Snap
  • Mama
  • moeder
  • Pesten
  • zinloosgeweld
  • machteloze

Waarom? Ik snap het niet!

Mijn 10 jarige grote vriend.

Waar zal ik eens beginnen. Laten we beginnen met afgelopen lente/zomer toen het allemaal begon. Mijn zoon toen 9 jaar speelt het liefste buiten. Altijd lekker in de buitenlucht een echte buitenkind. Heerlijk vond ik dat. Maar nu is het meer een angstig iets. Hij maakt steeds meer vrienden en ook kinderen uit zijn klas wonen hier lekker in de buurt. Nu zijn er sinds afgelopen lente/zomer problemen ontstaan met bepaalde jeugd in onze wijk. En echt het is niet lullig of racistisch bedoeld maar toch zeg ik het maar buitenlandse jeugd. Ze wonen bij ons o.a. aan het einde van de straat. 

Het begon met kleine pesterijen net als een middelvinger, een scheldwoord of een ik vind je lelijk antwoord. Intussen hebben ik en andere mensen deze kinderen aangesproken op hun gedrag. Maar de vrijdag voordat school weer begon liep het volledig uit de hand. Het was inmiddels tegen 8 uur in de avond en ik vroeg aan mijn oudste zou jij je broer en zusje willen halen het is laat genoeg geweest. Hij gaat naar buiten. Het duurde een maar ik dacht ach het is nog vakantie, laatste weekend laat maar even. Totdat ik een schreeuwde 12 jarige, een huilende 6 jarige en een volledig overstuur, krijsende 9 jarig kind binnen kreeg. Bel de politie, was wat mijn oudste riep. Ze hebben hem in elkaar geslagen. Er stonden zeker 10 man omheen (tussen de leeftijden van 8 tot minsten 15/16 jaar oud). Ik werd tegengehouden, ik kon hem niet helpen. Hij heeft pijn mama, bel de politie. Dus nadat ik mijn kind van 9 bij me heb gehaald, oma (wonen we bij) erbij om mijn 6 jarige en 12 jarige te troosten, ben ik de politie gaan bellen. Mijn moeder is naar de ouders van 2 van de kinderen (broers van elkaar) gegaan die ermee te maken hadden, daarna zijn mijn kinderen er achteraan gegaan. 

Jeugd was gevlogen. Politie erbij, maar om een heel lang verhaal kort te maken er werd werkelijk waar niks maar dan ook niks mee gedaan. Mijn kind werd niet nagekeken, volgens de politie moesten we niet bellen voor dit soort situaties. Ze hadden betere dingen te doen. Ze verklaarde het samen met de ouders van die 2 broers dat het om een stoeipartijtje ging. Ik moest me mond houden en mijn moeder moest zich er buiten houden. Er moest handje geschud worden en klaar. Dus daar moesten we het mee doen. Er waren schaafwonden op knieën, blauwe plekken, kapot stuitje en kapotte kleding, mijn kind heeft 2 dagen zeer pijnlijke benen gehad en ik stond met mijn mond vol tanden door de reacties van de politie. Achteraf had ik gewoon naar de huisarts moeten gaan al was het maar voor een melding bij de huisarts op papier. Maar daar dacht ik toen niet aan.

In de tussentijd is er ontzettend veel gebeurd. Mijn kind zit nu psychisch in de knoei, krijgt EMDR voor dit voorval. Alleen houd het gepest niet op. En omdat het niet ophoud, zijn we steeds af bij het begin. Hij moet hierdoor een jaar over doen op school, heeft suïcidale gedachtes en is zo ongelukkig, ik ben mijn vrolijke vriend gewoon kwijt aan het raken. Eet slecht, slaapt slecht, word alsmaar magerder en witter. Het gaat om best wel veel kinderen. Ook veel kinderen doen steeds meer mee want het is stoer en ze durven geen nee te zeggen. Willen niet kiezen tussen de kinderen die pesten en gepest worden want kies je voor mijn zoon dan word je automatisch ook gepest. Mijn manneke, mijn lieve grote vriend van nu 10 word nu bijna dagelijks gepest, getreiterd, uitgescholden en uitgedaagd. Iedere keer als hij buiten wil spelen is hij de sjaak. Nu is inmiddels door de vele meldingen wel een soort van actie begonnen maar er word nog te weinig gedaan. Zelfs op school tijdens een schoolpauze is hij al een eens opgezocht en uitgescholden. Zelfs de juf heeft deze jongen aangesproken en weggestuurd tot 2 keer toe. De directeur is zelfs op deze jongen afgestapt en gezegd dat hij hier niet van gediend is. 

Al is er een traject begonnen tussen politie, handhaving (boa), jeugdwerkers en gemeente. Het schiet niet op. Nu willen ze om tafel met 1 moeder van de pestkoppen. En de rest dan..... Wat gaat er met de rest gebeuren en wie kan mij de veiligheid van de kinderen garanderen. Want de overige jeugd krijgt dit echt wel te horen. Wie zegt dat zij geen "wraakacties" gaan ondernemen. Want dat doen ze nu al..... Sinds wij meldingen maken en er meer politie, handhaving en jeugdwerkers aanwezig zijn is het gepest etc. alleen maar verergerd. Dus wie kan mij en de andere ouders garanderen dat onze kinderen hier straks niet de dupe van worden. En waarom nu wel een gesprek terwijl dit eerder door politie en boa is afgeraden omdat er dan van die scenario' s komt met eieren tegen het raam of autobeschadigingen of dat je kind nog erger word gepakt. Dit word nu door de gemeente van tafel geschoven omdat er gedacht word dat een gesprek met 1 ouder voldoende is. Want als er duidelijke afspraken komen dan kan de gemeente pas actie ondernemen. Als of het dan ophoud bij de overige jeugd die hier aan mee doen. Alsof het dan op magische wijze verdwijnt.

En waarom, waarom mijn kind. Waarom is hij de pispaal, waarom willen ze hem zo de grond in boren dat hij het leven niet meer ziet zitten. Waarom is het nodig om hem zo te kleineren, uit te schelden, te slaan, te schoppen en alles wat ze tot nu toe gedaan hebben. Waarom verdient mijn kind dit. Waarom?

We wonen hier nu al 12.5 jaar nog nooit problemen gehad en nu is het al een jaar niks anders dan problemen. Ben ik nu gek of is dit voortaan ook een deel van het nieuwe normaal. 

Sanneke88's avatar
3 jaar geleden

❤️ wat moet dit heftig zijn. Ik hoop dat er snel een fijnere tijd aan komt

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Prideandjoy?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.