Snap
  • ziek
  • #ziekte
  • Chronischziek
  • Mama

Waarom ik opeens op tv kwam...

En Bram ook!

Op Instagram stroomden de berichtjes al binnen. 'Heb je het al gehoord? Er komt een nieuwe vaccinatie op de markt, tegen de ziekte van Lyme!' Maar wat vind ik er nou eigenlijk van?


Laat ik voorop stellen dat alle aandacht voor de ziekte van Lyme en tekenbeten in het algemeen, al positief is. Veel mensen zijn zich namelijk niet bewust wat de gevolgen van zo'n tekenbeet kunnen zijn. Gelukkig word je niet per definitie ziek als je gebeten wordt door een teek, en is de kans relatief klein, maar die kans is er wel en je leven verandert daarmee voorgoed. Ook mij is dat overkomen, terwijl ik niet eens wist wat de ziekte van Lyme was. 

Naast alle berichten van volgers op Instagram, kreeg ik ook een berichtje van Hart van Nederland. Of ik open stond voor een interview. Heel stoer zei ik ' ja tuurlijk!', maar het was echt enorm spannend en ik kwam ook niet goed uit mijn woorden voor mijn gevoel. Toch ben ik trots dat ik het gedaan heb, meer awareness voor Lyme creëren blijft voor mij zo belangrijk. Ook al zullen de reacties hoogstwaarschijnlijk over mijn heerlijke Limburgse accent gaan, ik hoop dat men een beetje lief blijft, het heeft mij namelijk veel moeite gekost om mij zo open te stellen en vooral om weer zo positief in het leven te staan nadat dat een aantal jaren ineens instortte. Daarnaast heb ik na dit interview weer een aantal dagen bedrust nodig.

Over de vaccinatie tegen Lyme is nog vrij weinig bekend, maar ik denk niet dat dit voor mij als chronisch Lyme patiënt veel doet. Wel vind ik het een fijne gedachte dat er dadelijk misschien iets op de markt komt waardoor al het leed voorkomen kan worden. Als ik de tijd kon terugdraaien stond ik vooraan in de rij. Ik hoop vooral dat men in de toekomst wat beter geïnformeerd is over de gevolgen van een tekenbeet, en de vaccinatie ervoor kan zorgen dat een infectie geen kans meer heeft. De hoop om beter te worden blijf ik natuurlijk houden, maar na zoveel teleurstellingen zie ik dat nog niet gebeuren. Mijn interview zie je terug in de uitzending van Hart van Nederland (9-8-2022 22:30 uur) en mijn eigen gefilmde versie kun je onderaan de pagina bekijken. (Don't blame mijn Limburgse accent;))

Mocht mijn verhaal je herkenbaar voorkomen, of heb je vragen, stuur me dan vooral een berichtje via Instagram. Daar kan ik het overzicht iets beter bewaren en makkelijker terug reageren. Reageren doe ik namelijk altijd.

Liefs,

Shirley