjaardagskaart die ik nog even moet schrijven. Leg ik gelijk even op zolder bij het cadeautje *sluipt de zoldertrap op*. Ohja nu ik hier toch ben, pak ik gelijk het cadeautje voor X ook in, dan ligt dat vast klaar. Oh daar staat nog een wasmand met was uit de droger. Neem ik meteen even mee naar beneden. Nou ik ruim het ook wel meteen even op. Zal ik de strijk ook gelijk maar even doen, is het allemaal weer glad.

Wat ging ik ook alweer doen? Ohja de was aanzetten! Waar is die fles wasmiddel nou? Ohja op zolder...pfff *sluipt weer naar boven*. Ow daar staat het tafeltje wat ik nog moet verkopen. Even wat foto's maken nu ik hier toch ben. Kan gelijk wel even die doos met babykleertjes die niet meer passen opbergen. Wat zit er eigenlijk in die andere doos? Ow fotoboeken, leuk! Even snel doorheen bladeren. Nou nu gauw nog even de droger uitpluizen en klaarzetten voor als de was straks klaar is. OWJA DE WAS! *rent weer zachtjes naar beneden*. 

Nou de was staat eindelijk aan. Alleen nog even beneden stofzuigen en dan zet ik een kop thee. Als ik dan op de bank neerplof met m'n kop thee, hoor ik van boven "MAMAAAA"!
Aaargh, waarom gaan die 2 uur altijd zo snel voorbij?!? :-(

7 jaar geleden

Ja herkenbaar!!mamadagen zijn schoonmaakdagen tijdens middagslaapje en papadag ontploft t huis.ik weet al niet meer wat ik voor mezelf wil doen want toch altijd de oudere kids in de buurt en dan lukt dat toch niet.maar geniet wel van de spelletjes doen alleen metde oudste twee :)

7 jaar geleden

Echt zo herkenbaar! Ik zie aktijd wel iets te doen in huis. Al probeer ik ervoor te waken dat ik mezelf voorbij loop. Ik probeer 's avonds gewoon elke dag een beetje te doen zodat ik overdag als ik vrij ben (werk 3 dagen) niet alles hoef te doen en als m'n dochtertje slaapt ook even op de bank kan gaan liggen.

7 jaar geleden

Zooooo herkenbaar!!

7 jaar geleden

Dat is echt heel herkenbaar, mijn bijna-peuter kan ook echt nergens afblijven als ik even snel boven de wasmachine aan wil zetten, dus dat doe ik maar smorgens als hij nog in bed staat haha.