Snap
  • Mama
  • eten
  • genieten
  • lekker
  • grootgezin
  • Kleinfeestje
  • Mamavan8

Waarom ik geen boodschappen doe..

Een beetje misleidende titel, ik ben namelijk wel degene die de boodschappen doet, maar online. Een winkel bezoek ik zelden.

Sinds een aantal jaren worden bij ons de boodschappen in de wijk bezorgt door meerdere supermarktketens. Ideaal!  We maken een weekmenu, kijken wat we echt nodig hebben, schrijven dit op een bord. Gemiddeld 1 x in de week bestel ik, en worden de boodschappen netjes bezorgt op de afgesproken tijd. Geen rekening houden met slaapjes, voedingen, scholen, of werk, zelfs 's avonds en weekenden is bezorgen mogelijk. Hoe fijn is dat! Onze boodschappenlijst is best lang, met 10 personen elke week weer een redelijk bekend lijstje van 10 kg aardappels, een kilo macaroni, wat grootverpakking vlees, diepvriesgroenten, blikken tomaten, potten groente, grote doos eieren, wat beleg, boter, 15 broden, 5 flessen limonade, kilo koffiebonen en een groot pak wcpapier schiet het al aardig op. De rest wordt per week aangevuld, wasmiddelen in grote getalen gehaald als het in de reclame is... 

Elke woensdag loop ik een rondje markt met de kleinste kinderen, en haal wat verse groente en fruit,  kip en voor de kinderen een zakje koekkruimels. Chips, frisdrank en ander lekkers wordt door de kinderen zelf gehaald in de weekenden, als we gezamenlijk een film kijken. 

Besparen doen we door reclames te bekijken, wasbaar te luieren, minder pakjes en zakjes te gebruiken, niet overal A-merken, zeker niet te veel lekkers of extraatjes erbij halen, vooral het lijstje afwerken wat er echt nodig is.  Zo zie ik wat er echt gekocht wordt, maar ook het budget kan ik goed in de gaten houden. Soms, heel soms gaan we naar de winkel... 

Afgelopen zondag kwamen we op het idee om met 7 van  de 8 kinderen een rondje te lopen, en aansluitend ons avondeten te halen. Zo'n dag dat niemand zin of trek had in het eten wat op het lijstje stond. Waar ik normaal in de avond of tijdens een nachtelijk feestje van dochterlief een uurtje bezig ben met bestellen, hebben we een ruim half uur door de supermarkt gelopen. En dat voor maar 1 maaltijd.... 

Waar het ene kind een driftbui kreeg om die lekkere koekjes die meegenomen moest worden, de andere dochter de winkel door liep met haar grotere zus en niet te vinden was, een zoon die dacht te helpen door allerlei extra boodschappen in de kinderwagen te doen, vroeg ik me af, met een wakker wordend meisje van de honger, wat er zo leuk aan was om met zijn allen een boodschap te doen.  Een half budget ging eraan voor 1 maaltijd, kinderen die genoeg lekkers hadden afgetroffeld van hun vader, en we zelf genoeg zagen wat we nu een keertje extra mee konden nemen. Maar toch, we hebben gesmult van het lekkers, genoten van de blije toetjes, want zeg eerlijk. Als je er zelden komt, is dit een klein feestje!

Voor nu bestel ik maar weer de boodschappen, aan de hand van het lijstje. Dat scheelt echt een hoop... 

Haha, nee hoor, ik vond het vroeger ook echt leuk om te doen. Heb het lang gedaan met een paar kinderen bij me. Maar ben echt blij met de optie om te bestellen, als ik zie wat we nu peelr week nodig hebben. Daarom houden we het rondje markt om wat boodschapjes te halen er nog lang in. ?

4 jaar geleden

Ben ik raar als ik zeg dat ik 1 keer in de week boodschappen doen leuk vind??!! ;p ook met mijn 2 kinderen er bij. Maar ja dat is wel wat anders als 7 natuurlijk ?

4 jaar geleden

Hier ook hoor! Ik kom alleen nog maar voor kleine bezoekjes in de supermarkt! Die 15 liter melk per week laat ik lekker bezorgen.